Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmů hororů ze 70.let měla něco do sebe... I když děj byl v podstatě jednoduchý, avšak kamera, střih, hudba, herecké (ne)výkony, všechno v perfektním v souladu s náležitým puncem dramatičnosti... Inspirace jen o pár let starším Duelem (prvotinou pana Spielberga), zcela zjevná... Ale vem to čert...;-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Najednou se objeví a začne vraždit. Ale kdo to je? Nepříjemný klakson se vrývá pod kůži. Stoupá prach a nastupuje hrůza. Film, který ve vyprávění udržuje rytmus. Vadu na kráse však má a to zrychlené záběry jedoucích vozidel, aby to vypadalo, že jedou opravdu rychle. Jenže to působí dosti rušivě. I tak je to klasika, ke které se rád vrátím. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Skalda 

všechny recenze uživatele

Filmů kde se zabíjí autem je jako šafránu tady se jedná o f ajn 30 let starý kousek, bohužel celkový dobrý dojem sráží "velké finále" ale jinak se na to moc pěkně kouká. Vzhled autíčka mi trochu připomínal to z HIGHWAYMEN, ale odpřísáhnout to nemůžu - jinak tyhle filmečky sou si podobný celkem rychlý start - ale do finále se jen tak dohrabou, abychom si řekli - a to je jako všecko ? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama