Reklama

Reklama

David Frost Interviews Richard Nixon

(TV film)
  • USA Frost/Nixon: The Original Watergate Interviews (více)
všechny plakáty
Velká Británie / USA, 1977, 85 min (Special Edition: 400 min)

Recenze (4)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

O Nixona jsem se zajímala už dávno před tím, než se k nám do kin dostal film Duel Frost/Nixon, a vždy jsem na něj pohlížela trochu jinak než ostatní. Ano, ten chlap udělal chybu, ale nedokážu k němu cítit nějaké silné antipatie. A ještě víc je to zjevné v tomto rozhovoru. "Dal jsem jim meč a oni ho do mně s chutí zabodli. Myslím, že kdybych byl na jejich místě, udělal bych úplně to samé." Richard Nixon se tady zpovídá z toho, co udělal, osobně ale z celého rozhovoru cítím, že je jeho přiznání dílem jeho samotného a ne Davida Frosta, jak tady soudí dva lidé, kteří rozhovor komentovali přede mnou. O Nixonovi se soudí, že to byl možná nejzáhadnější a nejhůře popsatelný prezident, jakého Amerika kdy měla, a já musím souhlasit. Nedokážu říct, jestli byl dobrý nebo špatný, před pěti lety jsem v něm viděla kriminálníka, dnes ho spíše považuji za lehce zmanipulovatelného člověka, který se obklopil špatnými lidmi a ti ho nakonec stáhli ke dnu. Pokud se chtcete i vy něco dozvědět o Nixonově smýšlení po aféře Watergate, račte vstoupit. Lepší dokument nenajdete. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Bez filmu Duel Frost/Nixon bych tento dokument bez újmy jistě dále ignoroval. Nyní, se základní znalostí politického i mediálního pozadí, hodina a půl s Richardem Nixonem fascinuje a odhaluje nahotu zkompromitovaného prezidenta takřka v přímém přenosu. Je to rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších televizních pořadů... ()

mota 

všechny recenze uživatele

Přesně jak ukazuje Frost/Nixon, Milhous v nesestříhané verzi vede svůj monolog o cti, důvěře, spravedlnosti a míru. Nevhodné informace k otázkám "opravuje", aby mohl vůbec rozumě odpovědět. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Jako jistě mnozí tak i já tento dokument objevil teprve díky dramatu Duel Frost/Nixon. Nicméně právě díky tomuto filmu je možné plně si vychutnat 90 minut, které Frosta vynesly na výsluní a Nixona definitivně svrhly do pekel. Myslím že tento dokument z roku 1977 je povinná nadstavba k filmu z roku 2008. Divák pak s úžasem sleduje jak to bylo ve skutečnosti a náhle mu díky znalosti pozadí natáčení dochází drobnosti. Proč si David Paradine Frost ze začátku nervózně mne ruce téměř do krve? Hryže si před kamerou nehty téměř do masa? Proč se po několika minutách role obrací a nervozita začíná být zřetelná na Richardu Milhousu Nixonovi? Proč náhle bývalému nejmocnějšímu muži planety dochází při rozhovoru s tímto floutkem slova i dech? Proč se dříve tak sebejistý Tricky Dicky náhle zakoktává? To vše je vám nyní jasné. A stejně tak jasné to bylo lidem před 30 lety. Ten člověk lže a David ho právě dostal... 100% ()

Reklama

Reklama