Reklama

Reklama

Stařec a moře

  • Rusko Starik i more (více)
Krátkometrážní / Animovaný
Rusko / Kanada / Japonsko, 1999, 22 min

Obsahy(1)

Velmi poutavý krátký film podle románové předlohy Ernesta Hemingwaye "Stařec a moře". Film popisuje příběh starce, který se vydal na rybolov a ulovil obrovskou rybu. Popisuje především vnitřní vítězství nad sebou samým, obrovskou vytrvalost a sílu starého rybáře. (exitak)

Recenze (46)

Kivis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherná podívaná, ale opět mě to o něco víc utvrdilo v pocitu, že Stařec a moře nebude (aspoň zatím) kniha pro mě. Slyším na ni velmi rozdílné názory, ale poslech pár ukázek v podobě mluveného slova a tento film zapříčinily, že opět upřednostním jiné knihy. Možná dělám chybu, ale to se asi jednou stejně dozvím, protože mi to nedá a sáhnu po ni. Každopádně autorům animací skládám ještě jednou obrovskou poklonu. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

The Old Man and the Sea je animovaný neobvyklým poetickým způsobem, který mi po celou dobu připomínal Muže, který sázel stromy (ten je mimochodem také podle psané předlohy). Ve srovnání s ním, ale nemá zdaleka takovou atmosféru a právě onu poetičnost a zdaleka na mě neudělal takový dojem. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Milý, animačne bohatý, avšak myšlienkovo prázdny videoklip veľkému spisovateľovi, ktorý z prostej ničoty opisoval tie isté rituály a veci nádherným spôsobom. Tento krátky film však nedokázal precítene využiť výkresovú animáciu, ktorá má v pohybe neopísateľne priaznivé poetické plody estetiky. A to práve s prírodou dokáže rozprávať jej atmosféricky a vizuálne najpútavejšie príbehové variácie. Čakal som trošku viacej. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

výtvarně úžasně ztvárněný klasický román Ernesta Hemingaye. Sice nijak nevybočuje od ostatních animovaných filmů Petrova, tak po určité době Vám jeho styl připadá až klišovitý. Přesto je to určitě nadstandard. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvostný vizuál a geniální animace působící jako oživené olejomalby, která je stejně tak nádherná, jako musela být obrovsky náročná, ale výsledek za to výtvarně stojí, je to na pohled jednoduše úžasné, je úplně jedno, že je pár záběrů možná až moc sekavých, tohle je nádherná ukázka ruční animace, která má duši. Proto je OBROVSKÁ škoda, že vyprávění příběhu je tak nudné a zcela nezajímavě pojaté a hlasové herectví je absolutně bez emocí, bez zájmu o věc a působí jako přednáška o mrkvi znuděného úředníka, mnohem lepší by bylo, obešel-li by se výsledek beze slov, zato se zajímavější hudbou. Za animaci dvě stě šedesát osm hvězdiček, za příběh tak dvě, remízou budiž čtyři. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Každý snímek byl nakreslen použitím rychleschnoucího oleje na podsvětleném skelném plátnu. Svými prsty pak režisér Aleksandr Petrov kreslil a fotografoval výsledky, poté olej zlehka zformoval pro další snímek a proces opakoval. (HellFire)
  • Film obsahuje 29,000 snímků. (HellFire)
  • Ernest Hemingway získal za knihu "Stařec a Moře", která byla filmu předlohou, v roce 1954 Nobelovu cenu za literaturu. (walmezak)

Reklama

Reklama