Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (534)

Matty 

všechny recenze uživatele

Christin Bale hraje bastarda, kterého znát a potkat v zastrčené uličce, vypustím duši. A hraje ho sakra dobře. Po Training Day druhé Ayerovo ponoření do ulic zanesených lecjakým svinstvem vůbec nedopadlo špatně, i když mohlo dopadnou lépe. Popojíždění po LA, objevování striktně mužského světa, kecání a chlastání s týpky, kteří jsou všichni uplácáni ze stejného materiálu. Přesně o něm film jako takový je, ale nenechte se zmást. Zdánlivě nedojde během těch dvou hodin k žádné zásadní události, jenže při zpětném pohledu mi došlo, jak hluboko jsem se do toho svinstva zásluhou oné bezdějovosti ponořil. Hezky pomaloučku, lahváč za lahváčem, blbej vtípek za blbým vtípkem a jste v tom až po uši, ani nevíte jak. K Baleově postavě lze chovat spoustu různých emocí, ale pevně věřím, že u každému rozumného člověka bude převládat nenávist. Nenávist a zděšení nad tím, kdo všechno v Americe koketuje s postem strážce zákona. V podstatě smrtelně vážná verze dvou dementních poldů ze Superbad. Drsný časy mají svým způsobem happy end a věřte mi - už dlouho jsem se za něj nemodlil tolik jako v tomto případě. 75% Zajímavé komentáře: Cervenak, Satan, RAiken, Jordan, HAL, MegatroN ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niekoľko všedných dní v živote všedného psychopata... :-) Christian Bale je pre mňa už od Amerického psycha človek, ktorého totálne uznávam ako herca, ale nikdy by som ho nechcel stretnúť naživo. Bojím sa ho. Skoro som presvedčený, že tých magorov hráva preto, aby sa vyventiloval a nezačal vraždiť ľudí na ulici. A v Drsných časoch to potvrdzuje. Nie je to akčné ani krimi, je to zručne vygradovaná psychologická dráma, brilantná štúdia vymletého výsadkárskeho mozgu, ktorý kedysi miloval svoje dievča, lenže v službách vlády musel krájať Aziatov na kusy a teraz je z neho chodiaca rozbuška, ktorá skôr či neskôr vymaľuje svet na červeno. Husté, veľmi husté. A hlavne neviem, k čomu by som ten film prirovnal. K toľkokrát spomínanému čajíku Training Day určite nie... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ayerova snaha být za každou cenu drsný, hustý a vulgární funguje možná zpočátku. Pak vás začne Baleův styl, jakkoliv dokonale zahraný, v němž se snaží zpodobnit do stylu mexických gangsterů, silně iritovat. Problém je v osobě režiséra/scénáristy, kterému se mix pouliční gangsterky a osobní výpovědi válkou poznamenaného veterána tříští na protivně užvaněnou a přehnaně fuckující rutinu. Od tohoto ruce pryč, mnohem lépe vás pobaví, když si zahrajete GTA: San Andreas, myšlenkově je na stejné úrovni a přitom budete v centru dění dle vlastní libosti, nikoliv otravné dvě hodiny. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné akční dráma se špetkou humoru a skvělou dvojicí Bale - Rodríguez. Ta Eva Longoria už je tam jen tak naoko, ale vypadá to, že by opravdu její kariéra mohla stoupat dál a dál. Nečekejte nijak extrémně chytlavý příběh, pouze takový záběr na život v losangeleském podsvětí, které jak vidno opravdu není jednoduchý, kdo by to byl čekal že bude, ale když už i bývalý mariňák má problémy, tak to je co říct. Zase musím tvůrcům uznat, že jsem se těch 111 minut nedokázal nudit. Akční jízda probíhala v plném proudu a i když ve filmu té akce příliš není, dokáže donutit diváka sledovat hlavně svojí příběhovou linií a skvěle natočenými akčními scénami, které dozní hlavně na konci. --- Na, vem si tu zbraň - Ne, já ji nechci - Proč? - Střílel bych - Dobrej důvod ()

T2 

všechny recenze uživatele

Drzosť grázlov, brutalita, špinavé zákutia ulíc, drogy, zbrane, alkohol,.... to všetko je nič, na scénu prichádza Jim David v podaní Christiana Bale a ten nikomu nič nedaruje. Až teraz nastávajú Drsné časy. Hovorí sa že film od scenáristu Training Day ale to bolo len akási predohra, to čo na nás pustí režisér David Ayer to je čistokrvná drsnosť. V hereckom obsadení výborne sekunduje Freddy Rodriguez. Ani sa nečudujem že Bale sa necháva upísať takýmto nízkorozpočtovkám, kde môže naplno bez nejakej viazanosti k štúdiu využiť svoj talent. Zdatnejšieho psychopata na hereckom poli už nenájdete. ║Rozpočet$2milionovTržby USA $3,337,931Tržby Celosvetovo $5,964,768Tržby za predaj DVD v USA $2,638,319 //počet predaných kusov 138,932/95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christian Bale patří podle mě v jednu z největších hvězd budoucnosti. Bohudík nebo bohužel si vybírá hodně projektů, prakticky se nezastavuje a neustále něco natáčí. Harsh Times jsou filmem jednoho muže, kterého se snaží scénárista, co nejlíp vystihnout, popsat jeho charakter a divákovi ukázat všechny jeho stránky. Ostatní postavy jsou jednoduché a skoro až ploché. Krásná Eva Longoria potěší, ale nic víc. Bale na sebe strhne všechny pohledy a většinu času si budete říkat, že je to muž dvou tváří, ale čím méně času bude chybět do konce bude vám stále více docházet jeho pravé já. Nemohu dát víc než 3* za to, jak pohrdám hlavní postavou, která je vytvořena velmi hezky, ale vymkla se autorům z rukou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ayer .. Co máš kurva za problém? Nikdo nikdy nenajde práci v první den hledání… Hodně rozporuplné pocity jsem měl během sledování Harsh Time. Christian Bale je bez diskuzí démon a tyto temné, psychologicky deptané postavy mu jdou na výtečnou. Herecky tudíž film problémy nemá, protože i ostatní role jsou typově dobře obsazeny, jen nedostávají takovou hloubku. Trošku kulhavé je už ale podání panem Ayerem. Více méně vlažná vyprávěnka, která se nedokáže na plno rozpálit, ale i tak je něčím poutavá. Jízda dvou sráčů, kteří hledají práci, rádi pijí, hulí a mezitím poserou, co se dá pobaví, rozklad Jima postraší, jenže těch stěžejních okamžiků není na dvě hodiny zase tolik a hůře napsané pasáže mezi tím táhnou snímek z vyšších pater jen k přízemí. ___ Ti chlapi nejsou gangsteři, jen osamělí, hulící jezdci, co neradi pravidla - tudíž řazení filmu do gangsterek je hodně mimo.. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Keby cely film nebol tak skvely po hereckej stranke, tak ho ani nedopozeram do konca. Bez deja, bez pointy a bez akejkolvek vypovednej hodnoty... Takze tri, aj to len kvoli Freddymu a Cristianovi... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi silný debut proslulého kontroverzního režiséra Davida Ayera. Jako řada jeho slavnějších kolegů (vzpomeňme třeba Olivera Stonea) prošel zásadní formující zkušeností v americké armádě, která zřejmě navždy poznamenala jeho filmovou tvorbu a která rezonuje i v Drsných časech. Ex-mariňák v strhujícím podání Christiana Balea je jedním z největších psychopatů shlížejících z filmového plátna, škoda jen, že zbytek filmu není stejně fenomenální - hlavním nedostatkem je absence kriminální zápletky, Drsný časy jsou vlastně psychologické drama, ač je alespoň zprvu úspěšně maskují kriminálně-thrillerové mimikry. Jimova autodestrukční odysea je ovšem i tak fascinující podívaná akcentující další netušenou přednost snímku - reflexe náboru nových příslušníků policejního sboru a objektivita psychotestů podstatně zrelativizuje v konfrontaci s tímto dosti uvěřitelným příběhem. Psychopatický Jim z Drsných časů je tak trochu jako De Nirův Taxikář, jen bez té brilantní Scorseseho formy... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film naprosto o ničem jsem už dlouho neviděl. Jim Davis Christiana Balea je nejlépe zahranou nejnesympatičtější postavou posledních let. On by snad strhujícím způsobem uhrál i tříhodinový nehybný pohled do zrcadla. Jeho ztvárnění psychicky nestálého tupého agresivního hovada je nezapomenutelný zážitek. Věřím, že takových lidí je nepočítaně. Sám jednoho takového, bohužel, znám. Škoda jen, že mému oblíbenci nenápadných rolí Freddy Rodríguezovi, poloha jakou má ve filmu výrazně nesedla. Stopáž se také mohla v klidu pokrátit. Jenže ten Bale, ten Bale to táhne neskutečným způsobem... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na fuckujícího Balea, ale pak jsem se aklimatizoval. Po dokoukání furt nechápu, jak mohl vziknout film, kde je hlavní hrdina takovejhle magor. Fakt totální debil. Kdybych byl Freddy Rodriguez, tak bych se z Balea asi posral strachy, co zase provede. Celkově je ten film hodně vydařenej a režijně moc dobře zvládnutej, akorát ty občasné vizuální vychytávky působily trochu prvoplánově. Pokud jste už znuděni současnou filmovou tvorbou, tak tohle vám zasadí tvrdej direkt. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dva kámoši. Flákaj se, chtějí práci, seženou ji, někdo zemře, někdo ne..... . Nedokážu pochopit, proč se po 60 ti minutách dozvím jak zatajit trávu v moči a přečůrat detektor lži. A že je to parchant, ale schopnej. Pořád jsem čekal, že to chytne ten správnej směr, ale ono to pro jistotu skončilo. Nemusím rozumět všemu. ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nezdieľam nadšené ohlasy. Príbeh o ničom. Takmer doslova. A namiesto toho? Neustála, nikdy neprestávajúca, nonstop spŕška hrubých nadávok a nezmyselného, až desivo samoúčelného násilia. Odporný Bale, odporné všetko. S pribúdajúcimi minútami ma to neskutočne vytáčalo a myslel som si, že sa konca hádam ani nedožijem. Nikdy viac. Keď to následne chválil jeden zástupca šéfredaktora už skrachovaného časáku, skoro mi zabehol vyprážaný syr. Žena dosvedčí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénárista filmů Training Day a Rychle a zběsile, David Ayer, dostal šanci vlastnoručně režírovat svůj scénář, který se opět odehrává na kriminalitou prosyceném předměstí Los Angeles. Narozdíl od zmíněných titulů se jeho autorský film nezaměřuje na gangy a přestřelky. Ty zde představují pouze prostředí, v němž se může plně rozvinout mrazivá studie násilí, jeho sžíravosti a jeho role v sociálním systému. Působivost díla podporuje fakt, že nesahá k jasně ustanoveným hranicím dobra a zla a naopak kriminalitu ukazuje jako všudypřítomnou součást života. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tentokrat je nazev filmu naprosto presnej, tohle je skutecne pekne drsny. Ultra krutej a skvele hrajici Bale spolu s Freddy Rodriguezem, kterej je pro Balea rovnocennej partak jezdi autem po meste, porad chlastaj a huli, chtej si zapichat a hledaj praci. A to je vlasne vse, film nema zadnej poradnej pribeh, ale v tomhle pripade to vubec nevadi. Bale neustale fuckuje, obcas ho chytne rapl a v jednom kuse chlasta a ono to tentokrat fakt staci. Zakonceny je to asi jedinym moznym zpusobem. Hudba je spravne drsna a skvele film podbarvuje a kamera obcas udela nakou vychytavku. Je to drsny, je to svizny, je to vtipny, je to neskutecne cool a je to daleko lepsi nez Training day. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Americké psycho jsem sice neviděl, mám ale takový pocit, že už ani nemusím. Tohle je tak americké, jak jen to jde, Bale tu taky má hlavní roli a co se toho "psycha" týče, toho tu je taktéž habaděj. Ayer je znát, ale tenhle jeho první režijní kousek mi sedl zatím ze všech nejmíň, škoda. Palec nahoru za Evu Longoriu (a věřte, že bych nahoru poslal i něco jiného, mít ji tak doma.. ale to už odbočuji, nic nic, mám se fajn). 3* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhovor z podcastu Real Ones (x) ještě znásobil můj respekt pro Ayera - teď když vím, že tady to prostředí není žádná exploatační póza, ale vážně jeho svět a starý zázemí. Harsh Times je další z jeho prezentací pouliční špíny L.A., kde si buď dáš život do kupy, nebo (pravděpodobněji) tě to stáhne a skončíš jako zkorumpovaný fízl, gangster nebo troska. Situace se zdá bezvýchodná, hranice mezi dvěma osudy někdy vyloženě k*rva úzká. Někomu to -chápu- přijde bez děje, ale já se bavil od začátku do konce, Bale je tu výborný jako narušený hovado, asi moje oblíbená jeho role. V dnešním světle je to ještě více nekorektní :) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak mám trochu pocit že Christian Bale se snaží získat titul nejtemnějšího hollywoodského charakteru a po AMERICKÉM PSYCHU a MECHANIKOVI přichází s HARSH TIMES, snímkem který vás nemilosrdně vykoupe ve sračkách. Tohle je jedna z nejnepříjemnějších věcí co jsem za poslední dobu viděl. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tohle je nářez! Poslední dobou mě ze všech akčních hrdinů zaujali dva herci. Oba jsou svým způsobem a projevem nadmíru cool. Prvním z nich je Jason Statham a tím druhým Christian Bale. A Statham nesahá Baleovi ani po ty pověstné kotníky... Snímek se obtáčí kolem losangeleského podsvětí, alkoholu, drog a je vyživován nadprůměrně fungující a sehranou dvojicí Bale - Rodríguez. Bale seká jednu hlášku za druhou a očividně ho to neskutečně baví, svojí roli si užívá do poslední scény. Jeho postava je pronásledována nezapomenutelnou minulostí, která si nakonec vybere strašlivou daň. První půle neuvěřitelně zábavná a svým způsobem opravdu drsná, druhá polovina lehce zvolní, snad aby vyniknul závěr, který je hodně emotivní a smutný. Ačkoliv nepatří mezi vzorné občany, kteří deset hodin denně pracují a starají se o rodinu, nelze zpočátku prostě s Baleovou postavou nesympatizovat. Na konci možná budete mít jiný názor. Jednoznačně doporučuju!! 6 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama