Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (327)

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller postavený na smršti silných zvratov, z ktorých niektoré sú prekvapivé, niektoré nedôveryhodné a príliš účelové, niektoré veľmi dobré a ten posledný zbytočný. Pre menej skúseného diváka, ktorý nemá zmapovaných všetkých jeho žánrových súrodencov, isto silný zážitok. Sám musím priznať, že ma vtiahol a nepustil. Ale iba na tých 100 minút. Jeho živostnosť je minimálna. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ, takže zase jednou jsem se nenechala zviklat zdejším hodnocením a dobře jsem udělala. Tedy - nechci to nikomu nutit, ale mám taky hodně nakoukáno, přesto mi prošpikování všelikými inspiračními zdroji nebránilo, si tenhle thriller fakt vychutnat. Rozjel se poměrně emancipovaně, přičemž stavěl především na výborném Cliveu Owenovi a půvabné "Rachel" - ti byli opravdu styloví. Možné rozuzlení, do kterého jsem se tentokrát - ! - trefila, mi naskočilo už za pár minut, ale napětí se přesto konalo! Jen jalovější závěr už vymyslet nemohli. Škoda HO veliká, ale i tak za 4*. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Škoda trochu zbytečně nastavovaného závěru, jinak by šlo o velmi vydařený thriller s pointou, která mě ani ve snu nenapadla skoro až do poslední chvíle. Takhle má film ale tak nějak dva konce a ten druhý je tam opravdu navíc... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne můžete mít rodinu, práci, peníze i budoucnost, jenže během jednoho dne také můžete o vše přijít. Váš život vyjede ze zaběhnutých kolejí, možná ne tak brutálním způsobem jako život Charlese, hlavního hrdiny Hry s nevěrou, ale nic už každopádně nebude jako dřív. Přitom to ze začátku vypadalo tak lákavě, ta jedna povystrčená nožka, jejíž zbytek také stál za bližší prozkoumání, děj Hry s nevěrou se ovšem řítí po tak vyjetých kolejích, že dřív nebo později začne i ten nejnedomýšlivější z řady tušit nějakou levárnu. A tvůrci nezklamali, napínavě rozehranou partií diváka navnadili, hloupým zvratem odradili. Scénář za nic nestojí, lepší je to s režií, místy velice zdařilou, schopnou i vybudování nějaké té noirové atmosféry… jen kdyby se nemusela podřizovat slaboučkému scénáři, jehož největší slabina je pro jistotu odhalena až na samém konci, během „vězeňského epilogu“ a následující scény, potvrzující domněnku, že konec zdaleka nebude korespondovat s náladou zbytku filmu. Beznaděj Charlese (solidní Clive Owen) a s ní i beznaděj divákova má nemilosrdně stoupající tendenci, škoda že dále nikterak chytře rozvíjenou, nýbrž pouze razantně utnutou. Ani Jennifer Aniston není ovnaděna dostatečně pro vyzdvihnutí této thrillerové jednohubky z vod průměru, není to však taková tragédie (i když má tragický charakter) jak by se mohlo zdát. Myslím, že televizní obrazovka je pro Hru s nevěrou jako stvořená. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, numi ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek se taky jako ostatní uživatelé musím pochlubit, že jsem uhodl pointu a troufnu si říci, že jsem ji uhodl jako první na světě, protože film ještě nezačal a mě už to bylo jasný. Film měl vynikající tempo a napětí a zůstal ve mě nahlodaný červíček, že až se v realu na mě nějaká žena usměje a nebo mě dokonce pozdraví či jinak mě osloví, jestli ji nemám rovnou odprásknout. Pro jistotu, aby nebyla žádná podobná zápletka. Díky vynikajícímu hereckému výkonu Cliwa Owena jsem měl totiž pocit, že tohle se mě určitě taky stane . Kdyby nebylo nastovovaného konce dal bych téhle hře plný počet hvězdiček. Tak mě napadá, viděl tenhle film pan premiér Topolánek, než začal svou hru s nevěrou s poslankyní Talmanovou ?? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som vedel, akého sa niekde pred záverom dočkám "prekvapenia". Inému thrilleru by takáto predvídateľnosť zlomila väzy, tomuto napodiv nie. Aj keď prekuknete onen "diabolský plán", stále zostáva napínavé čakanie, ako to Charles (veľmi sympatický Clive Owen) celé zvládne. Hrozne som mu držal palce, takže krvavé vyvrcholenie malo pre mňa naozaj grády. Škoda toho pridaného záveru vo väznici, to bolo úúúplne zbytočné. Veľké prekvapenie: veľmi dobre pasujúca Jennifer Aniston. Je nečakane zvodná a v úvode filmu to medzi ňou a Owenom skutočne iskrí. Verdikt: Scenár by sa dal ešte vybrúsiť, ale herci a réžia bez výhrad. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěra je škaredá věc. Někdy se při ní může stát to, co se stane tady Owenovi a Anistonové a pak je o průser více než jenom zaděláno. Pointu tady řešit nebudu, jde mi o samotný film. Ten se mi jako takový moc líbil. Měl nápad, měl dostatečný objem násilí a jako boční zálohu přispěchal s výbornými herci, kde tím nejlepším byl záporák Vincent Cassel. Já ho jako herce nesnesu, možná právě také proto mi v tomhle filmu sedl i když jsem si v jeho roli kolikrát představoval i Karla Rodena, kterej by mi v ní sedl snad i víc. Nicméně ani Vincent tempo filmu nezpomalil a já celých 100 minut mohl žít v napětí, co se stane v následujících pěti minut. Závěrem film byl už více než jenom báchorka o nevěře, protože mi ukázal situaci s pravděpodobností tak velkou jako kdyby druhý den nad územím České Republiky padali sledi. I tak si ale film pozornost zaslouží. Má nápad, má energii a má v sobě tak akční průběh, že se mi celou dobu, co jsem ho sledoval, srdce nezastavilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,024,076Tržby Celosvetovo $57,479,076Tržby za predaj DVD v USA $27,611,908 //počet predaných kusov 1,519,736/85%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Stuart Beattie .. Schématický stavěný thriller, který jen slušně, nikoli mistrně skládá dohromady několik známých momentů a dějových zvratů. Chutná atmosféra spolu s hlavním hereckým představitelem tvoří lehce stravitelnou a naštěstí velmi svižnou záležitost. Na(ne)štěstí vznikají i horší filmy a tento je přesně čistý průměr (jen) pro nenáročného (televizního) diváka. 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek v němž není ani za mák originality a navíc má těžce předvídatelný děj. Přesto jde o podařený a solidní žánrový film jakých již moc není. Na podívání v televizi naprosto ideální nezávadná záležitost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hooodně pomalu se rozjíždějící thriller, který by klidně obstál i jako obyčejnej vztahovej film, kde chlápek podvádí ženu. Clive Owen tu hraje normálního člověka, který se ne a ne se odhodlat k nějaké akci. Jennifer Aniston je svůdná a i vedlejší role jsou dobře obsazené, takže v kombinaci s dobrou zápletkou se jedná o nadprůměr v jaký jsem ani nedoufal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na zajímavej románek. Vše ale nabralo jinej směr. Rozbitej obličej zřejmě nebude Owenovým největším problémem ..... . Děj filmu je prostý a ve skutečnosti je síla v jeho realističnosti. Aspoň se to tak z počátku zdá. Když přijde řada na dějové zvraty, nestačíte se divit. Díky nim to nabere ,,šťávu“. A taky díky tomu, že C.Owen, V.Cassel jsou v pohodě. J.Aniston je zase celkem ,,dobrá“ baba, takže ji jsem ochoten odpustit i ten stále stejnej ,,hereckej“ výraz. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Derailed je chytrý,napínavý a nervydrásající thriller, který od začátku chytne a baví až do perfektního finishe. Tenhle film mě totálně vykolejil!! Perfektní herecké výkony, úžasné,nepředvídatelné, šokující zvraty a super záporák. Tady opravdu nemám co vytknout a dávám plnou palbu. Už dlouho jsem neviděl takhle našlapaný thriller! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco značná část spolukomentujících očividně uhodla všechno a přesně věděla, kdy co přijde, já jsem rád, že mezi ně nepatřím a že jsem se nechal tímhle žánrovým chameleonem vést do nejrůznějších dramatických i slepých uliček, ze kterých mě scénář dovedl až k výbornému závěru. Clive Owen tehdy prožíval období, kdy na co sáhl, to se proměnilo ve zlato a hlavně díky němu Derailed šlape jako emocemi naplněné drama o životních jistotách i jako nervy drásající thriller. Zvraty mění vždy všechno a všechny a mráz ze zad nesleze celou druhou polovinu. Chybkou na kráse je tak jen Vincent Kassel, kterého scénář cpe do pozice všudypřítomné smrtící nemesis, k čemuž ale tehdy ještě neměl dostatek přirozeného charizmatu. ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

„Drž hubu znamená buď ticho.“ Dlho som rozmýšľal, prečo by som mal dať aspoň 20%. Na nič som neprišiel. Pri takýchto komorných psychologických trileroch záleží na dvoch veciach: na scenári a hereckých výkonoch. Oboje je tu na katastrofálnej úrovni. Tak za čo až 20%? Najhoršie je, že takýto žvást je niekto schopný doniesť do štúdia, vydávať ho za špičkovo premyslené rafinované dielo s geniálnou záverečnou pointou a niekto mu na to dá prachy. V tomto filme sú všetci svine, policajti skorumpovaní, učitelia masoví vrahovia... určite aj to diabetické dievčatko niekoho podrezalo. Skazený, hnusný a mimoriadne blbý pseudo triler a bez debaty najhorší film inak zaujímavého švédskeho režiséra Mikaela Håfströma (ZLO, DUCH JAZERA, IZBA 1408, SHANGHAI). ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pěkný thrillerová podívaná, která však hladinu žánrových vod rozčeří jen stěžka, na to je až pramálo inovativní. Ale na fajn oddychovku to s přehledem stačí. Závěr je už jenom chutnou třešničkou na konec. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jeden z perfektně promyšlených thrillerů, které člověka naprosto odzbrojí. Jennifer Aniston i Clive Owen mě poměrně překvapili nadprůměrným hereckým výkonem. Vincent Cassel zase zahrál dokonalého záporáka..až jsem měla pocit, že to nehraje. Takhle to mám ráda..chytré, akční, dostatečně zamotané a překvapující. Začalo to tak nevinně, ale každou minutou se film stával koukatelnějším. Silné 4*. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný thriller, který je konzumovatelný především díky Clivovi Owenovi v hlavní roli, slušnému tempu a několika zdařilým momentům. Seriálová hvězda Jennifer Aniston je překvapivě nevýrazná a zaměnitelná. Film se dá pojmout jako scénáristické cvičení plné dějových zvratů, které se dají rozdělit do dvou skupin. Ty první jsou pro fanouška žánru snadno předvídatelné a klišovité, ty druhé nečekané, ale o to nedůvěryhodnější a nepravděpodobnější. Divákovi zvyklému používat mozek začnou potom vrtat hlavou otázky typu: "Jak je možné, že...?", případně "Jak věděl, že..?" Celkový dojem: 50%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clive, necestuj tým vlakom, oberu ťa, ani nevieš ako… Na solidně vystavěném thrilleru těžícím z konfrontace brilantního galského kazišuka V.Cassela s naivní kavkou z rodu Owenovitých, co se prokousává celým filmem za pomoci nechápavého výrazu srnečky lapené v pytláckém oku, jsem nakonec v rámci očekávání objevil jen dvě větší masařky a sice ten absolutně přebytečný vězeňský epilog a nevytunění jednoho z vagonů chicagské nadzemky panem Xzibitem.. Všem, co díky své předvídavosti předvídali všechny dějové zvraty, doporučuji na vlastní předvídavosti ještě zapracovat. Kdyby totiž byli dostatečně předvídaví, předvídali by tu celkovou předvídatelnost Håfströmova snímku a mohli by už dávno dovedně předvídat u snímku zcela jiného.. ()

Reklama

Reklama