Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clive, necestuj tým vlakom, oberu ťa, ani nevieš ako… Na solidně vystavěném thrilleru těžícím z konfrontace brilantního galského kazišuka V.Cassela s naivní kavkou z rodu Owenovitých, co se prokousává celým filmem za pomoci nechápavého výrazu srnečky lapené v pytláckém oku, jsem nakonec v rámci očekávání objevil jen dvě větší masařky a sice ten absolutně přebytečný vězeňský epilog a nevytunění jednoho z vagonů chicagské nadzemky panem Xzibitem.. Všem, co díky své předvídavosti předvídali všechny dějové zvraty, doporučuji na vlastní předvídavosti ještě zapracovat. Kdyby totiž byli dostatečně předvídaví, předvídali by tu celkovou předvídatelnost Håfströmova snímku a mohli by už dávno dovedně předvídat u snímku zcela jiného.. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Ja som cool s týmto thrillerom. Ani štipku cool s názvom, o tom snáď neskôr, ak sa podarí ten cool zväzok preseknúť, tak snáď...:) Ono, hmm, keď tá námetová báza (nevera 2 "panenských" neverníkov sa zvrtne na peklo) je tak kvalitne hustá a vo filme vyšťavená na max... aj keď z toho potom vykvitne ceélkom iná kvetinka s rozvrátenými koreňmi, skrátka jedna občas pekne rozpačitá historka hej? No zrejme tu nebudem osamotená v tvrdení, že scenár sa tvári ako zbuchnutý vo vytrasenom orgáne a nie na jednom, ale na polke ale moc neistého kolena... a že šlus niektroých postáv zas bol vyčítaný zo vzduchu- aby to celé nebolo také zúfalo priehľadné že, ako na páse sa tasia komplikácie/ peripetie/ skrátka, niečo sa zakaždým poserie... Divák div sa, hoc historka zaviazla v bahne vyprahnutých múz /eufemisticky/, ono to vôbec nebolí sledovať. A viete, ja sa ani nedivím. Pretože Owen- krátka poznámka pre mimozemšťanov: vynikajúci (britský) herec- to proste uhrá, tie vaše rozpaky uzemní- tak maximálne s jedným owenovským zamračením, že čo ako si to dovoľujete pichať do jeho historky čoo?! Následne vás hodí na háčik a švihom elegána do toho (dejového) prúdu proste šmarí. Anistonka sa v tom bohužiaľ nakoniec utopí, čo je ale ozaj pech, vydržala by ešte pár minút nad hladinou a trhla by strašne pozitívny výkon. Ehm, ehm, žeby práve to ju poplašilo?? Afrodiziakum v podobe námetu zanecháva po svojej prítomnosti už len vysoko dráždivý pach a že vaša nabudená žiadostivosť nespľasne, pripisujem na konto zásluh práve im. V tomto kabáte by to prosilo preriediť, o tom žiadna, športové kecy, vedľajšie postavy, vedľajšie scény, z ktorých niektoré sú trochu vedľa trochu viac doslova, všetkého je nadmieru a pýta si to preriediť. Ach joo, pán režisér, na meno ti neprídem ani dnes, nieto o dáky týždeň, ale ako už tento samorastúci koment uvádzam a ako skončil tento filmík, mám svoje výhrady, mám svoj štýl- ale to už sme inde:))-som proste cool. Názov otrasný!!! Originálne "Derailed" - Vykoľajený/í - to mu sedí približne tak ako mne by sa sedelo na Owenovi. T. j. krááááááľovsky. 3,5* ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve filmu se objevuje tolik filmových klišé známých ze sta jiných filmů, až to bolí - cizinec ve vlaku/nemocná dcera/falešná milenka/napravený černoch/neúprosný černošský policista atd. Nechápu, proč se hlavní herecké trio rozhodlo v něčem takovém hrát. Z celého filmu vyplývá opravdu jen jedno ponaučení - nebuďte nevěrní :-)))! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Clive Owen se svou filmografií by neměl brát role tupých pravděpodobně nějakým způsobem retardovaných mužů (jinak si jeho nekonečnou nevědomost nedovedu vysvětlit). Trapné dlouhé nudné pasáže s nic nechápajícím Owenem mě dováděly k zuřivosti. Doufal jsem, že ho Vincent Cassel (ta hvězdička je pro něj) zabije. Pro mě to byla ztráta času. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až moc přímočarý ale překvapivě zdařilý thriller, který nepřináší překombinovanou zápletku ale řemeslně kvalitní thriller s megasympaťákem Owenem, kterému podobné role sedí a dvojitou pointou, která nepřekvapí ale ani neurazí. Největší chyba filmu je v tom, že nemá nic co by diváka donutilo ke druhému shlédnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)
  • Zbraň, ktorú používa Dexter (Xzibit), je známa izraelská pištoľ Desert Eagle. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama