V žáru vášně

Krimi / Thriller / Drama

USA, 1981, 109 min

Lawrence Kasdan

John Barry

Velmi důmyslně vystavěný thriller. Kathleen Turnerová si v ničem nezadá se Sharon Stone v Základním instinktu. Hraje mrchu tak vychytralou a bezcitnou, až z toho mrazí. Závěr filmu je vskutku "optimistický". Jako ze života :o)(1.6.2002)

Vydařený, dusný kriminální thriller beroucí si to nejlepší z klasických noirovek. Osudová femme fatale, mužský hrdina podléhající jejímu půvabu a dokonale promyšlený plán, jehož podstata je nám odhalena až v samém závěru. Jen ze začátku se film táhne jako smrad z dobře uleželých ponožek, postupně na sebe však nabaluje další a další vrstvy napětí, vydatně podpořené nervydrásajícím soundtrackem a skvělými hereckými výkony. Lawrence Kasdan svůj autorský snímek zrežíroval v tradici starých dobrých Chandlerovek, na někoho to bude film příliš zdlouhavý a na někoho příliš nenápaditý, podle mě tam ale všeho bylo tak akorát. 75%(30.8.2006)

Mirne eroticky ladeny thriller jako delany na sobotni nocni vysilani TV NOVA - film bez deje a bohuzel i jindy vyborny Hurt tentokrat zustava sve povesti dluzen.(2.8.2002)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,058,838Tržby Celosvetovo $-(12.12.2008)

Až tak nízko?! Nedoceněný neonoir, kde všechno je a funguje, jak v tomto žánru má... Pokud se někomu zdá, že z K. Turnerové tu nevyzařuje erotické dusno, tak je asi frigidní. Dusno sálá i z výborné hudby Johna Barryho.(29.12.2005)

Došľaka, toľko horúčavy v jednom dusnom noir! Ale tak je to správne, tak to má predsa má byť. Lawrence Kasdan, jeden z popredných hollywoodskych scenáristov 80. rokov 20. storočia (tykajúci si s archeológom Indianom Jonesom i vesmírnym pašerákom Hanom Solom) režijne debutoval zmyselným erotickým trilerom so solídnym Williamom Hurtom a ukážkovou femme fatale Kathleen Turnerovou, ktorá nebola takáto rozpálená snáď ani v majstrovskej VOJNE ROSEOVCOV.(6.1.2006)

Nejlepší filmy noir jsou ty černobílé z čtyřicátých až padesátých let, ale Body Heat žánru ostudu určitě nedělá. Krásná kamera (zejména v noci), žhavá Barryho hudba i Kathleen Turner, snad jedině William Hurt nemusel mít ten trapný knírek. :o) Co je ještě důležitější, chybělo mi tu trochu víc rafinovanosti a překvapení - žánrově zběhlý divák tuší konec opravdu dlouho dopředu.(24.3.2007)

Výborný neo noir s patřičně stylovým koncem, který ale bohužel není gradován tak, abych mohl dát plný počet. Ale jinak jsem žár cítil i v sobě a jsem rád, že jsem takovou femme fatale, jakou Kathleen Turnerová je, zatím nepotkal. _ Mickey Rourke potěší :-)(26.3.2009)

HUDBA: John Barry(20.2.2007)

Role Kathleen Turner jsou skutečně vychytané a nevím, kde se mi líbí nejvíc. Tady je skvělá. Chladná, vypočítavá mrcha, které by jeden podlehl jako nic:-))(27.5.2008)

No fatální film ...(10.4.2003)

• Tommy987

Podľa informácií som čakal neo-noir v štýle Základného inštinktu, ale nakoniec som skoro dve hodiny pozeral tento nudný a nezáživný zlepenec, ktorý sa akurát tak tvári ako niečo vážne, ale je naprosto prázdny. Dvaja herci, na ktorých by film aspoň sčasti mal stáť, sú jednak typovo veľmi zle vybratí a takisto podávajú slabé herecké výkony. William Hurt je bohužiaľ väčšinu času k smiechu a Kathleen Turner je od femme fatale, na ktorú sa snaží tak zúfalo podobať, vzdialená tak 3-4 svetelné roky. O scenári, ktorý je neuveriteľne neoriginálny a predvídateľný od začiatku do konca, sa ani neoplatí hovoriť podrobnejšie. Kasdanova réžia je takisto o ničom, žiadne napätie, žiadna atmosféra, všade okolo len nuda. 3/10(22.9.2005)

Slušný výkon Kathleen Turner. Jako jedna z mála hereček se mi líbí v mnoha kusech, a proto ji považuji i za moc hezkou ženu, neb bez ducha je i krásná žena bezduchá a tudíž nepřitažlivá. William Hurt jí to moc nekazí, čekal jem horší výkon, ale je jen stínem skvostné Kathleen.(28.9.2010)

Film noir toho najvyššieho kalibru. "Hustá" chémia ústredného páru a Kasdanova skvelá réžia boli počiatkom úspešnej spolupráce tandemu Kasdan Hurt. Mickey Rourke v jednej zo svojich prvých úloh. Sexy záležitosť !(8.2.2009)

• Revanx

Jeden z 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete.(15.2.2009)

Výborná detektivka, ze které to horko miamské pláže úplně cítíte. Atmosféra horké letní noci, voní seno, cvrčci cvrkají, zpocená košile se lepí na tělo. Zápletkou podobný Divokým hrám, i když mnohem mnohem serióznější. Český dabing (NOVA, 1998) ještě z doby, kdy i komerční televize dabovat uměly.(7.3.2010)

Nikterak přelomový a předvídatelný žánrový kousek,který je ale natočený tak dobře a stylově,že se člověk během sledování mockrát nenadechne.Neonoir jak má být,se správně dráždivou atmosférou,nádhernou kamerou a napětím,které je ve spoustě scén gradováno až k maximu.William Hurt sice není člověku dvakrát sympatický (což by měl) ale hraje slušně a to ostatní člověku vynahradí chvilkové zjevení Mickeyho Rourkea.Celkově odvážný a zdařilý počin,kterému větší rafinovanost a více emocí chybí k dokonalosti.V rámci žánru ovšem super. 85 %(21.12.2010)

Je vidět, že to točil scénárista - film obsahuje tucty scénáristických frajeřinek a předváděček, což bohužel kontrastuje s předvídatelností a plytkostí hlavní zápletky. Přesto jsem si to užil, na čemž má hlavní zásluhu neonoirová atmosféra smísená s floridským dusnem, výborný William Hurt a Kathleen Turner jako ultra-bitch. Stylovka.(3.11.2011)

Pokud máte rádi Jamese M. Caina a nebude vám vadit, že příběh tohoto filmu není ničím jiným než variací na jeho už tak navzájem dosti podobné novely Pošťák vždycky zvoní dvakrát a Pojistka smrti (a že tedy nebudete ničím překvapeni), bude se vám to líbit (můj případ). Pokud vám to vadit bude, líbit se vám to nejspíš nebude. A pokud Jamese M. Caina neznáte, tak zase neoceníte, jak drze ho Kasdan-scénárista kopíruje :)(6.5.2008)

Chválím herecké výkony, i když William Hurt byl chvílemi značně nevýrazný a Kathleen Turner, kdybych byla chlap by na mě asi moc nefungovala ( i když co já vím co funguje na chlapy, že?) . Pak chválím výrazný hudební motiv a sálavou atmosféru, kdy člověk úplně cítí ten horký vítr, který rozeznívá zvonečky na terase. Film ozdobil Mickey Rourke - zamlada fakt hezkej chlap. Ale že bych z toho nadšením nespala, to zase ne.(21.12.2010)

<< předchozí 1 2 3