Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimithriller ve stilu neo noir žánru, který staví především na rafinovaném scénáři a pohledné tvářičce femme fatale Kathleen Turner. Má snad jedinou větší chybu, a tou je tempo, které místy připomíná šneka na vycházce. Nicméně Kathleen ve svém filmovém debutu opravdu vypadá jako ukázkový vamp a předznamenává tak obrovskou vlnu popularity, kterou v 80. letech získala ve Spojených státech i ve světě. Právě za ni a za poslední scénu snímku, která se vymyká obvyklým happyendům v hollywoodském stylu dávám 4. hvězdičku. Celkový dojem: 70 %. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hutný krimi thriller s hlavně v začátku intenzivním sexuálním nábojem, ve kterém exceluje Kathleen Turner jako svůdná děva s povahovými vlastnostmi kudlanky nábožné. Srovnání s Basic Instinctem je na místě, ale ten se přeci jen rozjede mnohem rychleji, takže Body Heat hodnotím o stupínek hůře. Kathleen Turner začala s velkým hraním celkem pozdě, ale i tak byla neskutečná kost. 75% ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

Rafinovaná hra Lawrecea Kasdana poplatnosť žánru noir nijako nezakrýva, obsahuje však rozpornú líniu, ktorá ju od filmu noir odkláňa. Blíži sa skôr k erotickému thrilleru a podľa môjho názoru definuje nový subžáner NEONOIR. To čo sa v starých snímkoch len naznačovalo a zostávalo implicitné, sa tu dostáva do popredia a dominuje vo vizuálnej podobe. Film začiatkom osemdesiatych rokov vyvolal senzáciu a nasledovali ďalšie neonoirové snímky (napr. Coenovská ZBYTOČNÁ KRUTOSŤ |1984|) skladajúce poklonu BODY HEAT podobne ako BODY HEAT skladal poklonu klasike čiernej série (MALTÉZSKY SOKOL |1941|, POJISTKA SMRTI |1944|, OUT OF THE PAST |1947| a pod.) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kathleen Turnerová nikdy nebyla můj typ, jako ženská mi byla spíš protivná, ale tady musím smeknout, jak se dokázala ujmout své role svůdné ženy, pro kterou uděláte cokoli. Když jí jednou chlap propadne, je s ním konec. Důmyslný scénář i solidní taktovka Lawrence Kasdana stvořili napínavý krimi thriller, který vás po rozvláčném začátku vtáhne do děje a nepustí. Tentokrát mi ani nevadilo, že jsem k žádné postavě necítil nic pozitivního a jen se nad jejich chováním ušklíbal. Atmosféra snímku se povedla, postupná gradace i závěr také. Co víc si od podobných snímků přát? ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako detektivka z oka Briana de Palmy. Trochu noir, trochu temná detektivka, trochu erotické drama. Kaithleen Turner je opět božská mrcha se sexy hlasem. Vamp potvora se svou rudou sukní a dokonale vyrýsovanou postavou. Potvora, která umí manipulovat a svým tělem donutí kohokoliv, aby jí byl po vůli. Prokletí v objetí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama