Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z kriminálních případů newyorského detektiva Janeka, který se tentokrát snaží najít vraha svého starého přítele a kolegy. Ačkoli vše napovídá sebevraždě, Frank Janek tomu nevěří. Znal totiž komisaře Stovera velmi dobře. Vzápětí patolog jeho víru potvrdí. Muž byl udeřen tupým předmětem do hlavy a určitě to nebyla nehoda. Příčina smrti je tedy jasná. Kdo se ale chtěl zbavit poctivého policajta a do jaké hry se Stover zapletl? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tato kriminálka z Janekovské série je někde na půli cesty. Na jednu stranu se tvůrci nevyhnuli spoustě detektivním klišé jako smrt bývalého čestného kolegy, kterého chtějí oficiální místa pošpinit, láska vyšetřovatele s bejvalkou mrtvého, rána zezadu do hlavy atp. Na druhou stranu je ale tahle kriminálka rozehraná docela zajímavě. Scénáristi občas upustí i kapku humoru a případ je dostatečně spletitej a docela i promyšlenej, aby udržel během těch několika zvratů divákovu pozornost. Přesto finální odmaskování vraha a jeho důvody mi přišly dost hloupé, tedy minimálnědůvody k jedné (resp. dvěma ze tří) té vraždě. Kvalitní herecký výkony vlastně všech zúčastněných přeci jen občasné kiksy scénáře zachraňují a tak vůbec nevadí, když se na tuhle hard school detective story člověk podívá i víckrát za život. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Televizní krimi, ve které se zkušený newyorský detektiv snaží rozplést neobvyklou vraždu a najít vraha svého přítele........ Scénář - Gordon Cotler. Hudba - Arthur B. Rubinstein. Kamera - John Beymer. V pořadí třetí filmový kriminální případ newyorského detektiva Franka Janeka. ()

Reklama

Reklama