Hloubkový bombardér

USA, 1941, 132 min

Michael Curtiz

Max Steiner

• Houdini

Oscar 1 nominace: Kamera(9.6.2004)

Dráma z prostredia vojenských pilotov a "leteckých lekárov", ktorí sú zodpovední za ich zdravotný stav. Príbeh sa venuje výskumu a testovaniu vhodného odevu pre pilotov, ktorí sú v stratosferických výškach ( resp. strmhlavému klesaniu k zemi ) podrobovaní zaťažkávacím zdravotným skúškam. Film disponuje na tú dobu nezvyčajnými leteckými zábermi, skúsený režisér Curtiz vedie svoje hviezdy ( Errol Flynn v úlohe lekára Leeho a Fred MacMurray v úlohe veliteľa letky Blakeho ) k tímovej práci a na výsledku to je vidieť.(16.6.2009)

Errol Flynn v poměrně netradiční roli leteckého lékaře, který se věnuje výzkumu a testování vychytávek, které mají piloty ochránit před ztrátou vědomí (nikoliv nebezpečnou nemocí, jak tvrdí distributor, který zřejmě viděl jen cca půlku filmu bez titulků a znalosti angličtiny) během letu. Námět byl docela zajímavý, ale příběhu by prospěla kratší délka a taky svižnější tempo. Nebylo to vůbec špatné, ale celkově ve mě tento film zanechal příliš malý dojem na to, abych dal více jak tři hvězdičky.(6.7.2011)

• KarKulA

První film s Flynnem, který mě opravdu nebavil - prostě tam těch nelogických a chvílema jen těžko uvěřitelných scén, které alespoň z mého pohledu působily místy vysloveně komicky, bylo nějak příliš. Počin bych stručně definovala jako jednu z mnoha narychlo slátaných válečných agitek, podporující odhodlání a bojového ducha národa, s trapně patetickým koncem.(3.12.2011)

• Scottman

Film je slušný, opět zdůrazňuje že "všechno musel někdo vymyslet". A jenom bych se zeptal, do psal ten obsah tady?!?(21.1.2012)