Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ona v tom ide s ním. Neviem prečo.“ – „Prečo?“ – „To neviem." Jedna z tých lepších Nielsenových paródií. Sústredená réžia, dobrí herci v podporných úlohách (rambovský Richard Crenna ako Tommy Lee Jones), scenár s hlavou a pätou, originálne vtipy (dozorca pre nepočujúcich) a vtipné dialógy („Váš pes má čudnú papuľku.“ – „To je zadok.“). Ani hlúpe počítačové triky (ryba, autobus) to nepokazia. Ale rozhodne to nie je žiadna nadpriemerná paródia. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejpovedenějších parodií s charizmatických bělovlasým dědou Leslie Nielsenem. Několik trefně parodovaných filmů v čele s Uprchlíkem (kterého jsem viděl až později) dává dohromady velmi nadprůměrně vtipnou a zábavnou hodinku a půl. Richard Crenna si užíval roli "nadměrně přemýšlivého až geniálního" agenta FBI (v Uprchlíkovi Tommy Lee Jones) a srandista Nielsen tradičně taky na výbornou jako "uprchlík" (v originále nezapomenutelný Harrison Ford). Ikdyž jsem Utopence viděl už několikrát, stále spolehlivě pobaví. "Průměrná délka kroku u dospělého člověka činí 1 metr a 26,5 cm pokud nosí trenýrky, 1 metr a 24 cm pokud se omezil pouze na slipy." ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Viděno třikrát. Napoprvé (klidně by tu mohlo být i "svého času"), to mně mohlo být maximálně jedenáct dvanáct let, mnou komentovaný film zarezonoval více než Bláznivé střely. Po létech, napodruhé, když jsem si pln očekávání sehnal DVD s tímto filmem (kolik mně mohlo být teď? určitě ne víc než osmnáct; nebyl jsem tedy o tolik starší, mentálně jsem však byl, očividně, někde úplně jinde...), zjistil jsem, že to žádná sláva není (oproti již zmiňovaným Bláznivým střelám), pročež se mi prvotní fascinace stala otázkou. Nutno podotknout, že otázkou nikterak naléhavou; nemyslel jsem si, že se k Utopenci na útěku ještě někdy vrátím. Avšak včera jsem náhodou potřetí vstoupil do téže řeky, a víte, co jsem zjistil? Ne, nevybavil jsem si, proč u mě Utopenec napoprvé tak zabodoval, to vskutku ne. Utvrdil jsem však v tom, že se jedná o film, který si trochu té naší pozornosti zaslouží (co to pro nás diváky je, těch necelých devadesát minut? nic, co bychom nezvládli za necelou hodinu a půl hodiny!). Když už nic jiného, je radost rozpoznávat jednotlivé odkazy k již klasickým (kanonickým) filmům (Uprchlík, Mission: Impossible, Obvyklí podezřelí, Titanic, Na sever severozápadní linkou atd.) Nadto však (a to je právě "něco jiného" vysmívající se té podivné floskuli "když už nic jiného"), Richard Crenna (trans)formující Tommy Lee Jonese je precizní. Nyní (klidně bych mohl napsat "závěrem") si dovolím promluvit k vám, fanouškům parodií, nenechte se zastrašit (nejen) mým hodnocením a riskněte to! 60% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Parodie, kde se některé věci celkem i povedly. Oproti novějším parodiím je tu všechno v takovém tom starším duchu Bláznivých střel, kdy není humor čerpán z fekálností. Bohužel snímek v mých očích sráží různé až moc velké nereálnosti, které zrovna nějak extra vtipné nejsou, a přitom ruší celkový výsledek; Teď mě napadá třeba scéna se splašenou lokomotivou či letadýlkem. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když Leslie Nielsen, tak jedině v komedii. A nebo rovnou v parodii. Základem, do kterého se filmaři trefují, je sice někdejší hit Uprchlík, ale dočkáte se i narážek třeba na Anakondu, Pobřežní hlídku a dokonce i na reklamu na bonbóny Mentos. V závěrečných titulcích se dozvíte i tažená čísla v loterii. Vtípků a gagů je tu dost, i když kolísavé kvality. Ale co - v tomto typu komedie se s tím musí počítat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama