Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trapnost bohužel zvítězila nad humorností a to je samozřejmě špatné. Kvalitní herec Leslie Nielsen ani čisté parodování amerických filmů (Uprchlík, Titanic,Mission Impossible...) toho moc nezachránilo. V podobných filmech je opomíjen děj na úkor parodování, to není sice pro tento snímek úplně typické, protože autoři se snaží o dějovost, ale mě to jednoduše nebavilo a byla to tehdá nuda v Brně (a to doslova). 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl ještě před několika lety stále obsazován do rolí přitroublých charakterů a tahle parodie na Uprchlíka s Harrisonem Fordem není vyjímkou. Pat Proft je režisér, který umí udělat legraci a za skromnou minutáž 80 minut stihne vedle Uprchlíka zparodovat Titanic, Pobřežní hlídku, Mission Impossible a mnohé další a nebojí se pustit i do náročnějších kousků jako je Svědek nebo Na Sever severozápadní linkou a jeho slavnou scénu s dvojplošníky na poli dotáhne až do absurdna. Slepenec parodických scének téměř nedává smysl, ale několik gagů je výborně načasovaných a velmi podařených. Budete se ovšem bavit pouze v tom případě, že jste zde parodované filmy viděli. 60% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen v jedné ze svých typických rolí: V nevázané parodii se skvěle načasovanými gagy, z nichž některé jsou vpravdě geniální - bohužel se to nedá říct o všech, pár těch trapných se tady taky najde. Nicméně kdyby si tohle svěží dílko obléklo pečlivěji vypracovaný kabátek, byly by to jednoznačně 4*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhé dnešní setkání po letech s Leslie Nielsenem dopadlo lépe pro obě strany. Já jsem se více bavil a snímek ode mě dostal lepší hodnocení než ten předchozí. Jak říkají v takové situaci Američané- win win. Zatímco Spy Hard pro mě byl opravdu jen sledem skečů, tato záležitost na mě působila mnohem ucelenějším dojmem. I v tomto případě šlo samozřejmě o parodii mnoha často ikonických snímků a musím uznat, že jsem se dobře bavil, ale i divil. Několikrát jsem se přistihl při tom, že mě překvapilo stáří některých filmů. U několika z nich jsem si opravdu myslel, že jsou mladší. Leslie Nielsen byl i tentokrát pevným pilířem, na který jsem se mohl spolehnout a znovu dokázal, že byl pro tento typ komedií tou správnou volbou. No, nešlo sice zrovna o komedii roku, ale kdybych tvrdil, že jsem se nebavil, hanebně bych lhal. / "Kdybych tě nezastřelila, zabili by tě." / Poučení: Byl jsi křivě obviněn? Tak to máš pech, že už nežijeme v devadesátkách. Byly sice divoké, ale tehdy ještě fungovala presumpce neviny. 3*+ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama