Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čínské čtvrti v San Francisku je zavražděn Floyd Merkle a v okolí jeho detektivní kanceláře je nalezeno několik dalších mrtvých. Nejvíce podezřelým je soukromý detektiv Lou Peckinpaugh, který musí čelit podezření policie z vraždy svého společníka. Přitom kromě toho hledá odcizené doklady francouzského odbojového pracovníka Paula a pátrá po drahocených diamantech... Kriminální komedii natočil režisér Robert Moore. Příběh napsaný dramatikem a scenáristou Neilem Simonem těží v mnohém z klasického filmu Johna Hustona Maltézský sokol, stejně jako z neméně slavného romantického špionážního dramatu tvůrce Michaela Curtize Casablanca. Úlohu detektiva Peckinpaugha hraje Peter Falk (jeho neobyčejná popularita narostla díky seriálu Columbo, kde ztvárnil stejnojmennou postavu). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

topi 

všechny recenze uživatele

Tuhle šílenou parodii na filmy ze čtyřicátých let si vychutnají nejvíc fanoušci, kteří ty snímky znají. Já jsem je bohužel neviděl, ale i tak jsem se bavil a občas nechápal tu kadenci absurdních scének v rychlém sledu za sebou, nicméně jsem se rychle adaptoval a tuhle nářezovou jízdu jsem si užil. Luxusně a hravě byly narafičeny všechny mordy, kdy mrtvoly třeba stály nebo seděly, kouzelné! Obsazení skvostné, o tom žádná, co však film zase povyšuje do nebeských výšin je mazácký český dabing v plné palbě! Josef Větrovec jako Peter Falk nemá konkurenci! Dále třeba Jiřina Bohdalová (která nikdy zas tak moc nedabovala), Marie Drahokoupilová, Jarmila Švehlová, Simona Stašová, Čestmír Řanda, Miroslav Moravec, Soběslav Sejk, Vilém Besser, Ota Sklenčka a další a další, naprostá paráda! Teď by to chtělo ještě nakoukat ty tři filmy, které Detektiv ze San Franciska paroduje a pak si ho pustit znovu, věřím, že pak napálím klidně za pět! ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na předchozí, tematicky podobnou Vraždu na večeři, v níž Peter Falk také hrál detektiva "drsné školy". Je to celkem sranda, ale Vražda na večeři je lepší, už kvůli obsazení (Sellers, Niven, Guiness...). V menších rolích zde jsou i někteří herci z Vraždy: James Coco, Eileen Brennan, James Cromwell. V roli číšníka se objeví Charles Emerson Winchester III. z M.A.S.H, David Ogden Stiers, dále se tu mihnou komici Sid Caesar a Phil Silvers. Co se týče dabingu, naplno souhlasím s Oskarem. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Parodie na Casablancu a Maltézského sokola, která balancuje na hranici debility a geniality, což byl zcela určitě záměr. Skvěle jsem se bavil. Peter Falk je jako parodie na Bogarta luxusní. Všechna noirová klišé jsou vyhnána ad absurdum. A všem, co tu řeší dabing, překlad a Josefa Větrovce bych vzkázal jedno. Pusťte si to v originále. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vynikajici zanrova komedialni variace na tema nejslavnejsich noiru. Pro priznivce tudiz lahudka, nejen diky bezvadnemu Falkovi, ale i diky zastupu neokoukanych, puvabnych zenskych postav. "Ingrid" byla v podani Louise Fletcher opravdu bozi, o Ann-Margaret ani nemluvim, to je sexbomba nejvyssi tridy. :-) Musim proste uznat, ze u tohoto filmu jsem se fakt pobavil. P.S.: videno v orig zneni, jen pro upresneni... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Americký humor je poněkud jiný, než ten náš, ale když si Američani začnou dělat srandu sami z sebe, může to být buď velká trapárna nebo také obrovská sranda. Tady jsem se výborně bavila. Parodie odkazuje na víc filmů, bavili mě jak hlášky, tak objevovat, na které filmy zrovna odkazují. Podobně jako dopitaka mě trochu iritoval Větrovec, ale jak si člověk jednou zvykne, už to ani nevnímá. Herecký koncert, defilé svůdných žen, spousta vytuněných replik. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama