Sportovní komentátor Andy čeká v restauraci na příchod přátel a pro ukrácení chvíle vypráví snoubence Liz, kterou si má zanedlouho vzít, neobvyklý životní příběh jednoho z nich. Mickey Gordon je profesionální basketbalový rozhodčí, který píská zápasy NBA po celé zemi, svůj život tráví s krátkodobými známostmi, většinou pohlednými roztleskávačkami, a nemá pocit, že by chtěl měnit. Jenže pak zemře jeho otec, který opustil rodinu, když byl Mickey ještě malý kluk. Jeho posledním přáním bylo, aby byl pohřben ve Francii po boku kamarádů, se kterými sloužil v armádě a účastnil se bojů za druhé světové války. Protože se k tomu ... (zobrazit celý text)
Na tradiční večeři několika přátel se při čekání na jednu dvojici probírá celý jejich společný život plný lásky i rozchodů. Jenom není jasné zda přijdou spolu, nebo každý zvlášť. Inteligentní zábava kterou si sám pro sebe zručně zrežíroval Billy Crystal.
Billy Crystal neni jako režisér marnej, dovede namíchat koktejl z partnerský reality tak, aby byla hodně povědomá těm, co už si zadali, a nenudila nedotčené, cinkne to vtipem, ironií i moudry, brčko jako by přihodil Woody Allen, čiší z toho na sto honů laskavost, ale na jazyk to nepadá, naopak. 4,5*.
Billy Crystal sice není zrovna můj oblíbenec, ale tady se mi docela líbil. Trochu tomu napomohlo i ono basketbalové pozadí snímku, ale jinak musím říct, že jde o vtipný a zábavný film.
Mickey se s Ellen stále rozchází a schází, Mickeyho zkoušenou psychikou trpí i basketbalová soutěž a přestože vtipné momenty zpříjemňují děj, tak originalitou tento snímek trpí naprosto minimálně.
Dlouho jsem neviděl komedii "s rodným listem z USA" od dob J. Lemmona, která by mě zaujala svou inteligencí a vtipností dialogů jako tato. Bravo. Dialogy vybroušené jako křišťálové sklo, humor vkusný a nevtíravý, jako oděv první dámy USA. Obvykle bývají romantické a komediální filmy ze zámořského teritoria hodně plytké a uboze sentimentální. Tahle má v sobě ducha i jiskru a mimořádně si mě získala. ČT1 na rozdíl od komerčních stanic umí pro diváky vybírat hodnotné snímky. Díky ČT1, díky tvůrčí skupino Aleny Poledňákové za skvělý dabing.
Film, který nemůže nikoho zklamat. Řeší manželství a následnou vztahou krizi dvou lidí, Mickeyho a Liz. Všechno bylo viděno z pohledu jejich přátel, kteří se sešli společně na večeři. Do poslední chvíle netušili, jestli se tam Mickey a Liz objeví společně.
Neviděla jsem to od úplného začátku takže jsem přesně nevěděla o čem je děj, v zápětí mi to parta v restauraci nastínila......oddechová komedie, u které se nemusí přemýšlet....občas trochu zdlouhavé, ale některé scény byly opravdu k popukání (holub, toyota.....)
Milý film, který dokážeme ocenit hlavně my "délesloužící" v manželství - tak to prostě chodí, že se to občas ztvrtne a občas zase srovná... Billy Crystal je okouzlujicí a snad mu nejde nedržet palce!