Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Richie je nejbohatší dítě na světě. Má vše, nač si vzpomene. Soukromou restauraci McDonald, psa Dolara a Claudii Schiffer jako osobní trenérku aerobiku. Něco mu však přece jen chybí, a to pár opravdu dobrých kamarádů. Při zahájení provozu nové otcovy továrny si všimne party, hrající na blízkém plácku baseball. Zatímco rodiče, kteří odletěli na večeři s anglickou královnou, musí nouzově přistát na moři po výbuchu bomby, pozve věrný komorník Cadbury partu z plácku do přepychového sídla. Příjemný večer Richiemu pokazí nejprve zjištění, že komorník dětem za návštěvu zaplatil, a vzápětí zpráva, že jeho rodiče zmizeli. Bombu umístil do letadla osobní strážce pracující pro Van Dougha, který se tak chce zmocnit obrovského majetku. Zbývá odstranit ještě Richieho. To však bude mnohem obtížnější, než by se na první pohled zdálo. Richie se totiž s Cadburym a partou z plácku pustí do boje a po dramatické bitvě, vedené poněkud netradičními prostředky, dokáže slavně zvítězit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jediné, čemu nerozumím je, proč to ti naši praštění filmaři pojmenovali tak blbě. Se Sám doma a Sám doma: Ztracen v New Yorku to nemá vůbec nic společného. To si myslím, že je hlavní neúspěch filmu u našich diváků. Všichni to porovnávali s těmito filmy, ve kterých M. Culkin debutoval a pak není divu, že to tak dopadlo nejen s hodnocením. Jako komedie se mi to celkem líbilo. Jen nejsem na ten svět těch zbohatlíků. Výborný "sluha" (J. Hyde ??). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pokus o reinkarnaci skvělých filmů Sám doma z roku 1990 a Sám doma 2 z roku 1992 se nepovedla. Asi každý z nás si někdy představoval, jaké by to bylo, kdyby byl tak bohatý, že by si mohl dovolit vše, na co si vzpomene. Američané k tomu samozřejmě přidali jejich oblíbený apel na morálku a kamarádství a vyšlo něco, co si snad ani jednu hvězdičku nezaslouží. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá s původním Sám doma nic společného... teda až na hlavního představitele. Snaha českých producentů, kteří ve snaze zvýšit návštěvnost to tak pojmenovali, je trapná. Dle mého názoru to ale celkovému hodnocení snímku uškodilo. Ve srovnání s kultem Sám doma dostane na frak. Nicméně pořád jde o fajn zábavný rodinný film a navíc má velmi milou pointu. Kdyby se to jmenovalo u nás nějak jinak, vsadím se, že by to mělo i tady vyšší čísla. Za mě jsou to pohodové tři hvězdy a dobrá zábava na jeden večer. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film Richie Rich, počeštěno Sám doma a bohatý, si myslím byl natočen prakticky kvůli Macualayovi Culkinovi, protože jeho dětský ksichtík rychle stárnul, tak aby si zahrál ještě nějakou takovou dětskou roli. Příběh je průměrný a některé momenty jsou trapné. Ale někdy jsem se i zasmál, ale už to není ten Culkin jako Kevin ze Sám doma. V tomto filmu, ale zaexceloval jiný herec a to byl Jonathan Hyde jako sluha Herbert Cadbury. A i díky tomu dávám 2 hvězdy. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

český názov parazituje na úspechu série sám doma (a to robí v podstate i tento film), inak ide o adaptáciu u nás neznámeho komixu richie rich (postava richieho sa objavila i v jednom diele simpsonovcov). culkin je tu klasicky otravný a neznesiteľný ako i všetko ostatné v tomto filme. je to strašná nuda (existujú však i horšie filmy). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Zkorumpovaný šéf bezpečnosti (John Larroquette) v domě, který sleduje kamerové záznamy, se v jednu chvíli dívá na film Na sever severozápadní linkou (1959). Zatímco závěr Hitchcockova thrilleru se odehrává na památníku Mount Rushmore, dějištěm finále tohoto filmu je obdoba monumentu s lehce upraveným názvem Mount Richmore. (PlayEasy)
  • Pohádkový zámek rodiny Richových je ve skutečnosti Biltmore House, který byl ve druhé půlce devatenáctého století vybudován železničním magnátem Georgem Washingtonem Vanderbiltem. Je často označován za největší soukromý dům na území USA. (DexMASTER094)
  • Když je Rich (Macaulay Culkin) ve 24. minutě ve škole přistižen, jak faxem posílá obrázek spolužákovi, tak hned v dalším záběru rychle schovává důkazní papír z faxu pod stůl. Ale v dalším záběru leží papír opět na faxu. (Amper01)

Reklama

Reklama