Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na soukromé škole se koná slavnost vítání prvňáčků. Mladý učitel George Hanson je pyšný na program, který s dětmi nastudoval, radost mu kazí jen to, že nepřišel jeho přítel, doktor Robert Joley. Po slavnosti se George účastní večírku u bohatého literárního agenta Sydney Millera, otce jedné z malých žaček. Seznamuje se tam s nevlastní sestrou Sydneyho manželky Constance Ninou Borowskiovou. Mladá žena se ho zeptá, jestli nemá zájem o byt, doslechla se, že se prý bude stěhovat. Tak se George dozví, že jeho přítel Robert chce se vztahem s ním skoncovat… Poté, co se tak skutečně stane, se George nastěhuje k Nině a hned od začátku si oba mladí lidé výtečně rozumějí. George se pokouší zapomenout na zklamání s Robertem a pro Ninu je mladík vítanou změnou v nepříliš vydařeném vztahu s advokátem Vincem McBridem. Po čase ale Nina zjistí, že je těhotná, a pomalu se utvrdí i v tom, že dál už s Vincem žít nechce. George jí nabídne, že se o dítě budou starat společně, zůstanou přáteli a budou spolu i nadále bydlet. Vince to zprvu navýsost roztrpčí, nakonec ale musí tvrdou realitu přijmout… Jednoho dne Georgeovi opět zavolá doktor Robert Joley: chce, aby s ním jel na konferenci kritiků do jeho bývalé školy. George zprvu váhá, ale nakonec souhlasí. Nina jeho odjezd sleduje s obavami… Na konferenci se George a Joley setkávají s profesorem Rodneym Fraserem a jeho mladým přítelem, hercem Paulem. A právě mezi Paulem a Georgem od první chvíle přeskočí jiskra. Postarší a rozumný Rodney vše sleduje rezignovaně, George se ale obává, jak na novou situaci zareaguje Nina… (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

DearS 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se slátaniny, ale nakonec se na to dalo dívat. Dobrý film pro televizní sledování. Líbilo se mi, že homosexualita byla brána úplně normálně. Taky film neřeší předsudky(jako třeba Ptačí klec), ale vztahy. Kéž by byl i ve skutečném životě vždycky po ruce nějaký ten vysoký policista, když už všechno ostatní vybouchne... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla zajímavá romantická komedie. Tahle komedie postavila zažitá klišé žánru zcela na hlavu a udělala to celé jinak, nově, zajímavě, a přesto mi to přišlo stejně obyčejné a neoriginální, jako romantická komedie s zažitými prvky. Nevím proč, ale já se příliš nebavil. Respektive film se líbil a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne, ale přesto mi to celé přišlo až příliš okaté a místy dokonce nudné. Určitě vítám nápad udělat romantickou komedii jinak. Ale přesto jsem nebyl spokojený, neboli tenhle film skončil za mými očekáváními. Ale jak říkám, vítám změnu zažitého modelu a oceňuji to třemi hvězdičkami. Přece jen, koukatelné to bylo, děj to mělo taky a konec mne nezklamal. Takže vlastně průměrná spokojenost, což se rovná tříhvězdičkovému hodnocení. ()

Reklama

Pilgrimka 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Je to tak zvláštní, příjemný a pohodový film, který se dneska málokdy vidí. A nečekala jsem, že zrovna tenhle film mě odnese úplně do jiného světa. Pro Jennifer Aniston mám slabost, zase na mě působila strašně příjemně a přirozeně. Paul Rudd mě taky mile překvapil, nepatří mezi mé nejoblíbenější herce, ale tohle se mu opravdu povedlo. Ti dva vedle sebe vypadali až nebezpečně dobře, a k tomu ještě tak vyjímečný soundtrack. Příběh není žádné klišé a do poslední chvíle jsem nevěděla jak to dopadne, a to se mi líbí. SPOILER - A jejich postelová scéna, krása. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně neobvyklé, ale vlastně to, jak tento film končí a jak z toho vyšla postava Jennifer Aniston (Nina) - tak se má vůbec nejlíp - jelikož má kolem sebe takových chlapů, že je asi nejšťastnější ze všech :) Je to takovéto - od začátku vím, jak to dopadne...;) Je tam plno lásky, je tam plno zlomených srdcí, je tam plno "milosti" Aniston a celé se to motá kolem rozhodnutí ponechat si dítě :) Je to vlastně nic moc, ale jelikož jsem se rozhodla mít komplet shlédnutou filmografii Aniston, nemohla jsem to vynechat ;) Nic moc - třeba tak za 20 let se na to podívám znova. Jo a ten byt co má - ten bych moc chtěla taky :) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Další případ nedorozumění, na němž má hlavní vinu distributor: chce divákovi prodat komedii, tak prostě koupí film se známými komediálními tvářemi, rozesmáté je frkne na plakát, napíše "romantická komedie s prvky dramatu". Problém je v tom, že jde evidentně spíše o "romantické drama s prvky komedie" - zklamání příslušně naladěného diváka s plnou krabicí popcornu v klíně je nevyhnutelné. A přitom je to velmi chytře a (v newyorském uměleckém prostředí) uvěřitelně napsaný příběh, vyhýbající se klišé a prvoplánovému hapyendu, s bezchybnými hereckými výkony, o kterém si s přáteli můžete hodně dlouho povídat. 85% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama