Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (248)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro člověka/diváka, který má pavouky v oblibě stejně, jako já - velmi děsivý animal horůrek, jehož závěrečná scéna ve vinném sklepě, je doslova ztělesněnou noční můrou. Arachnofobie není jen nostalgie, ale i po letech působivá a zábavná podívaná s vynikajícím Jeffem Danielsem, kterou ještě šperkuje pavoučí kat John Goodman! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Arachnofobii si pamatuji jako kvalitně obsazený, zábavný a docela svižně odsýpající film, ale přiznám se, že ji hodnotím především z pozice arachnofoba, a to jako jeden z nejzdařilejších mně známých pavoučích hororů. Jakkoli je silně nadsazená a tu a tam až komediálně rozverná, incidenty s pavouky v Arachnofobii totiž vypadají a probíhají způsobem velmi povědomým. Každý arachnofob něco podobného (byť s méně fatálními důsledky) někdy zažil, anebo se něčeho podobného děsí, kdykoli jde na chatě na hajzl, anebo pro vercajk na půdu. Takže vysoké hodnocení prostě dát musím. :-) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie? Horor? Sci-fi? Dost těžké určit. Pokud Arachnofobii vidíte v mladém věku, je to nepříjemný horor plný pavouků (vše ostatní ignorujete, jen ty pavouky nejde nevnímat...). S postupem let se horor mění v komedii, která po další pár letech ztrácí všechen vtip a nadhled a spadá do neidentifikovatelného patvaru. Já film viděl cca 3x a působil na mě pokaždé jinak a tak raději hodnotím 3* a ať si každý udělá svůj obrázek (ale malým dětem to opravdu nepouštějte :-)). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film je dôkaz, že aj z jednoduchého, veľakrát videného námetu sa dá vytvoriť kvalitný horor, ak režisér skvele pracuje s atmosférou. Nepamätám, kedy naposledy som mal pri nejakom horore také zimomriavky. Naozaj úžasná práca režiséra, ktorý bezchybne pracuje so strachom a využíva ho v tých správnych dávkach a v správnej chvíli. Do toho aj výborne včlenené komediálna zložka, ktorá tomu dáva primeraný nadhľad. Za kvalitu tohto hororu hovorí aj to, že predtým, než som išiel spať, som si dôkladne skontroloval spálňu, či tam niekde na mňa nestriehne nejaký pavúčik a mal som chuť hneď na druhý deň dať spraviť dezinsekciu celého domu. :-) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Arachnofobie je naprosto parádní béčko z dílny Franka Marshalla a Stevena Spielberga a snad nejlepší pavoučí horor vůbec. Funguje to skvěle i jako komedie a hranice vtipu a hrůzy je naprosto vyvážená. No a co také hlavně můžu říct, bál jsem se a byl jsem výtečně napjatý. Napětí je v Arachnofobii opravdu silné a finální čtvrthodina je naprosto parádní. Pavouky opravdu v lásce nemám a po tomhle snímku se můj odpor k nim ještě zvětšil. Obsazení je parádní a charaktery jsou sympatické, jak to u takových snímků moc často nebývá. Krom nadmíru dobrého Jeffa Danielse zde můžeme vidět i Johna Goodmana v naprosto ujeté roli. Samozřejmě je zde i pár nedostatků. Postavy se občas chovají nelogicky, ale to k béčkovým filmům patří a zde to vůbec nenarušovalo běh zábavy. Byl zde navíc dobře zakomponován i onen prvek arachnofobie, a proto se nemusíte obávat, že název je pouze nahozený. Bavil jsem se moc dobře a chtělo by to víc takovýchto hororových komedií. Je škoda, že tenhle typ hororů už se dnes prakticky netočí. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • K dosažení efektu rozmačkaných pavouků pod nohama byly použity balíčky hořčice. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Canaima ve Venezuele a v americkém státě Kalifornie ve městech Pasadena, Los Angeles a Cambria. Město Canaima, které se ve filmu objevuje, je fiktivní. (Terva)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama