Reklama

Reklama

Cesta domů

Trailer

Obsahy(1)

Matka malé Amy nepřežila dopravní nehodu. Dívka teď musí žít se svým otcem, se kterým si moc nerozumí. Otec je podivínský vynálezce a vyrábí si po domácku ve stodole létací stroj. Jednoho dne přijede blízko k jejich domu, kde je neporušená příroda a mokřina, bagr stavební firmy a začne tam likvidovat vegetaci. Zničí také hnízdo divokým husám, ale Amy vajíčka zachrání a odnese si je do stodoly. Stane se "adoptivní matkou" šestnácti divokých housat. Po náročných přípravách ukáže svým chráněncům, kteří by se jinak instinktivně učili od rodičů, cestu na jih. Zachrání tak nejen mladé husy před dlouhou zimou, ale i hnízdiště divokých ptáků před devastací ze strany stavebních investorů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Bych řek, že z ornitologického hlediska je to pěkná kravina, ale co už :). Koukalo se na to docela dobře, Anna Paquin byla dobrá herčka už jako dítě, záběry housat i hus už poněkud odrostlejších taky potěšily. Snad jen ten nízký průlet centrem Baltimoru si mohli autoři odpustit, to působilo dost pitomě ... ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Anna Paquin, malá holčička z Piana, už o fous dospěla. Jako slečna i jako herečka. Po havárii s matkou na Novém Zélandě se ocitá na druhém konci světa, doslova i do písmene. S otcem Jeffem Danielsem, vynálezcem, bláznem, snílkem, v Kanadě. Unavená, se ztrátou paměti. Výraznou roli má hudba, kamera, záběry přírody. Mark Isham vykouzlil muziku podobnou symfonii, výraznou, barvitou, znělou, vzbuzující představy. „Proč se to všechno stalo?“ Tuto nebo podobnou otázku si už položil i ve skutečném životě leckdo z nás. I záchrana pár vajec však může být dostatečným důvodem k přežití. V maminčiných šálách a šátcích, v krajkách a hedvábí, v plisovaných šatech. Jenže i v kanadě se musí chodit do školy a malé zobáčky si mezitím klovou cestu ze skořápek na svět. Aby posléze zaměstnaly všechny kolem. A klasický nerudovský problém – kam s nimi na podzim? Jak odletí husy, zvyklé jen chodit? A tady přichází ke slovu tatínek kutil a všeuměl a člověk se nestačí divit, co všechno se dá vymyslet. Běžný Čech by asi husy zabil, oškubal a dal zmrazit na zimu, ale naštěstí jsme v Kanadě. Snímek doslova pohladí na duši. V uspěchaném čase sledovat, jak si někdo najde čas na záchranu pár opeřenců. Když už všichni letí, prožíváte tu euforii s nimi. Je to dojemné, lidské, pohádkové. A přitom skutečné. ()

Reklama

moviefilm 

všechny recenze uživatele

I ked som nevidel prvých 10 minút z filmu, nemyslím si, že som o nejakú dejovú časť prišiel. Cesta domov je pre mňa príjemným filmčekom, ktorý síce nie je zlý, no v dnešnej dobe si naňho nikto nespomenie. Rozmýšľal som, či dať tri, alebo štyri hviezdičky, no scéna so sprchou(, v ktorej je Anna Paquin neuveriteľne nepríjemná, až otravná) ma utvrdila v tom, že tento film je len mierny nadpriemer, ktorý vyzdvihuje iba skvelý Jeff Daniels. A čo sa OSCARovej nominácie za kameru týka, myslím si, že kamera Farga, alebo Anglického pacienta bola omnoho omnoho lepšia... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film, ktorý je podobne ako novší film Rozprestri krídla o vzťahu človeka a prírody. Tentokrát je však inšpirovaný skutočným príbehom. Produkcia je dobrá aj keď pri detailných záberoch Amy na rogale vidieť, že sú natáčané pred zeleným plátnom. Príbeh je vyrozprávaný uvoľnene bez tlaku na veľkú dramatizáciu hoci niekoľko dramatických momentov tu je. Herecky to nie je na Oskara, ale svoje roly hrajú herci dobre. Pre Annu Paquin bola úloha Amy len treťou skúsenosťou, ale za sebou už mala Piano a Janu Eyrovú. Jeff Daniels, ktorého si všetci asi pamätajú z filmu Blbý a blbejší, si tu pre zmenu zahral bláznivého rojka, ktorý sa nebojí nechať dcéru riadiť rogalo. 70% ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Zkrátka byla puštěná televize a tenhle film náhodou dávali... Po první půlhodině jsem měl dojem, že je to jen další prvoplánové rádoby drama, kdy se až přehnaně snaží hrát na city- a moc jim to nejde. Nepřepnul jsem to jen proto, že se mi nechtělo hledat ovladač... V druhé půlce jsem už svůj názor poopravil, děj nabral na zajímavosti a některé scény vypadaly fakt úžasně. Dávám 60%, film je docela dobrý nadprůměr ale chyb se nevyhnul... místy je navíc až moc patetický. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film byl původně natáčen pod názvem Flying Wild a tento název nesl i prvotní trailer. Několik týdnů před uvedením do kin byl však film přejmenován na Fly Away Home. (peetriss)
  • Film je volně inspirován skutečným příběhem kanadského vynálezce, ultralightového nadšence a umělce Billa Lishmana, který v roce 1993 absolvoval úspěšný let, vedoucí hejno hus z kanadského Ontaria do jejich zimoviště v Severní Karolíně. (peetriss)

Reklama

Reklama