Timescape (TV film)
Mysteriózní / Sci-Fi
USA, 1992, 99 min
David TwohyHrají:
Jeff Daniels, Ariana Richards, Nicholas Guest, Lori LivelyObsah
Ben Wilson je vdovec a spolu so svojou dcérou dokončujú opravy na svojom novom zájazdovom hostinci. Dostanú všk okamžitú ponuku: na dvere klope žena, ktorá potrebuje súrne ubytovať divnú skupinu cestovateľov. Otázka prečo sa neubytujú v hoteli v meste je len prvou z radu mnohých záhad obklopujúcich túto skupinku. V konečnom dôsledku však tieto tajomstvá privádzajú Wilsona k dojímavému objavu zasahujúceho jeho rodinu a susedstvo. (oficiální text distributora)
mis-ko
Rok výroby a určenie pre TV nesľubujú žiadne očarujúce efekty ani slávne mená, námet s cestovateľmi v čase tiež nepatrí medzi najoriginálnejšie, predsa však táto Twohyho prvotina má čosi do seba. Scenáristicky veľmi podarená konfrontácia hlavného hrdinu seba so sebou z iného času, obľuba vo farebných filtroch (neskôr naplno využitá v Pitch Black) a vo svojej podstate veľmi jednoduchý a pritom originálny spôsob cestovania v čase dvíhajú tento film z inak mierne priemerného hodnotenia.(15.9.2004)
George Stobbart
Premiérový režisérsky počin Davida Twohyho, v ktorom ukázal svoje žánrové smerovanie a záujem o pozoruhodné sci-fi thrillery, čo o pár rokov neskôr posunul do napínavého, paranoidne ladeného The Arrival a ešte neskôr do skvelého, akčného Pitch Black. V tomto prípade ide o menej ambiciózny, televízny počin o skupinke cudzincov, ktorí si prenajmú nedokončený penzión vdovca Bena (Jeff Daniels). Ten si postupne všíma, že s týmito "turistami" nie je niečo v poriadku a situácia sa vyhrotí, keď si uvedomí, že v ich okolí sa dejú záhadné katastrofy. Viac z príbehu prezrádzať nebudem, keďže je veľmi dobre a zaujímavo napísaný a je hlavným dôvodom, prečo sa tento neobvyklý kúsok oplatí pozrieť. Určite by si to však zaslúžilo kvalitnejšie spracovanie.(20.2.2011)
Perry-
Zajímavý námět, laciné zpracování tomu nevadí. Jediné, co mi na celém filmu nesedělo z hlediska logiky, je konec...(2.2.2012)
Lukin413
Zajímavé minimalistické sci-fi s úžasným scénářem, který nabízí napínavý příběh o jedné malé skupince nevšedních turistů. O příběhu se toho nedá příliš více napsat,a by člověk neprozrazoval děj, tudíž snad jen, že se jedná o dobrý příběh s několika vrcholy, který ale perfektně funguje. K ostatním aspektům filmu. Režie je výborná, ve filmu je velké množství drobných vtípků, které netrčí z filmu jako gagy v jiných filmech, ale o to jsou příjemnější. Jeff Daniels, kterého jsem předtím znal jen z komedie Blbý a blbější, je fajn, dobře zvládá i některé emocionálně vypjaté scény. Ariana Richards je typický přemoudřelá malá holka, jakých jsou ve filmech tuny, a ačkoliv je pro film důležitá, je jednou z mála jeho slabin. Výprava je televizní, ale to v tomto případě ani příliš nevadí, alespoň se film neutápí v tuně digitálních serepetiček a soustředí se na příběh. Spíše je film ukázka toho, že i za málo peněz (a s pomocí několika kostelních zvonů) je hodně muziky.(16.2.2012)