Dům na Carroll Street

Dom na Carroll Street

Drama / Thriller

USA, 1988, 97 min

Peter Yates

Další z filmů, zabývajících se pátráním a nalézáním fašistických zločinců. Námět už je sice dostatečně propraný, ale i tady se ještě dají najít některé překvapivé prvky. Herci jsou opravdu dobří a docela mě štve, že tenhle film je už dlouho televizí opomíjen.(23.8.2002)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $459,824Tržby Celosvetovo $-(19.7.2009)

Pomerne zaujímavý námet stráca svoje čaro a svoj účinok v mierne v zmätenom a rozpačitom spracovaní. Pri pozeraní som musel film na polhodinku stopnúť a keď som sa vrátil, len ťažko som sa napojil na predchádzajúci dej. Navyše ani atmosféra 50. rokov nebol nijak zvlášť vydarená, celý čas som mal pocit, akoby filmári tento fakt úplne prehliadali. To sú rušivé momenty, ktoré naozaj dosť špatia tomuto sľubnému, uchádzajúcemu sa filmu, navyše s dobrými hercami, najmä záporákom a veľmi podareným záverom. Lepší priemer. 70%.(30.6.2008)

Pro mě byl film spíše zklamáním, ne že by byl natočený špatně, ale je v podstatě založený na zvědavosti mladé ženy, která jde proti všem až dosáhne svého. Potíž je v tom, že film prakticky opomíjí sílu organizace, přivážející nacistické zločince z Evropy, aby jim v Americe opatřila novou identitu. Díky tomu je film místy trochu romanticky naivní a dost obtížně uvěřitelný. Druhá škoda je chybějící eskalace napětí, z velmi dobrého námětu by se dalo vytěžit velmi temné a napínavé drama. Takto to zůstalo na půli cesty a nejvíce se na film hodí "Neublíží, ale nenadchne".(22.1.2012)

Průměrný thriller, který byl myslím poslední velkou příležitostí Kelly McGillis. Míchá dohromady nacisty, komunisty a ukazuje, že nejen u nás se v padesátých letech vedly politické procesy, i když ty jsou tu pouhou kulisou. Snaží se budovat napětí i atmosféru místy až příliš okatě, občas sice překvapí a zaujme, ale nepodařílo se mu vtáhnout mě do příběhu tak, aby se mi myšlenky občas nezatoulaly jinam.(21.3.2012)

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F1 = ?.?.1991 (R: STV 1 = 10.1.1993), réžia slovenského znenia (SPF 1990) = EDUARD GREČNER (20.1.2012)(20.1.2012)

• honajz

Takový l'art pour l'artismus... Děj s nacisty (natož možnými komunisty) není důležitý, jako nasvícení Kelly Mc Gillis (která zde vypadá mimořádně spíš jako kobyla), hrátky se světlem na hřbitově, v korunách stromů, pod střechou haly, a vše směřuje k té úžasné závěrečné sekvenci na nádraží, která je tak artistní, až to bolí. Postavám jsem ale nevěřil ani trochu.(13.9.2010)

I přes docela dobře napsaný příběh v hitchcockovském stylu a zkušenou Yatesovu režii je hlavním důvodem proč filmu věnovat pozornost K. McGillisová. Tato herečka, která se počátkem 90.let z plátna vytratila, má opravdu něco z kvalit svých kolegyň „zlaté éry Hollywoodu“, především pak I.Bergmanové-vnitřní sílu, ale zároveň zranitelnost, která muže (v tomto případě J.Danielse) přímo ponouká podat jí pomocnou ruku.(19.3.2007)

Napínavá režie a soldní námět, ovšem v druhé polovině mi zkazila dojem trochu levná romantická zápletka. Ale Mandy byl zvlášť sympatický padouch.(2.4.2011)

13. 09. 2010 (241.); připomínka celkem dříve známé herečky, která ztvárnila roli Emily Crane(14.9.2010)

Poslední film,ve kterém můžeme zahlédnout záblesky velikosti Petra Yatese.Plus báječný Patinkin.(24.4.2012)

Dost slušná podívaná, na pomezí 3 a 4 hvězd;) Každopádně já zaokrouhluju nahoru na úroveň "vřele doporučuji"! Obsazení si mě totiž získalo už předem. Zpracováním se film podobá legendárním Neúplatným, včetně závěrečnýho odchodu Mandyho ze scény... jehož příčina mi ale příšla docela nedůstojná. Někde z kategorie pádu Drejka Remoreje do výtahový šachty anebo zahučení Boba Fetta do Sarlaccova trávicího traktu. Přesto nechci zbytečně pomlouvat, protože jinak je to pěkně vymyšlený.(30.4.2011)

V daném tématu průměrně natočený snímek. Nic extra hloupého jsem v něm nenašel, ale také nic extra výjimečného.(23.5.2008)

Presne 3.5* ale za KELLY, ktorá ma taky nadpozemský výraz dávam vyššie hodnotenie,aj keď absentuje atmosféra McCarthy-ovskej klaustrofóbie.(5.1.2009)

Neurazí ani nenadchne. Kladné sympatické postavy proti záporným, kladné musia vyhrať, predvídateľný dej.(13.9.2010)

Tak tedy nevím jestli mi něco neuniklo, ale dva z údajných nacistů nerozumí anglicky, mluví rusky a jejich přátelé, také údajní nacisté na ně také mluví rusky... proč?... Jinak je to zajímavé téma, jeden z kostlivců ve skříni USA...(29.4.2011)

Dávám 4 i přes to tendenčí odsuzování "mccarthysmu"(10.8.2011)