Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak kdejaká teenagerovská hororová produkce je proti tomuhle nasládlá limonáda. I když o horor jako takový se rozhodně nekoná. Morální hodnocení tentokráte stranou. Zatraceně zvrácená a extrémně vulgární „podívaná“ se zběsilým tempem, která jednoznačně potřebuje, aby divák už měl něco v daném žánru nakoukáno. Kritiky ohledně přístupu k násilí a jeho živého vyobrazování na plátně jsme byli svědky nesčetněkrát. Takové filmy, otřásající zaběhlé postupy, jako The Fight Club, A Clockwork Orange, The Falling Down nebo Natural Born Killers jsou ale přeci jen někde jinde. Bezuzdně krvavé jízdě vévodí nejen nekorektní scény, ale i nekompromisní William Forsythe a Sheri Moon, které si odteď budu mnohem pečlivěji všímat. Problémem je viditelně hloupý scénář, i když nevím, zda-li i to nebyl úmysl (protože dialogy jsou i se smrtelnou vážností pronášeny). Permanentní krvavá masturbace začíná úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů, zatímco matka Fireflyová to nestihla a v poutech skončila v policejním autě. Respekt budící dětičky ale nedovolí nikomu, aby se pletl do jejich krvavých hrátek, i když z umanutého šerifa Wydella, co jim je za prdelí, jde docela strach. Rob Zombie točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce je přesně taková, jakou (pokud máte na film odvahu) chcete vidět. Zombie dokáže navodit neuvěřitelně sugestivní feeling 70. let. A ten samý Rob Zombie definitivně vyzval veškeré hororové tvůrce na dost zajímavý souboj!! Konkurovat mu momentálně může snad jen Alexandre Aja!! Ostatní by se měli "stydět" a v přítmí kina srkat tu svoji limču.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wow. Že je Rob tak trochu deviantní úchyl, to ukázal už v předchozím lidumilném příspěvku do žánru "kdo k nám domů vejde, tomu hlava sejde", ale v tomhle dovětku doslova přikládá na svůj kontroverzní status střelný prach. Nadměrně stylizovaný thriller, který si nebere žádné servítky, nehledá kompromisy a na diváka to rozbaluje dost neotřelým způsobem, jímž zkušeně drží po celou dobu jeho plnou pozornost - Zombie totiž řádí jako utržený ze řetězu a vymýšlí desítky režijních postupů, které jsou sice čistě eklektické, ale jejich kadence a dokonalé sladění s aktuálním děním a perfektně zakomponovaným soundtrackem je činí hodně nápaditými a zábavnými (od montáže přes stop-motion až po překrývání obrazu a subjektivní hlediska). Samotný příběh je navíc vystavěn tak, aby se vysmíval hororovým konvencím a kritikům (skvělé cameo potrhlého cinefila), začíná akční pasáží, která by mohla být v podstatě konečnou, a ve finále nabízí hned čtyři postupná vyvrcholení. Sice se mi trochu zvedal kýbl z většiny postav (snad každá je alespoň trochu zlá, dobro zde zcela absentuje - což ale zajišťuje ještě větší nepředvídatelnost) a to, jak Zombie dělá z odporné lidské havěti v závěru skoro mučedníky, je vysloveně na přesdržku, ale jinak se zkrátka jedná o hodně zábavnou a morbidní jízdu plnou odkazů a filmařského elánu, což pro mě bylo tentokráte silnějším vodítkem při hodnocení... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +v mnoha bodech lepší než předešlí film (lepší obsazení, na postavy jsem si už zvykl, čistčí kamera, snad drsnější dialogy), navíc povedenejch posledních 20 minut a dobrej závěr -jenže film stratil na hudbě, té je tady málo, žádná extra vypalovačka/// Jo, tak to by sme měli pokračování. Dle mého slabota. Možná mám silný žaludek a možná mě taky vzrušuje něco jiného, ale takovýhle hnusárny ani moc ne. Sice je znát, že to je další film Roba Zombieho, takže se v některých bodech zlepšil, to ovšem ve výsledku nestačí. Byly by to slabé 2*, díky závěru se k nim však bezproblému přikloním./// Celkem 43%/// ()

Adrian

všechny recenze uživatele

Úchylný pošuk v svojom druhom režisérskom počine ukázal, že hlavu nemá totálne vymydlenú a viaceré žánre (od exploitation až po road-movie) a ich podruhy má "napozerané" a rovnako dobre vie evokovať feelilng doby 70´s. Dialógy rezonujú v mantineloch "geniálne" až po "WTF". Miestami perfektná hra so zabehanými "pravidlami" (hlavne prehodenie rolí trpiteľ/sadista v závere), avšak na môj vkus nehorázne naťahovaná (hmm, keby bolo viacej nahotiniek so Sheri Moon, možno by som sa na celú vec pozeral inakšie ;-) ). Panoptikum úchylov celého sveta každopádne našlo svojho nového guru! P.S.: I moja dokonala maličkosť sa môže občas prekríknúť a zmýliť v úsudku :) Po druhom pozretí musím rozhodne s hodnotením hore -> vyššie zmienené pozitíva sa totiž výrazne umocnili. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Explicitní násilí, přemíra sexuálních scén a jedna dost vyšinutá rodinka kdesi v zapadákově v Texasu... Jeden by řekl, že to nebude fungovat, jenže ono to funguje skvěle. Já tyhle filmečky z opuštěnejch míst Států, kde pouštní prach je králem a kde se čas zastavil někdy kolem roku 1950, někdy ještě dříve prostě miluju. Samo prostředí pak nabízí celou škálu svérázných místních typů, kteří jsou vždycky něco jiného než normální... Rodinky Fireflyových je však o několik levelů ještě dál... Ta unáší lidi a poté co si s nimi jednotliví členové rodinky pěkně pohrají je zabíjí, případně jejich různé části přechovává po svém domě... V patách je jim polda, kterýmu zabili bratra a jehož duch nemá klidu, dokud je všechny nesejme... Ve filmu se objeví pár hereckých hvězd (Forsythe, Lewis, Trejo ad..) . Musel jsem uznat, že Sheri Moon Zombie byla v době natáčení pěkná baba, ale dostat se tomuhe ,,andílkovi'' jak jej rodinka láskyplně nazývá do postýlky bych tedy nechtěl.. .-). Za závěr přidávám hvězdu navíc a chválím vynikající sountrack. Tohle není pro každého, ale snesete-li krev a pouštní prach, jděte do toho ! Za mne to jsou 4 fotografie. * * * * ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Když šerif John Quincy Wydell (William Forsythe) zatlouká hřebíky do rukou Otise B. Driftwooda (Billiho Moseleye), je vidět, že hřebík v levé ruce je zaražen téměř po hlavičku. V dalším záběru je hlavička hřebíku od kůže mnohem dál. (Geriel)
  • Film měl původně vedlejší zápletku zahrnující scény s Dr. Satanem. V interview Rob Zombie řekl, že tyto scény vystříhal, protože Dr. Satan v tomto filmu by byl něco jako Chewbacca v Bonnie a Clyde (1967). Zombie dodal, že všechny scény s Dr. Satanem budou uchovány na DVD ve vystřižených scénách. (c.tucker)

Reklama

Reklama