Reklama

Reklama

Říkej mi strýčku

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladý umělec Paul Johnson je gay a nemá mnoho přátel. O to hůř nese zprávu, že jeho nejbližší kamarádi Fabersovi se stěhují do Japonska a berou sebou i dvouletého Morgana, jemuž byl za kmotra. Paul děti miluje a jen těžko se smiřuje s faktem, že už chlapečka neuvidí. Nakonec hledá východisko v tom, že si hraje s dětmi na místním hřišti a vyhledává jakoukoliv příležitost, aby se s malými caparty dostal do kontaktu - pracuje v hračkářství, dává si inzerát na hlídání a dokonce uvažuje o adopci. A protože to s dětmi opravdu umí, neujde pozornosti Maggie Butlerové (Kathy Najimyová), která by se o něm ráda dozvěděla něco víc. Je to přece „super táta“. Jenže pátrání vede k přesvědčení, že Paul asi není tak dobrý chlapík, jak si myslela. Maggie se rozhodne dát dohromady sousedy a vyrazit do akce. Tak začíná šarvátka plná podezírání, strachu a nedorozumění v ne zcela černé komedii režiséra Petera Paigeho, který si v ní zahrál i hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

freddy 

všechny recenze uživatele

Pořád ve svých komentářích volám po originalitě a zajímavých nápadech. A tenhle příběh je velmi originální a neotřelý, takže bych byl pokrytec, kdybych to neocenil nebo kdyby mi najednou na tomto filmu vadilo něco jiného, když neustále volám po inovacích ve filmech a strhávám za to hvězdičky. Tady je té originality velice mnoho a vlastně celý příběh je jeden velký originál. Toto komediální drama mi přesně sedlo do noty a dokázalo mne velice zaujmout. Celé je to vlastně o jednom mladém homosexuálovi Paulovi, který si po práci chodí rád hrát se svým malým kmotřencem. Jenže ten se i se svými rodiči stěhuje do Japonska a Paul najednou ztrácí možnost vydovádět se a přichází, dá se říci, o nejlepšího kamaráda. Je z toho smutný, má deprese, vyhodí ho z práce. A tak ho napadne, že si začne chodit hrát s cizími dětmi do parku. A jedna z matek pojme podezření, že je to pedofil. Prostě sympatické příjemné komediální drama, které nabízí úchvatný originální příběh. Jistě, bylo by lehké říci, že hlavní hrdina se chová tak, jak by se v reálném světě asi žádný člověk nechoval. Ale to nikdo nemůžeme vědět, když svět je tak zalidněný. Takže tenhle argument je velice snadno napadnutelný a ač se díky tomuto může zdát příběh naivní a nelogický, přesto tenhle argument nemůže obstát. A nesmím opomenout herecký výkon hlavního hrdiny, který byl velmi uvěřitelný a skutečně jsem neměl problém tomuto herci jeho roli "hračičky" uvěřit. Já tohle beru jako příjemné překvapení a jsem rád, že jsem nedal na zdejší průměrné hodnocení a na film se podíval. Protože v mém případě je to za čtyři hvězdičky. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Člověk na klíně chová malého caparta… pokud je tím člověkem žena, okolí bude obdivně podporovat její „mateřský instinkt“. Pokud je to muž, okolí ho obviní z nenormálního chování, úchylnosti a „pedofilie“ (v překladu „láska k dětem“). Kdo určuje, co je normální? Není to divné, že pedofilie jako by byla vyhrazena jen pro muže… čím to asi je. Kdyby hlavní hrdina byl.. žena - taky by nám "její" chování přišlo "dementní"? Pro mě byl film výzvou vymanit se z navyklých škatulek… popravdě řečeno… já nevím, jestli hlavní hrdina filmu je pedofil… a pokud ano… tak co? ()

Reklama

Radim 

všechny recenze uživatele

Námět, zpracování a obsazení mi hodně sedlo - ve filmu hraje spousta takových těch tváří, které znáte, občas i uhádnete, ze kterého seriálu nebo filmu je znáte, ale určitě neznáte jejich jména. Zapracovat na scénáři, aby to dostalo spád, mohl to být hodně dobrý film. Hodnocení je na pomezí 2 a 3 hvězdiček, nakonec jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení, protože finále ve mně vyvolalo emoce. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Označení žánru „Komedie / Drama“ je sice protikladné, ale v případě tohoto filmu zcela výstižné. Sám nevím, jestli je ten film víc komedií nebo víc dramatem. Film se jako by zabýval vážným tématem – pedofilií, navíc u homosexuálního mladého muže. Ovšem zpracování tématu dramatické nebylo. Bohužel však nebylo ani komediální. Spíš bylo trapné, se všemi atributy americké naivity, s kterou se setkáváme u podřadných filmů. Mladý muž se ve filmu opravdu choval tak, že splňoval všechny znaky „hodného strýčka“. Pravda, žádnému capartovi neublížil, ale jeho chování skutečně nebylo zcela normální. Na filmu mi nejvíc vadila naivita, s jakou onen mladý muž nebyl schopen přijít na to, z čeho ho lidé v okolí podezírají. Zkrátka a moudře 91 min mlácení prázdné slámy. Za shlédnutí stojí snad jen v případě, že nemáme možnost výběru a je to jediný film, na který se můžeme podívat. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl zvědavý především proto, že ho režíroval a hlavní roli hrál Peter Paige, nezapomenutelný Emmett z Queer as folk. Pocity z něj mám ale velice rozporuplné. Ten film je velmi, velmi průměrný. Co je ale velice zajímavé, je ta oblast, kterou Peter Paige zpracovává. Pouští se totiž na velmi tenký led, a to na téma homosexuální pedofilie. Balancuje mezi tím, co je a co už není ve vztahu k malému dítěti normální. Jsem přesvědčený, že tento film je velmi autobiografický, protože zpracovat tímto způsobem tak citlivé téma by jinak Peter Paige nemohl. Musel být přesvědčený o tom, že může existovat hluboká láska k dítěti, přestože to není láska rodičovská. A to jeho přesvědčení muselo jednoduše pramenit z toho, že on sám něco takového ve svém životě prožil. Tak pokud jste zvědavý na neúmyslně natočený autobiografický film, tak ho pak můžu doporučit. Pokud jste zvědavý na Petera Paiga, radši koukněte na Queer as folk. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama