Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je mi líto naprosto každého, kdo Domino viděl na projekci se simultánkou - s něčím takovým ten film nemůže fungovat, protože než ze sebe překladatel něco vydoluje, vystřídá se na desítku scén. Pokud jsem si po Muži v ohni myslel, že nemůže Scott svůj epileptický styl ještě více vyhrotit, spletl jsem se. V Dominu jde až "na kost". Jeho režie je dravá, záběry nejsou delší než pár vteřin, a přesto to stále funguje v rámci rámování celého příběhu tak, aby nebyl roztřesený a nesouvislý (navíc se mi hrozně líbí, že je užit podobný styl vyprávění, jaký je třeba v Casinu). Smekám klobouk před Keirou Knightley, která konečně něco hraje a co je nejlepší, drsňačku jsem jí věřil po celý film (ani jednou nezaváhala). Mickey Rourke je tradičně dobrý a velmi mě též zaujala Lucy Liu, která i na malém prostoru dokázala vystřihnout silný charakter. Na konec ještě zmíním BH90210 duo Green/Ziering, kteří si kouzelně utahují sami ze sebe. Domino je stylově neskutečně vyhrocený film, který drží pozornost dobře napsaným scénářem, ve kterém není nouze o překvapení, ani o emoce. Příjemné překvapení, 4 a 1/2* ()

venus 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se dostal do ruky velmi poutavý námět, ze kterého mohl být filmový trhák... bohužel to nejzajímavější - samotný lov lidí, je ve filmu minimálně, vlastně téměř vůbec. Když to shrnu byly to 2 hodiny nedůležitých šarvátek, bláznivého střihu, divných barev, plné amerikanismu a rádoby drsných řečí. Takže plno sraček, co najde v kdejakém americkém akčním filmu... ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Silácké pózy v epileptickém střihu a příběhu, který toho chtěl říct zbytečně moc. Tonyho vizuální anarchie (umírněnější než v Muži v ohni) se mísí s výborným soundtrackem a vyrábí hutné, pro někoho zcela nestravitelné peklo. Není to akční film, ani syrová životní výpověď jedné ženy. Je to žánrově nezařaditelný mix barev, zvuků, atraktivních prostředí a slušných hereckých výkonů. Zábavný, mohu-li tvrdit. Ale stále zbytečně silácký a zcela mimo realitu všedních dní (tj. s nulovou šancí více tématicky zasáhnout). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Proste výborné a pre mňa jeden z najlepších filmov Tonyho Scotta. Ten "vizuálny bordel" lepšie vynikne v kine, kde je vidieť, že jeho účelom je vyhmatávať dejotvorné a zábavné detaily. Na DVD sa to trochu stráca, ale na druhej strane film získava vizuálnu konzistenciu. Pri druhom pozretí som sa bavil ešte lepšie. A Keire som to krútenie nunčakami naozaj veril. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Fyzická nevolnost. Má-li tohle být směr, kterým se Hollywood vydá v budoucnosti, velice rád mu dám sbohem. Mě ten film přišel pokrytecký až hanba, nezajímavý a místy až směšně rozbředlý. Jeho (pro mě) sporné formální kvality jsou mi tedy dost ukradené. Několik světlejších momentů, které mi pomohly tuhle zběsilost snést a dodívat do konce - záběry na Keiřin zadeček, charizma Mickeyho Rourka a cameo Toma Waitse, jehož scéna byla moc pěkná právě proto, že působila jako z úplně jiného filmu...20% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Domino sa stala lovkyňou ľudí už v deväťdesiatych rokoch, nie začiatkom milénia, ako je to prezentované vo filme. (Tch9721)
  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)
  • Při natáčení scény, v níž Keira Knightley (Domino Harvey) střílí ze dvou samopalů, herečka přišla k neobvyklému malému zranění: "Když jsem tak střílela a řvala, byla jsem do toho tak zažraná, že jsem si ani nevšimla, že několik nábojnic odlétlo tak blbě, že mi popálily krk. Až když jsem ze sebe ve sprše splachovala umělou krev, tak těch několik fleků prostě nešlo pryč. Vypadalo to jako cucfleky. A bylo to vlastně super! Když se měl lidi ptali, co jsem dělala, mohla jsem jen tak ledabyle mávnout rukou a říct: Ále, to jsou jenom popáleniny od mýho samopalu." (NIRO)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama