Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (474)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až neuveriteľne moc preštylizované, samoľúbe a vyslovene "americké. Nudiť som sa však (väčšinu času) nenudil, za čo možno ďakovať predovšetkým skvelej chémii týmu lovcov ľudí a.. a bohužiaľ, to je asi tak všetko. Z ľútosti by som veľmi rád prihodil aspoň tretiu hviezdu, keďže dve mi prídu ako mierne kruté hodnotenie, ale vzhľadom na to, že na festivale dostali filmy rangu Čti mi ze rtů (2001), Cizinka (2010), s ktorými sa Domino nemôže kvalitatívne rovnať (i keď sú žánrovo odlišné) taktiež tri hviezdy, ostaneme radšej pri dvoch. Holt uprednostňujem odlišný druh poňatia akčného filmu.. [MFF Cinematik 2011, PN] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Domino je film mnoha tváří, jeho přeplácaná přesluněná stylizace a rychlý střih jen dotváří Scottovo styl, ovšem zrovna tenhle kousek s neskutečnou Keirou Knightley sedne tak 3 lidem z deseti. Rozhodně ale nezapomenutelný thriller, který bohužel časem začne nudit, ale stále překvapuje mnoha neuvěřitelnými záběry...6/10 ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Slátanina všeho potácející se mezi bezobsažnou absolutní nudou a dojákem s násilně implantovanou „sociálně-soucitnou“ pointou. Se Scorsesem by se Kellyho rozmáchlý a komplikovaný scénář možná ujal, zvlášť kdyby v něm Marty zvýraznil satirické motivy a trochu víc se přimkl ke Keiřiným pocitům (ne jen prostřednictvím zlatých rybiček). Jenže magor Scott svým vizuálním běsněním Kellyho povrchní předlohu ještě víc vyprázdnil, vygumoval a poskytl tím nesourodou pitomost, která má par hlášek i chytrých momentů, ale ani díky nim nepřekročí hranici načančané a nezajímavé nudy. Trpěl jsem v kině jako dlouhé měsíce předtím ne. A přeju si, aby Scott konečně pochopil, že neustálá touha být cool a trvalé prolínání frameů, ve výsledku zabíjí efektnost jednotlivých scén i celku, Přitom by stačilo tak málo – filtrovanou kameru na chvíli zkrotit a kytary napálené do jejich pohybu nechat vyniknout daleko nad okolní vatu. Zkrátka nedobré. S pár svěžími místy a chlapeckou Keirou, která není ani drsná, ani sexy... prostě nic. Stejně jako celé Domino. Rádoby drsný biják o potřebě zaopatřit děti. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Fyzická nevolnost. Má-li tohle být směr, kterým se Hollywood vydá v budoucnosti, velice rád mu dám sbohem. Mě ten film přišel pokrytecký až hanba, nezajímavý a místy až směšně rozbředlý. Jeho (pro mě) sporné formální kvality jsou mi tedy dost ukradené. Několik světlejších momentů, které mi pomohly tuhle zběsilost snést a dodívat do konce - záběry na Keiřin zadeček, charizma Mickeyho Rourka a cameo Toma Waitse, jehož scéna byla moc pěkná právě proto, že působila jako z úplně jiného filmu...20% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh o dívce jménem Domino Harvey, který umřel táta, prošla internátní školou, byla modelkou, bydlela v Beverly Hills, cvičila s nunčaky a kvůli plastice nosu (cizího) ji vyloučili z vysoký školy. O tom, kterak ve slabý chvilce zahlídla v novinách inzerát a dostala práci, ve který ji v roce 2003 vyhlásili ,,pracovnicí roku“...... Ať už si o tomhle filmu myslím cokoliv uznávám, že je originální. Rychlý klipový tempo, kamera, různý dějový konce, trpící dívčí idoly ze seriálu Beverly Hills 90210 nebo předhození ruky jako důkazu žijícího rukojmí. Bohužel právě to neustálý klipový tempo a votravná ,,autentičnost“ kamery ve mě vyvolávali epilepsii. Bylo toho na mě tak nějak moc. Ale třeba je to tím, že když jednou lovíte člověka, zvířata vás pak už nezajímaj. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)
  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)
  • Tetování "Tears in the Rain" na Dominině krku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších snímků Tonyho Scotta. Jde samozřejmě o bratrovu kultovní temnou sci-fi Blade Runner. V něm ke konci filmu postava androida Battyho pronese v dešti slavnou větu: ""All those moments... will be lost in time... like... tears... in rain..." (DaViD´82)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama