Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stín zabijáka - děsivý a emocemi nabitý film, který proniká hluboko do drsného prostředí organizovaného zločinu a v plné šíři odhaluje životy dvou cvičených zabijáků - Mikeyho (Cuba Gooding Jr.) a Rose (Helen Mirren). Když po nich brutální šéf podsvětí chce, aby zabili jeho těhotnou ženu, v Rose se probudí svědomí. Pro všechny tři to znamená začít drsný život uprchlíků. Rose a Mikey ví, že svou špatnou minulost napraví jedině tak, že svou adoptivní rodinu ochrání před stávajícím nebezpečím.

Stín zabijáka je režijní debut Lee Danielse, producenta na cenu Akademie nominovaného filmu "Ples příšer" a kritikou dobře přijatého filmu "The Woodsman". I tady Daniels zavádí diváky mezi postavy z nejhlubšího dna společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Zajímavá zápletka, nekonvenční vztahy, několik naprosto úžasných momentů, skvělá Helen Mirren. Silný emocionální potenciál příběhu však byl podivně utlumen neosobním podáním, které působilo dojmem chladného odstupu až nezájmu. Což zase bylo v kontrastu s přehnaně efektním zpracováním plným zpomalovaček a filtrů, které tak připomínaly pouhé natřásání filmařských pavích per. Scény, které mohly být nabity napětím nebo emocemi, dokonce i ty erotické, působily jako právě vytažené z mrazáku, což sice místy vytvářelo zajímavý kontrast obsahu a formy, ovšem zase ne tak silný, aby se na tom dalo stavět. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rose a Mikey jsou partnery nejen v životě, ale pojí je i profese, oba jsou nájemnými vrahy. Při poslední společné „práci“ je Rose natolik ovlivněna svojí nemocí (umírá na rakovinu), že „zakázku“ nejen nedokončí podle zadání, ale udělají zásadní změnu, o oběť se postarají. ….. „ Myslím, že existuje důvod, proč jsem se zjevila v tvém životě zrovna v tomhle okamžiku. Před šesti měsíci bych zabila tebe i tvé dítě“. Příběh je celkem netradiční, vztahy jsou poněkud nekonvenční a jeden z posledních výstřelů je varující. A Helen Mirren je skvělá jako vždycky. Detektivku ovšem nečekejte. Zatím za 3*, podívám se ještě jednou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo budeš robiť?“ – „Snažiť sa neumrieť.“ Videl som Arnolda Schwarzeneggera plakať, rezanie penisov v KANIBALOCH Ruggera Deodata, Christophera Walkena tancovať, Viki Rákovú hrať a Anthonyho Hopkinsa jesť mozog Raya Liottau, ale toto bol riadne zvláštny film. Niektoré scény (kamera, hudba) ako z videoklipu, iné fádne, banálne a vizuálne triviálne. Chvíľu tvorcom nerobí problém otvorené násilie ani sex, v inej prekvapia základnou biologickou neznalosťou (pupočná šnúra ani placenta neexistuje, bábätká sa rodia čisté a usmievavé). Mohol by som pokračovať, ale skutočne neviem, čo si myslieť, či už v dobrom alebo zlom. Cuba Gooding Jr. sa mi páčil viac, ako Helen Mirrenová a myslím si, že najväčší problém filmu je v polovičnosti; akonáhle sa režisér prestal cítiť zviazaný a naplno sa vyventiloval (bez cenzúry), dostali jeho filmy brutálny spád (PLES PRÍŠER, ktorý produkoval, PRECIOUS, ktorú režíroval). Toto je proste len čudné. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Temné kriminální drama pojaté v hýřivých barvách mexické telenovely za zvuků tanga...Tak tohle mě napadlo během sledování tohoto filmu, kde bohužel veškerou pozornost na sebe strhává forma vyprávění a pozérsky naaranžované sexuální scény, z kterých i přes odvahu zvláště dvou hlavních mužských představitelů Cuby Goodinga Jr. a Stephena Dorffa ukázat se jen tak, jak je Pánbůh stvořil, čiší na sto honů chlad a umělost. Být příběh zabijáků na útěku natočený jinak a bez rádoby kýčovitých přebarvených vsuvek, bylo by moje hodnocení vyšší a na film bych se určitě ne jednou, ale několikrát podíval znovu. Takhle ale jednou a dost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost velká kravina na to, aby mi znechutila celý večer. Celý film je plný divných nechutných postav, násilného a vyděračského sexu, a celé to páchne ubohostí až to hezký není. Stín zabijáka nemá dobrý příběh, nemá dobrou hudbu, nemá dobré zpracování, jediné co má tak nanejvýš Cubu Gooding Juniora a to je taky skoro málo. Nevidím důvod proč bych se na tuhle bezduchou píčovinu, když to s prominutím tak nazvu, díval znova a pořádně, stačilo volně a naprosto zbytečně. Stín zabijáka je nicotný film, kde i erotické scény mi příjdou příliš přemlásknuté. Ať si je strčej za klobouk. Kam se na ně hrabe nějaký pořádný porno. Debut režiséra, který si stihl v Hollywoodu udělat jméno svojí produkcí se nepodařil a doufám, že se nedočkám další podobné sračky z jeho mysli. --- Drew, můžeš mi ho postavit a podržet prosím? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama