Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stín zabijáka - děsivý a emocemi nabitý film, který proniká hluboko do drsného prostředí organizovaného zločinu a v plné šíři odhaluje životy dvou cvičených zabijáků - Mikeyho (Cuba Gooding Jr.) a Rose (Helen Mirren). Když po nich brutální šéf podsvětí chce, aby zabili jeho těhotnou ženu, v Rose se probudí svědomí. Pro všechny tři to znamená začít drsný život uprchlíků. Rose a Mikey ví, že svou špatnou minulost napraví jedině tak, že svou adoptivní rodinu ochrání před stávajícím nebezpečím.

Stín zabijáka je režijní debut Lee Danielse, producenta na cenu Akademie nominovaného filmu "Ples příšer" a kritikou dobře přijatého filmu "The Woodsman". I tady Daniels zavádí diváky mezi postavy z nejhlubšího dna společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Faye 

všechny recenze uživatele

Rose a Mikey jsou partnery nejen v životě, ale pojí je i profese, oba jsou nájemnými vrahy. Při poslední společné „práci“ je Rose natolik ovlivněna svojí nemocí (umírá na rakovinu), že „zakázku“ nejen nedokončí podle zadání, ale udělají zásadní změnu, o oběť se postarají. ….. „ Myslím, že existuje důvod, proč jsem se zjevila v tvém životě zrovna v tomhle okamžiku. Před šesti měsíci bych zabila tebe i tvé dítě“. Příběh je celkem netradiční, vztahy jsou poněkud nekonvenční a jeden z posledních výstřelů je varující. A Helen Mirren je skvělá jako vždycky. Detektivku ovšem nečekejte. Zatím za 3*, podívám se ještě jednou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné,co odlišuje Stín zabijáka od jiných,v základu ovšem jemu podobných braků,je styl natočení.Režisér skutečně pojal vyprávět milionkrát omletý příběh trochu jinak,dlouhými tichými záběry,mlčícími hrdiny a téměř až melancholickým nádechem.Neboli jinak řečeno,hodně originálně natočení naprosto neoriginální film.Ono originální nasnímání Stínu zabijáka je ovšem jeho jediné pozitivum(jestli to je pozitivum?).Herci mi sem vůbec nesednou,od Goodinga čekám,jestli každou chvílí ve svém mlčenlivém zabijákovy najednou nenahodí nějaký svůj škleb,Dorff v roli zabijáka je jen přehnaná karikatura,hlavní herečka je dost odpudivá,prostě bída.Hudba k filmu by se dala zařadit také spíš do kategorie "hodně divných".Po celou stopáž film totálně nudí,prostě tentokrát jinakost neznamená kvalitnost. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já, když si přečtu ten obsah tady, tak se válím smíchy. Já ten obsah trošku upřesním. Stín zabijáka - děsný a emocemi nenabitý film, který proniká do drsného prostředí českých DVDpůjčoven a v plné šíři tahá z lidí peníze. Ještě upravím poslední větičku zdejšího obsahu. I tady Daniels zavádí diváky k filmu z nejhlubšího dna kvality. Taky bych už konečně rád věděl proč si Cuba Gooding říká junior. Vy snad někdo znáte Cubu Goodinga seniora ? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding jr. se dal na akční žánr a v tomto filmu nám dokonce odhalí své tělo a pevný zadek, jak by řekl Shrek. Spolu s Helen Mirren hrají nájemné zabijáky, ona přitom pomalu umírá na rakovinu. Není divu, když jim při jedné akci porodí terč přímo před očima, že ženu i s dítětem vezme do ochrany. Jenže manžel, který vraždu objednal, takový místní mafián, se jim dostane na stopu. Pokus o film noir zcela selhává tam, kde by měl použít právě noirové prvky, takže nakonec nejde ani o akční film, ani melodrama, o což se tvůrci také pokoušeli. ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Do istého momentu to bol podpriemerný až priemerný triler. Lenže potom začal C.G.J. baliť v bare Macy Gray a film sa zmenil v sériu stupňujúcich sa wtf scén. Tak napríklad lekár Joseph Gordon Lewitt líže v ambulancii nejakej pacientke viete čo, príde jeho tlstá afroamerická milenka a rozíde sa s ním. A bude ešte horšie. Pokiaľ to Daniels myslí vážne treba ho zatknúť, pokiaľ je to nejaká sofistikovaná satira, tak je tu vážna konkurencia Monthy Python. Shadowboxer je tak zlý film, že ho treba vidieť. V rámci žánru by som mu udelil také postavenie, aké má Battlefield Earth medzi sci fi. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama