Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kimberly (Evan Rachel Wood) je 15tiletá puberťačka z Beverly Hills. Je krásná, chytrá, zábavná, vzrušující, ale dokáže šokovat svou krutostí. Udělá cokoli, aby se stala slavnou a atraktivní. Rozhodne se svést svého třídního učitele. Zaplétá se do sítě lhaní, předstírání, vydírání... až se nakonec dostane před soud za své zvláštní sexuální praktiky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ide "len" o nekorektnú komédiu, ktorá odhaľuje spoločenské stereotypy v Amerike, asi ako minisukňa stehná dlhonohej študentky. Neskôr rozpútaná krimi zápletka trochu spomalí tempo, ale prezrádza aj väčšie ambície filmu, ktorý však zapojením príbehu o mladej manipulátorke nie je veľmi originálny. No scenár prichystal premyslenú cestu k finálnemu odkrytiu nečakanej, aj keď jednoduchej motivácie hlavnej hrdinky. Tá, spolu s jej presvedčivým stvárnením v podaní Evan Rachel Wood, a možno aj podmanivou hudbou v pozadí, povyšuje tento nenápadný počin o mladých na skutočný psycho-thriller. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film som videl dnes po obede, no po 4 hodinách ho dávam znovu. Obsahovo navonok nemá čo ponúknuť, rieši falošné sexuálne obvinenie profesora dramatického krúžku elitárskou rozmaznanou zazobanou sociopatickou študentkou z Beverly Hills. Pod povrchom sa ale venuje viacerým témam sociálneho charakteru a v tom čase aktuálnych soc. problémov americkej spoločnosti. To všetko je síce pekné, dominuje ale v inej oblasti. Vizuál je v skutku impozantný a pôsobivý. Scénograf s rejžom a kameramanom sa tu vyhrali a vybláznili asi do úplného bezvedomia, bo čo záber, to perla, veľmi precízne nasnímaná. Ale nie zvyčajným filmárskym postupom, kedy sa takéto vytvárajú čisto len preto, aby pozdvihli vizuálnu stránku diela. Toto boli "obyčajné" zábery etablujúce a snímajúce dané scény, nič viac, nič menej, avšak vymaznané do zblbnutia... Mimo toho pôsobivý herecký koncert Evan Rachel Wood, ktorá zatieňuje aj prítomného Jamesa Woodsa, čo som nikdy neveril, že poviem. K filmu sa opäť čoskoro vrátim... (x) "I like this music. Can you buy the soundtrack to pornos?" ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela hloupý film s velice jednoduchým a nijak překvapivým dějem, který se tvůrci rozhodli zatraktivnit tím, že ho vypráví napřeskáčku... Bohužel to nepomohlo, neboť veškeré flashbacky jsou zbytečné a to, co se v nich odehraje, si už každý prostě musel dávno domyslet. Humoru, který by stál za zmínku, by se člověk taky nedopitval, takže jediné, kvůli čemu Svádění neposílám do odpadových hlubin, je postava arabské studentky, která měla jako jediná něco do sebe. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Na každou svini se vaří v kotli voda. Tohle rčení si myslím,že moc neplatí v ČR, ale tady naštěstí jo. Evan Rachel Wood aka Dolores aka svině z jeskyně tady 100 minut předvádí neuvěřitelnou manipulativní hru, napříč celým spektrem lidí. Bylo mi z jejího jednání celkem zle a jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo....................................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S pevným odhodláním, jasnými úmysly a racionální úvahou dokážete cokoli. A neplatí to jen o šlechetných záměrech. Velmi chutná a ostrá rána do všech společenských problémů, se sexualitou a rasismem v čele. Škoda, že se v závěru stane příliš mnoho věcí, který tak výsledný černohumorný mix tříští na kousky bez předchozí rafinovanosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral aj Slovenský komorný orchester pod vedením Oskara Rózsu. (magu)
  • Skladateľ Gilad Benamram bol celkom prekvapený, keď mu režisér povedal, že nemá v pláne zahrnúť do filmu akékoľvek skladby a jediná hudba má v ňom byť iba od neho. Benamram sa totiž veľmi tešil na to, ako bude vyberať konkrétne skladby z rôznych žánrov. (Real Tom Hardy)
  • Jane Krakowski počas svojej scény v spodnom prádle požiadala štáb, aby každý, kto na scéne bude pracovať, bol hore bez. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Siegova Teória chaosu

Siegova Teória chaosu

20.09.2005

Režisér Marcos Siega (na obr.), ktorý okrem niekoľkých videoklipov a niekoľkých epizód TV seriálov nakrútil jeden priemerný a jeden strašný film, bude režírovať komédiu CHAOS THEORY. Ryan Reynolds v… (více)

Reklama

Reklama