Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kimberly (Evan Rachel Wood) je 15tiletá puberťačka z Beverly Hills. Je krásná, chytrá, zábavná, vzrušující, ale dokáže šokovat svou krutostí. Udělá cokoli, aby se stala slavnou a atraktivní. Rozhodne se svést svého třídního učitele. Zaplétá se do sítě lhaní, předstírání, vydírání... až se nakonec dostane před soud za své zvláštní sexuální praktiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Skvěle vyobrazená středoškolská depka s chytrým (!) průběhem a trochu lámaným závěrem, ze kterého čpí až příliš idealismu ohledně svobody a nepotrestání. Rozhodně se nenechte zmást označením komedie - víc než o smíchu je to o zamyšlení se nad průstřelností systému a nadměrnou vyspělostí těch, co se nezdají. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patnáctiletá holka co manipuluje se svým okolím. Patnáctiletá holka co dokáže svést mnohem vyzrálější protějšky z řad mužů i žen. Ještě mě tam chybělo k navození větší reálnosti, jak tahleta patnáctiletá holka zatkla Usamu Bin Ladina. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Příběh patnáctileté dívka, která vlastní ty nejlepší a nejnebezpečnější zbraně (krásu, chytrost a sebevědomí) s kterými dosáhne prakticky všeho, po čem touží bez sebemenších problémů. Proč mě vůbec nepřekvapuje, že by se tohle v Beverly Hills mohlo dít? Zábavné, svižné, správně cynické, do jisté míry pravdivé, místy přehnané, ale uvěřitelné. K tomu ta dětská tvářička Evan Rachel Wood(ové), pro kterou byste udělali prakticky všechno. Žrala jsem ji každou scénu. Škoda, že nejsem taky taková svině, kde bych dneska byla :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S pevným odhodláním, jasnými úmysly a racionální úvahou dokážete cokoli. A neplatí to jen o šlechetných záměrech. Velmi chutná a ostrá rána do všech společenských problémů, se sexualitou a rasismem v čele. Škoda, že se v závěru stane příliš mnoho věcí, který tak výsledný černohumorný mix tříští na kousky bez předchozí rafinovanosti. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Další chytře drzý, hafo cynický a otravně ostentativně politicky nekorektní film o tom, jaké jsou americké středoškolačky všehoschopné vychcané kurvy. Ne, díky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svádění je velmi svérázné dílko se skvělým scénářem i dialogy, to vše podpořené příjemným humorem a výborným obsazením. Zejména rodiče Kimberly v podání Jamese Woodse a Jaime King jsou správně cáklí:) Tou nejzářivější hvězdou je zde pro mě Evan Rachel Wood. Její nadpozemská krása mě uchvacuje v každém filmu a zde vyzní ještě o mnoho svůdněji i nebezpečněji díky její postavě. Jako znuděná, sebevědomá, manipulativní zbohatlická dcerunka je dokonalá. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ehm, ehm. Svádění je mírně řečeno stupidní film, ve kterém toho komediálního nadhledu skutečně moc není. A to ani nemluvím o střihu, na který zjevně už nezbyly peníze, jinak si nedovedu představit, proč každých deset minut film přeskakuje do jiné časové osy. Samozřejmě, můžeme za tím hledat něco jiného, ha, ona je to satira na právnický systém v USA! Ne, proti satirám nic nemám, ale hledat ji za vším, co se nepovede? Jediné, co tak nakonec můžu hodnotit kladně, je James Woods; zvrhlý úchyl, který střídavě nadává, chodí po domě v županu, masturbuje nebo ostatním předhazuje své rasistické názory. Trochu mi to připomíná mnou nedávno viděný Hvězdný prach s Robertem De Nirem, který i v minimálním hereckém prostoru dokázat zastínit všechny ostatní. James to ve Svádění dělá taky. Jenže narozdíl od Hvězdného prachu Svádění jinak jako film za nic nestojí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Docela hloupý film s velice jednoduchým a nijak překvapivým dějem, který se tvůrci rozhodli zatraktivnit tím, že ho vypráví napřeskáčku... Bohužel to nepomohlo, neboť veškeré flashbacky jsou zbytečné a to, co se v nich odehraje, si už každý prostě musel dávno domyslet. Humoru, který by stál za zmínku, by se člověk taky nedopitval, takže jediné, kvůli čemu Svádění neposílám do odpadových hlubin, je postava arabské studentky, která měla jako jediná něco do sebe. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten film (nevedomky)predbehol dobu minimalne o desat rokov. V dobe vzniku to musela byt iba tradicna indie festivalovka s nie uplne zvladnutou dramaturgiou, ale so super hercami na cele s paradnou psychobitch Ewan Rachel Wood. V sucasnosti, ked spolocnostou rezonuje problem imigrantov, homolobby, prehnanej politickej korektnosti, tuzba teenagerov po socialnej pozornosti a najma kampan metoo ale ide o skvelu satiru so super hercami na cele s paradnou psychobitch Ewan Rachel Wood. Velmi ma to bavilo aj napriek nie uplne zvladnutej rezii a scenaru. 8/10 P.S. navyse sa tam riesi ako chce Disney posobit na ludi. Takze James Gunn takisto pozdravuje😉 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film som videl dnes po obede, no po 4 hodinách ho dávam znovu. Obsahovo navonok nemá čo ponúknuť, rieši falošné sexuálne obvinenie profesora dramatického krúžku elitárskou rozmaznanou zazobanou sociopatickou študentkou z Beverly Hills. Pod povrchom sa ale venuje viacerým témam sociálneho charakteru a v tom čase aktuálnych soc. problémov americkej spoločnosti. To všetko je síce pekné, dominuje ale v inej oblasti. Vizuál je v skutku impozantný a pôsobivý. Scénograf s rejžom a kameramanom sa tu vyhrali a vybláznili asi do úplného bezvedomia, bo čo záber, to perla, veľmi precízne nasnímaná. Ale nie zvyčajným filmárskym postupom, kedy sa takéto vytvárajú čisto len preto, aby pozdvihli vizuálnu stránku diela. Toto boli "obyčajné" zábery etablujúce a snímajúce dané scény, nič viac, nič menej, avšak vymaznané do zblbnutia... Mimo toho pôsobivý herecký koncert Evan Rachel Wood, ktorá zatieňuje aj prítomného Jamesa Woodsa, čo som nikdy neveril, že poviem. K filmu sa opäť čoskoro vrátim... (x) "I like this music. Can you buy the soundtrack to pornos?" ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Příjemná a lehce zvrhlá zábava ideální na zabití nudného odpoledne. Příjemná zejména díky vtipným postavám, kdy vyniká především muslimská dívka Randa (Kimberly: "Rando, co je nejlepší věcí v této zemi?" Randa: "Sylvester Stallone?") a otec hlavní hrdinky ztvárněný Jamesem Woodsem, jenž ve všech svých scénách vystupuje jako naprostý úchyl. Zvrhlá díky tomu, že hlavní hrdinka, ač jí je teprve 15 let, má více sexuálních zkušeností než prostitutka po 10 letech šlapání chodníku na E55 a během filmu je zdárně rozšiřuje. :-) ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ide "len" o nekorektnú komédiu, ktorá odhaľuje spoločenské stereotypy v Amerike, asi ako minisukňa stehná dlhonohej študentky. Neskôr rozpútaná krimi zápletka trochu spomalí tempo, ale prezrádza aj väčšie ambície filmu, ktorý však zapojením príbehu o mladej manipulátorke nie je veľmi originálny. No scenár prichystal premyslenú cestu k finálnemu odkrytiu nečakanej, aj keď jednoduchej motivácie hlavnej hrdinky. Tá, spolu s jej presvedčivým stvárnením v podaní Evan Rachel Wood, a možno aj podmanivou hudbou v pozadí, povyšuje tento nenápadný počin o mladých na skutočný psycho-thriller. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: BARRANDOV = 18.3.2013, réžia českého znenia (BARRANDOV 2009) = ALICE HURYCHOVÁ (19.3.2013) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pretty Persuasion no vlastně ne. Moc se to nepovedlo. Kimberly a její ďábelský plán nepůsobil zrovna nějak věrohodně nebo aspoň nebyl dostatečně záživný. Tento film chtěl asi evokovat vzpomínku na Velmi nebezpečné známosti, což se v jisté malé míře daří, ale to je tak vše. Fajn byla Jane Krakowski, akorát škoda, že její postava reportérky byla malinko stupidní :) Toť asi vše... ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Tento film mi v mnohém připomněl Velmi nebezpečné známosti. Sladká tvářička nevinného andílka, nejlepší kamarádka, která je schopna udělat cokoli a neštítí se opravdu ničeho. V samotném závěru je jasné, že si tvůrci nechali otevřená dvířka pro pokračování. Osobně si myslím, že to není třeba. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Hneď prvý záber na prsíčka a nožičky mladých žien chcel hneď na začiatku pritiahnuť pozornosť viac na pohyblivé obrázky ako na dej, hlavne ma ale v tomto utvrdzuje fakt že Kimberly v skoro v každom zábere je vo svetríku bez podprsenky / opäť nie žeby som sa sťažoval ale je to fakt / a i keď sa dej postupne slušne rozbiehal, hlavne vtedy keď Kimberly predstavuje novej spolužiačke školu, no v momente keď prišla žaloba a súdny proces som sa začal nudiť .... nechápem zaradeniu do komédie, ale to bude asi tým že nemám 12 ... ()

Související novinky

Siegova Teória chaosu

Siegova Teória chaosu

20.09.2005

Režisér Marcos Siega (na obr.), ktorý okrem niekoľkých videoklipov a niekoľkých epizód TV seriálov nakrútil jeden priemerný a jeden strašný film, bude režírovať komédiu CHAOS THEORY. Ryan Reynolds v… (více)

Reklama

Reklama