Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mestic Daniel Morell (Francesco Quinn) sa po rokoch služby u amerických špeciálnych jednotiek vracia navštíviť svojho otca, náčelníka osady domorodého kmeňa, v ktorom vyrastal. Namiesto vytúženého pokoja zisťuje, že domorodci sú terorizovaní a vyvražďovaní korporáciou, ktorá plánuje ťažbu dreva a stavbu diaľnice cez prales. Na policajnej stanici nahlási masaker susednej osady, ktorej bol svedkom, no následne je falošne obvinený a uväznený. Podarí sa mu ujsť a po zistení, že medzitým jeho otca zabili a osadu vypálili, zoberie spravodlivosť do vlastných rúk. Nasype cukor do palivových a olejových nádrží buldozérov a ukradne prostriedky na výrobu výbušnín. Vedie partizánsku vojnu, ktorá je nerovná, pretože korporáciu chráni podplatená polícia a bezpečnostné sily. (whack)

(více)

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu filmu „Rambo“ (1982) se na přelomu 80. a 90. let 20. století objevilo ve videofilmech množství tematických napodobenin různé kvality. Tento film, jehož hlavní ekologické téma se týká kácení deštných pralesů, dokonce na Ramba za mnoha okolností přímo odkazuje. Stejná je i dějová šablona, v níž se, byť mírně pozměněné, objevují i stejné scény. Jako například ošetřování zraněné ruky. Hlavní postava, a toho si jistě málokdo všimne, nese přímo jméno autora literární předlohy Ramba, a to Davida Morrella. Hlavního padoucha, v tomto případě šéfa stavby silnice skrz deštný prales, ničícího vše, co mu přijde do cesty, včetně místních domorodců, navíc charakterově stejného se šerifem, který se snažil Ramba chytit, zde opět se stejnou vervou hraje Brian Dennehy. Dokonce občas použil i stejné hlášky z Ramba. Takže ano, skutečně se jedná o věrnou kopii „Ramba“ (1982), ale nese si svůj vlastní příběh s úplně jiným vyzněním. Filmů upozorňujících na bezhlavé kácení deštných pralesů, jinými slovy na ničení plic Země, bylo natočeno také dost. Nejznámějším z nich je asi vysokorozpočtový „Šaman“ (1992), který se zase může pochlubit dobrodružně romantickou atmosférou s odkazy na přírodní vědy. Ale zpět k Morrellovi. Ve videoprůmyslu byl v té době docela žádaný a právě vliv osamělého akčního hrdiny se ohledně zájmu diváků projevil. Dnes se na film můžeme dívat všelijak, ale faktem je, že není úplně špatně natočený. Italská produkce kdysi hodně kopírovala známé filmy tohoto žánru, jenže většinou šlo o triviální kvalitu. Tento akční snímek si lze okem nostalgie vychutnat i dnes. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Tento Rambík sice bojuje za dobrou věc, ale je na můj vkus příliš klonován Vinnetouem. Problém je dle mého soudu především ten, že to má vážné poselství, přitom scény vyznívají spíš jako z nějakého parodického béčka. Třeba to, jak kulomety a samopaly z vrtulníku India ne a ne trefit, ale podaří se to pistolí za prudkého letu, ale "naštěstí" do ramene:-) Podobně komando vycvičených žoldáků náhodou narazí na tekutý písek. Antonio M. prostě střílečková béčka nezvládal, některé jeho špageťáky se povedly, ale paušálně o jeho režisérských kvalitách dost pochybuji. Nejhorší na tom je, že to i dost nudí, závěr jsem skutečně musel přetrpět. Dvojku si ani dávat nebudu. Každopádně oceňuji střílečkový shit, v němž se po desítkách nekosí "vietnamský komouši" nebo "Arabáši". ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Margheriti /I Lunghi capelli della morte, danza Macabra/ koncil teda hodne biedne. je to len taka lacny bezduchy akcnak s prisernou dejovou liniou, kopou nudy a slaboduchymi dialogmi . 30 % ()

whack 

všechny recenze uživatele

"Aký je to pocit, keď sa z lovca stane korisť?" Príbeh ex-poručíka Daniela Morella, ktorý sa rozhodne bojovať na vlastnú päsť. A má vlastne aj inú možnosť? Škoda, že v skutočnosti neexistuje žiadny hrdina, ktorý by sa tak neľútostne postavil proti ničeniu Zeme. Alebo áno? ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vrcholiace zlate obdobie komunistickych piratskych videonahravok importovanych z cudziny prinieslo z talianskych luhov a hajov nielen Fulciho, Argenta, Bavu pripadne i terminatorsku variaciu menom Paco ;), ale i tento dobrodruzny filmik s dzungle. Uz v svojej dobe ovsem dost slaby snimok aj v porovnani s piratskou konkurenciou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama