Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Recenze (320)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nevzrušivá, do tónov klasickej hudby zabalená rutina s nemastným-neslaným Heathom Ledgerom. No s rastom tempa, nástupom prefíkaných scenáristických uzlov a príchodom Jeremyho Ironsa a Olivera Platta (toho hlavne!) na scénu začne prihárať a z filmu sa vyklube náramne zábavná, takmer bláznivá, modernými fórikmi prešpikovaná komediálna chuťovka. Režisér Lasse Hallström exceluje, Irons a Platt svoje postavy exponujú do karikaturistických polôh. Pre štáb určite parádne spomienkové album na veľmi veselú filmovačku. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ty Benátky, ty mě vždycky dostanou a ještě když jsou do zlatova a tak hravé jako figurky v nich. Rozverný příběh jak z brku samotného Wilíka Šejkspíra, odehraný mladými sympaticky a protřelými spolehlivě, libá hudbička, úsměvná náladička, s jedním v splínu to dělá věci. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zprvu nuda, od poloviny překvapivá jízda, ke konci naprostý nářez. Velké překvapení pro ty, kteří čekají obyčejnou historickou limonádu a ještě větší pro ty, kdož mají Hallströma zafixovaného jako "hřejivě rodinného" vypravěče. Téměř "zorrovější" než Zorro 2. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych to do něj neřekl, ale Hallström se pro něj nezvyklého čistě veseloherního tématu chopil se stejnou bravurou, jako Casanova balil ženský. Odlehčená a neodolatelně hravá podívaná se skvělým hereckým ansáblem, která se nesnaží diváka za každou cenu rozesmát laciným humorem, ale jenom tak příjemně pomrkává na diváka "Koukni, jak se neberu vůbec vážně". Tlustej Platt, ženský v dobových kostýmech, příjemná klasická hudba a atmosféra Benátek 18.století jsou k sežrání (některými zdejšími uživateli vyčítané slabší triky v tomto případě vůbec neřeším). Snad jenom ten Ledger postrádá tu správnou jiskru, který by nejproslulejší svůdník žen všech dob měl mít a ve srovnání s některými ze svých hereckých předchůdců by neobstál. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má na víc, což už mnohokrát dokázal. Casanova je film nevyvážený a místy nevýrazný. Nevýrazný ze začátku a přehnaný, naivní a neskutečný na konci. Všechno mezi tím vykazuje špičkovou kvalitu, snad až na tu poněkud nezapadající variaci na Marie Curie v podání (pravda roztomilé) Sienny Miller. Té to ovšem daleko víc sekne jako čisté blondýnce;) Připojím se k všeobecnému nadšení z Olivera Platta a Jeremyho Ironse a přihodím ještě Lenu Olin, stále nadmíru atraktivní dámu s všestranným talentem. Snad jen hudba mohla být zajímavější..že by to bylo dáno výběrem méně známých klasických melodií? Dost možná, i když svoji roli bezesporu sehrály i taktéž nevyvážené kvality Alexandra Desplata. Co na závěr? Casanova je příjemný film, obzvláště na podívanou ve společnosti osoby, ke které chováte hluboké city. Ale pro jistotu počkejte na menší kino, protože multiplexových 150 Kč je za sledování Heatha Ledgera v punčocháčích přece jen trochu moc:)) Na těch 80% je to opravdu jenom když do kina nepůjdete sami;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je to tak zbytečné, až je těžké to nemilovat. Lasse Hallström mohl film o nejslavnějším svůdci všech dob pojat jako komplexní biografické drama s pečlivě vykresleným historickým pozadím, ale proč by to dělal? Svižná slapsticková komedie nejen, že se snáz natáčí, ale hlavně přitáhne víc diváků. Obzvlášť, pokud do hlavní role obsadíte hezouna Ledgerova typu (který si nejspíš potřeboval vykompenzovat poněkud odlišným směrem orientovanou roli ve Zkrocené hoře). Hallström se opravdu nijak netrápí s věrohodností prostředí a skutečnost si překrucuje dle libosti. U jiných filmů by to působilo nepatřičně, jenže ke Casanovovi podobná rozvernost jaksi patří. Rádoby legračním úprkem před policií film začíná a stejné tempo i stejnou míru nadsázky si navzdory množství patetických proslovů udržuje až do konce. Všechno uteče tak rychle, že ani nebudete mít čas věnovat pozornost různým „detailům“ (neexistence Benátské univerzity), jež by mohly narušit jinak výtečnou oddychovou zábavu. Kličkování benátskými ulicemi, záměny identit, let balónem nad digitálním městem, všecko je fajn, všecko je barevné, pěkně načančané, čisté, všecko je v pohodě, dokonce i s inkvizicí je zde sranda. Je to vlastně taková pestrobarevná maškaráda, příjemná na pohled i na poslech. Herci se až na jednu výjimku dokázali patřičně odvázat. Tou jednou výjimkou je paradoxně právě Casanova Ledger, působící poněkud rozpačitě. Casanova film si zaslouží být viděn stejně tak, jako si zaslouží být ihned po zhlédnutí zapomenut. Je jako jahody zalité čokoládou, pakliže to hnědé na těch jahodách opravdu byla čokoláda. 60% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Vitason, llollita ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,304,403Tržby Celosvetovo $37,691,644Tržby za predaj DVD v USA $15,644,714 //počet predaných kusov 662,633║ Taká správna nevtieravá oddychovka, kde mi ku šťastiu chýba viac vyšperkovaných humorných scén, lebo rozbehy tam na to boli solídne. Trošku ťažko sa mi teraz pozerá na Heath Ledgera už v ňom asi navždy budem vidieť len Jokera, sakriš, škoda ho. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi .. Lasse Hallström mě už letos podruhé vytáhnul do kina a opět nelituji investovaných financí. Jeho Casanova je svěží, svižná a především velice vtipná podívaná. Mírným nedostatkem jsou jen slabé triky a pro někoho snad až přílišná kombinovanost se záměnami jmen a postav. Naštěstí se tak děje velice přehledně a je to jen přínosem pro film. Hlavní herecké postavy (Sienna Miller či Heath Ledger) nikterak neexcelují o to více pak vynikne herecká kreace pánu Jeremy Irons, Oliver Platt a dalších ve vedlejších rolích. Mimoto film vyniká pestrou a barevnou výpravou a uvolněnou atmosférou krásných Benátek. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý příběh založený na záměnách totožností. K tomu překrásné Benátky, kde i místní inkvizitoři jsou bodří chlapíci se smyslem pro humor. Tak tohle kouzelné místo Casanova neopustí i kdyby se měl oženit. „ Budeme se ženit. - Blahopřeji. A s kým? -Ještě nevíme.“ Což o to, sehnat ctnostnou nevěstu není pro muže s jeho pověstí žádný problém (cudnost je dost otrava), jenže je tady najednou něco velmi znepokojivého emancipovaná a prostořeká Francesca, která odolává jeho šarmu a přitom tolik žen po něm touží „ tolik otevřených oken a tak málo času.“ A protože v Benátkách hledá lásku snad každý nebo alespoň to co si pod ní představuje, musí se s touhle zhýralostí už skoncovat, pryč s tou všeobecnou prostopášností a hlavně s tím cizoložníkem. Tak rozhodl nejvyšší inkvizitor „My jsme katolická církev. My můžeme všechno.“ Zcela jiný Hallström, plný vtipu, optimismu a pohody a pokud na jeho humor přistoupíte budete se výborně bavit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že tyto historické a na výpravu bohaté dobrodružné taškařice se již dnes netočí. Hallströmův Casanova vás vyvede z omylu. Není bezchybný, kupříkladu zaklíčované scény jsou opravdu místy až směšné, ale má svůj nepopiratelný půvab a to především díky skvostně zachycené atmosféře Benátek. Heath Ledger je v "belmondovské" roli překvapivě přesvědčivý, Sienna Miller okouzlující a když na scénu navíc ještě napochoduje duo Platt s Ironsem, tak není co řešit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný inkvizicí, obdivovaný ženami. ,,Nevěřte tomu co se říká, já nedobývám“…. Benátky – postel hedvábně povlečená. Jako by nikdo neměl jiné starosti, než sex! Krásná doba :-) . Celý film je potřeba brát jako legraci. Vážně tu totiž není míněno nic. Snad jen vášeň a láska. Situační humor proložený několika vtipnými perlami, nikterak originální zápletka, která je snesitelná díky hercům a právě tomu nadhledu, který musíte mít. Jednohubka pro mladé a pokročilé. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Už jsme viděli. Prý v Čechách vyrostl Giacomovi konkurent. Jmenuje se František. A je to děvkař. Hlavně, že to není Jyrka! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Potřebujete bleskově usnout? Zvolte Casanovu. Unylá režie snaživého Hallstroma, který z rukávu vytáhl falešné castingové eso, účinkuje v kostýmním dramatu jako sedativum. Krasavec Heath Ledger je coby největší milovník své doby nevýrazně nudný a po skrytém sexappealu ze Zkrocené hory ani stopy. Není divu, že ho jeho vyvolená spisovatelka Francesca tak přesvědčivě odmítá, Sienna Miller zjevně nemusela příliš hrát. :) Třetí hvězdička za kouzelně nasnímané Benátky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Však som tvoja jediná?“ – „Samozrejme. Ako všetky.“ Každý, kto videl prvé filmy švédskeho režiséra Hallströma (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA?), vie, že to, čo zalieva teraz, je slabá káva. Situácia je o to rozčuľujúcejšia, že v posledných rokoch pravidelne prehajdáka obrovské rozpočty, slávnych hercov, bombastickú výpravu i netradičný scenár. Všetko je mu jedno. Je priehľadný, trápny, starecký, patetický. V najlepšom prípade nudný. Potopil už Kevina Spaceyho (OSTROVNÉ SPRÁVY) a Roberta Redforda (ŽIŤ PO SVOJOM) a v zdĺhavom, únavnom, čudnom (slnečné okuliare?) a stereotypnom CASANOVOVI by drasticky zle vrátil Heatha Ledgera naspäť k jeho blbým začiatkom (10 VECÍ, KTORÉ NA TEBE NENÁVIDÍM)... keby talentovaný Austrálčan ešte v tom roku nedostal svoje najlepšie „dospelé“ úlohy (SKROTENÁ HORA a LEGENDY Z DOGTOWNU). Ledger do postavy najslávnejšieho zvodcu všetkých čias nedorástol, tá rola je pre iný typ herca (predovšetkým staršieho). Ak je ale on ako Giacomo Casanova "len" nevhodne obsadený, čo dobré sa dá potom poslať na adresu vedľajších figúrok, nenápadito stvárnených za bežných okolností nápaditými hercami (Oliver Platt, Jeremy Irons, režisérova manželka Lena Olinová, najlepší je nepodarený sluha Omid Djalili)? Nevraviac o bezzubej Sienne Millerovej ako žene, ktorá zlomí Casanovu (a divák netuší, prečo). Kým niektoré z posledných Hallströmových filmov do zdarného konca dotiahli aspoň výnimoční herci (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) a neskutočná výprava (ČOKOLÁDA), CASANOVA je rutina s hŕstkou lepších okamihov (rukavica, kláštor, záverečná dobre inscenovaná tímová bitka). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto spickova historicka romanticka komedie. Je sice fakt, ze uvod, kdy Casanova jede jak turbo dildo s baterkama Duracell by moh trvat dyl a prilis rychle se to presune do vicemene predvidatelny romantiky, kdy je zamilovanej do jedny zensky, na druhou stranu, diky docela vymakanymu scenari teziciho z nekolikanasobny zameny to ani trosku nevadi. Navic se povedla skvele vyvazit komedie a romantika, pricemz precejen to je hlavne o ty zabavnosti, takze neustale se neco deje, pribeh je perfektne sviznej, hudba rovnez, to vse navic zasazeny do nadhernejch Benatek a sesla se tu skvela herecka sestava v cele s Ledgerem, kterymu to clovek veri, naprosto ultimatnim hovadkem McInnernym a paradnim Ironsem, pricemz vsechny aspon trochu zapornejsi postavy se drive ci pozdejs zesmesni. Proste neda se to brat moc vazne, je to takova saskarna, ale jako absolutne pohodova a zabavna romantika to funguje na vybornou, uz dlouho jsem se takle u romanticky komedie nebavil. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příjemná a fajn podívaná, která není úplně nejhvězdnější, ale to bych musela být větší rejpal, než jsem, aby mi to vadilo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila, tak jsem se bohužel u něj neuvěřitelně nudila. Navíc ten strašlivý závěr, skákání na koně a ty hrozné honičky, romantika, která nefungovala, Casanova, u kterého nepochopíte, co na něm ty ženské mají, komediální rovina byla směšná (tedy žádná nebyla)...takže jediné klady filmu byli Oliver Platt a Jeremy Irons.2,5* ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lehkonohá oddechovka stejně jako samotný Casanova. Film se nebere ani v nejmenším vážně a když už přijde na nějaké to dramatické vysvětlování, tak je Lass natolik hodný, že to vezme hopem. Tahle rozšafná historka s okouzlujícím obsazením a Benátkami je spíše než filmovým uragánem, tak hodně milým vánkem, který se však až příliš rychle prožene kolem vaší hlavy. Čímž nechci tvrdit, že by tahle milá lahůdka byla pouze na jedno použití, ale jednoduše na delší čas nezasytí. PS: Nádhernou opozicí pro Hallstroma je Tykwerův Parfém: příběh vraha. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do ZAMILOVANÉHO SHAKESPEARA nebo Hallströmovy předchozí ČOKOLÁDY to má daleko, ale sama o sobě je to pohodová oddechovka s pár dobrými nápady, trestuhodně nevyužitými herci a ještě trestuhodnějšími frky pro blbečky. Ale konec dobrý, všechno dobré. ()

Reklama

Reklama