Reklama

Reklama

Návrat ke Sněžné řece

  • Austrálie The Man from Snowy River II (více)

Obsahy(1)

Tři roky se Jim Craig toulal po světě. Tři roky neviděl svou milovanou Vysočinu, kde se mezitím jeho jméno stalo legendou. O jeho odvážné jízdě si vyprávěli mladí i staří, "Muž od Sněžné řeky" se pro mnohé z nich stal hrdinou a nedostižným vzorem. Teď se vrací domů. Starší, vyzrálejší, zkušenější, se stádem koní, které by se mohlo stát základem jeho příštího bohatství. Jenomže ten návrat vypadá trochu jinak, než si představoval. Nikdo, dokonce ani jeho milovaná Jessica, tady na něj nečeká s otevřenou náručí, ba co víc, mnozí mu dávají otevřeně najevo, že tu není vítán. Ani Vysočina už není, co bývala. Bohatí farmáři z údolí dělají vše, co je v jejich silách, aby se tohoto nádherného koutu světa zmocnili. Jim ví, že sem patří, že jeho místo je tady a nikde jinde. Jenomže dokázat to světu - a zejména té, na níž mu záleží nejvíc - nebude nic snadného.
Volné pokračování jednoho z nejslavnějších australských filmů upoutá - tak jako jeho předchůdce - především nádhernou kamerou Keitha Wagstaffa, zachycující úchvatnou scenérii nedotčené australské přírody, i jedinečnými záběry koní a jezdců v nejnebezpečnějších situacích, jaké si lze představit. Ústřední pár - Jima a Jess - ztělesňují opět Tom Burlinson a Sigrid Thorntonová, ke změně ovšem došlo v obsazení Jessina otce: po Kirku Douglasovi se této role ujal neméně známý americký herec Brian Dennehy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Ono je vždycky chyba pouštět se do dvojky když jednička se povedla, ale tvůrcům se povedla také dvojka klobou dolů. Sic už není vyvrcholení filmu tak emotivní a děj se místy trošku vleče a kouše, ale jinak všechny klady z jedničky zůstali, kromě hereckého výkonu (dvojrole) Kirka Douglase, ale co naplat. Brian Dennehy byl sice dosti velkým (myšleno fyzicky) nástupcem až vyzáblého Douglase (možná to byl záměr, poukázat na velmi dobré hospodaření otce Jess). Každopádně Dennehy má herecké kvality, které mu pomohli zahrát skvěle. Musím říci, že komu se hodně líbila jednička bude se mu líbit i dvojka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ač o něco slabší pokračování o šest let staršího originálu, i tak je to příjemný film. Máme tu opět krásnou přírodu, krásné divoké koně, ovšem dvojka má trochu prostší děj, než jednička. Z herců je příjemným překvapením Brian Dennehy, který v roli rančera Harrisona vystřídal Kirka Douglase. Ten Dennehyho rančer není tak bezohledný, v určitých momentech je i docela sympatický. O Tomu Burlinsonovi a Sigrid Thorntonové jsem se zmínil u prvního dílu. "Návrat ke Sněžné řece" je průměrný tříhvězdičkový film, ovšem díky za něj. Lepší malý průměrný, ale poctivý a zábavný film, než monstrózní a přitom úplně hloupý spektákl. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě už to není ten skvělý první díl. Ale hudba je pořád nádherná, stejně jako australská příroda. Koně pořád krásní a příběh nijak extra nekomplikovaný. Zavzpomínal jsem na dětská léta. Vždycky mi hrozně vadilo, že je jinej otec Jess, ale B. Dennehy je taky pan herec. Jo, líbilo se mi to. Pan Patton celkem solidné záporák. Líto je mi Dannyho, ale to je život. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky ... průzračný tok jménem Sněžná řeka nevyjímaje. Návraty někdy bolí - a tak jen bezmocně sledujete, jak se svěží, dětsky prosté dobrodružství "Muže od Sněžné řeky" pomalu mění v tuctovou, nešikovně slátanou kovbojskou romanci s prvky telenovely ... a ztrácí tak kousek po kousku svou jedinečnost. Neboť divokou horskou řeku jen tak neobelžete: V jejích čirých vodách se odráží každá faleš - a všechny postranní úmysly vyplavou na povrch ... včetně hamižných myšlenek na další těžbu zlaté žíly, kterou se zdála být neotřelá lovestory z australských hor ... 2,5* ... P.S.: Změna v obsazení role rančera Harrisona snímku taktéž nijak zvlášť neprospěla - ale vem to ďas. Vzhledem k tomu, že bylo vyslyšeno mé tajné přání - a černý hřebec i jeho stádo dostali darem svobodu, jsem ochotná přimhouřit (nebo spíš úplně zavřít) obě oči a nechat třetí * tam, kde je. ()

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětská léta, kdy jsem první díl "Muž od sněžné řeky" viděl jako svůj první film na letním kině a hrozně jsem si to užíval na obřím plátně zabalený pod dekou. Sigrid Thornton jsem jako kluk miloval, nejen ve filmech (například moje oblíbená "Lehká jízda"), ale především v seriálu "Co přináší řeka". Prostě to bylo "mé australské období", kdy cokoliv australského ("Phar Lap", "Proti větru", apod.) bylo o stupínek výš než cokoliv jiného. :-))) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama