Reklama

Reklama

Ukradené léto

  • USA Stolen Summer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Při požáru domu zachraňuje hasič z plamenů malého Dannyho. Díky této dramatické události se jeho syn Pete s Dannym spřátelí a dozví se odpověď na otázku, zda je možné získat pro sebe lístek do nebe. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

venison 

všechny recenze uživatele

Další letní příběh z amerického kontinentu tentokrát se zaměřuje na dětské hrdiny opačného vyznání - chudý zdravý katolík vs. bohatý nemocný žid.. Bohužel je ve filmu velký důraz na handrkující se rodiče a chlapeckému přátelství se tolik nevěnuje, takže nakonec mi přijde celý příběh prázdnější, než by měl být.. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

OBSAH: Úprimné hľadanie cesty do neba malým chlapcom z katolíckej rodiny, ktorý sa spriatelí s tamojším rabínom... KOMENTÁR: Dojímavý film o tom, ako sa ide do neba... Zaujímavá a poučná konfrontácia medzi katolíckou a židovskou rodinou. Postupné duchovné dozrievanie nielen detí, ale aj dospelých. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Film zpracovávající obdobné téma jako významový motiv nabalený na píseň o svaté spermii ve snímku Monty Pythonův smysl života - rozdílnou optiku rodičovství v rodině irského katolíka (s mnoha dětmi) a protestanta (zde nahrazen židovským rabínem) s jedním dítětem, které je navíc ohroženo na životě... Film Peta Jonese ale reflektuje tenhle fenomén vycházející z náboženského kontrastu ve zcela vážném (až patetickém) duchu, akcentuje ekumenický rozměr současné Ameriky a novelizované etické postuláty vyplývající ze života v multikulturní a multináboženské zemi... Svět a hodnoty otců nelze slepě přejímat a poslušně se dle nich řídit, je nutné přizpůsobit je místu a době, v níž žijeme... Důraz na etický rozměr: V životě jde totiž hlavně o to, zda se dostaneme do nebe...a je jedno, místenku jakého náboženství budeme při tom žmoulat křečovitě v dlani... ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Katolický hasič má osm dětí, židovský rabi jen jednoho kluka a ještě k tomu smrtelně nemocného na leukemii. Jenže malý Pete se rozhodne uskutečnit své poslání a dostat nemocného Dannyho za každou cenu do nebe, i když se zdá, že už je pozdě. Příběh dvou osmiletých chlapců, kteří se svým způsobem vypořádávají s vírou otců a dochází k závěru, že "kus Ježíše" není to nejdůležitější. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama