Chyťte vraha (TV film)
To Catch a Killer
Krimi / Thriller / Drama
Kanada / USA, 1992, 2x90 min
Eric TillObsah
Důsledný vyšetřovatel Michael Riley je přesvědčen, že za zmizením patnáctiletého chlapce stojí úspěšný chicagský podnikatel Brian Dennehy. Ukrývá se opravdu pod maskou zábavného a laskavého souseda sériový vrah? (oficiální text distributora) -
Na počátku příběhu je zmizení patnáctiletého chlapce, za které je podle detektiva Joa Kozenczaka odpovědný obchodník John Wayn Gacy. Policista usilovně pátrá, nařídí dokonce sledování Delta týmem. Kozenczak se obrátí i na parapsycholožku, která mu nejen popíše mučení a způsob chlapcovy smrti, ale také vraha, a tím detektiva utvrdí v jeho podezření. (Pumiiix)
Stilicho
Kriminálka, která neurazí. Drží se základních postupů vyšetřování. Překvapilo mně jméno hlavní záporné postavy, sériového vraha se sexuální úchylkou Johna Wayna Gacyho. Nevím jestli tím chtějí tvůrci tohoto filmu poukázat na nechvalně známého stejnojmenného vraha. Ale budiž. Celý film jako by byl točen v noci. Tomu odpovídá mrtvolná atmosféra. Která postupně graduje. Je potřeba zanalyzovat hlavní postavy. Brian Dennehy alis Gacy, známý podnikatel, spořádaný soused. V soukromí člověk, praktikující sodomii. Michael Riley je vzorovým policistou, díky své pracovitosti se stal místním policejním šéfem. Jeho případ ho odcizuje od rodiny. Je si jistý, že Gacy je vrahem. Má na něj jen nepřímé důkazy. Je tedy jen otázkou, kdy Gacy přestane za sebou důsledně čistit stopy. Uneseným mladíkům, však ale utíká čas.(11.2.2009)
jefff
Kvalitní televizní kriminálka volně inspirovaná skutečným příběhem SÉRIOVÉHO (ne masového jak ve filmu uvádí) vraha Johna W. Gacyho. Narozdíl od snímku "GACY" je dobře natočený a hlavně co mě překvapilo, tentokrát skvěle zahraná role Gacyho. Dennehy dobře vystihl povahu navenek silného, tvrdého podnikatele, vnitru však narušeného, vystrašeného psychopata, který hledá klid v omamných látkách a užívání-si s teenagery stejného pohlaví. Je smutné, že tento příběh je pravdivý a i přes dějové odlišnosti je kostra děje založena na pravdě.(22.2.2009)
Podobné
- Amanda Knox: Murder on Trial in Italy (TV film) (2011)
- Dear Mr. Gacy (2010)
- Bestie Karla (2006)
- Evilenko (2004)
- Gacy (video film) (2003)
- Ted Bundy (2002)
- Dahmer (2002)
- Občan X (TV film) (1995)