Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (44)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Já Johna Wayna uznávám jako největší westernovou veličinu (sorry, Clinte) a když se na plátně setkal s Kirkem Douglasem, vznikl jeden z nejklasičtějších westernů, který nám svět filmu může nabídnout. Wayne si s Douglasem starším očividně padli do noty a jejich neustále pošťuchování dodává filmu takovou pohodově odlehčenou atmosféru, kterou ještě povzbudí několik úsměvných scén. Ale kovbojka má jasně daná pravidla, a tak se tam hodně střílí, nechybí ani pořádná rvačka, honička koňmo, přepadení dostavníku nebo indiáni – no, je tam prostě všechno. :-) Já za nejlepší Waynův film (a nejlepší western obecně) považuju El Dorado, ale War Wagon je taky hodně v popředí. Už jenom kvůli té chytlavé titulní písni... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Vám sejdou dva herci – dvě persóny – které nemají společného nic a nemají problém si to dát vzájemně hlasitě najevo, tak buď z toho vzejde průser a nebo záležitost, kde se budete těšit na každý jejich dialog. No a jelikož jsem si zde užíval každé jejich setkání, vychází mi z toho ta druhá varianta. Ta vzájemná rozporuplnost byla absolutně hmatatelná. No prostě do sebe šli pecky. A i díky tomu z tohoto westernu udělali doslova zábavnou záležitost. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když si dva herci sednou, tak je to prostě zábava pohledět. Přesně to je případ filmu "Válečný vůz", kde svoje síly spojily Kirk Douglas a John Wayne. Spojení skutečně výborné, hlavně v tom, jak tihle dva dokázali hlásit. Jsou to prostě ti kovbojové, s kterými chcete nějaké dobrodružství prožít. A to se stalo. Zábavné a příjemně odlehčené. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím kolikrát spolu John Wayne a Kirk Douglas vlastně hráli, ale už jen vidět tyto dvě legendy spolu v jednom westernu stojí za to. Navíc jsou oba za loupežníky a ještě jeden jako nájemný vrah. Připraví zajímavý plán, na kterém mě nejvíc zaujal fakt při samotné realizaci, jak budou zlatý prach z mouky filtrovat. Tak jako tak je to docela zajímavý western, ve kterém není o bitky a drobné přestřelky nouze. Mimo hlavní akci, samozřejmě, ta v závěru nabízí mnohem víc. Protože když nemůžeš spravedlnosti dostát legální cestou, je načase zkusit jiný směr. Všimněte si, že se dohromady dala opravdu zajímavá partička lidí. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Obsazení Wayna a Douglase pozvedává tento western na úplně jinou úroveň, než by byl bez nich. Jejich neustálé pošťuchování a popichování dodává filmu potřebnou dávku humoru a trochu toho napětí. Přítomnost pořádné rvačky v Saloonu, do níž se zapojí všichni návštěvníci, v té chvíli se prostoru nacházející, je více než vítaná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoliv hrál Keenan Wynn starého blázna, ve skutečnosti byl o 9 let mladší než John Wayne. (facojurka)
  • Kirk Douglas přijel jednou pozdě na natáčení, protože točil reklamu pro demokratického guvernéra Kalifornie Edmunda G. Browna. Johna Wayna to tak rozzlobilo, že druhý den přijel pozdě kvůli natáčení reklamy pro republikána Ronalda Reagana. (facojurka)

Reklama

Reklama