Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(378)

Vaše kamarádka Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože, co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? (oficiální text distributora)

Recenze (130)

Lina

všechny recenze uživatele

Komentáře k animákům pro děti většinou nepíšu, jenže když čtu ostatní recenze, tohle mi nedá. Peppa vypadá na první pohled jako jednoduchá idiotská hloupůstka, jenže není. Vizuální podoba se sice podobá kresbám malých dětí, ovšem právě proto je jim blízká. Strmý kopec, na něm domeček, postavy s ručičkami jako párátka a ani příběhy nejdou pro námět daleko. Všechny jsou zjednodušené, podané z perspektivy dětí a jde o ty nejběžnější rodinné situace. Jede se do školky, na hřiště, do obchodu, na výlet. Peppa má mladšího bratříčka, který ještě skoro nemluví, zato miluje svého dinosaura. Tatínek chodí do práce, maminka pracuje z domu (a pravděpodobně píše kromě dopisů i scénáře.) Děti se ptají proč, ztrácejí hračky, smějí se jednoduchým věcem, hrají si v blátě a je pro ně nové všechno, co dospělí dávno berou jako samozřejmost – zahradničení, koupaliště, duha nebo vlak. Někdy se hádají mezi sebou nebo s kamarády a jejich rodiče to musí řešit. Na rozdíl od lehce depresivního králíčka Binga se tu nic nebere tragicky, dokonce se často vynoří humor přímo z reality. Třeba krásná situace, kdy si děti hledají papír na kreslení a vyberou si k tomu tatínkův důležitý pracovní dokument. Nebo když rodiče nostalgicky vzpomínají na to, jak jim dědeček zasadil před nově koupeným domem krásné růže. "A proč už ty růže nemáme?" "No..." Můžete přiznat, že se pak už o záhon nikdo pořádně nestaral? "Byla tady špatná půda, a tak zahynuly." Použitý jazyk je taky hodně jednoduchý. Omezuje se většinou jen na slovní zásobu malých dětí, takže v původním znění se dá využít i jako lekce angličtiny. ()

takytabornik 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédl tento seriál poprvé, říkal jsem si, co je to za nemožnou animaci. Nedávno jsem však již "Pipině" děkoval, že jsme přestáli celou cestu do Chorvatska bez křiku. A jelikož již znám většinu dílů nazpaměť, musím uznat, že seriál je velmi propracovaný. Pro mne jsou to Simpsonovi pro nejmenší! Doporučuji mrknout na stránky: http://www.peppapig.com/ ()

Reklama

easer07 

všechny recenze uživatele

CHRO,CHRO,CHRO, předpokládám, že dabéři musí mít víc jak 10 promile, aby toto vůbec mohli dabovat. Je to geniální, protože se mi to prostě líbí a ještě lepší je parodie, která nese název Prasátko Slezina. Takže opravdu super, dávám plno a teď rychle pryč, než na nás Tomík pošle ,,disaura''. CHRO, CHRO, CHRO. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

{\__/}...................................................................................................................................................................................................... ( • - •)..................................................................................................................................................................................................... / ⊃🎂..... KDO SI DÁ KOLÁČEK?? ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Další útok na dětské mozky, který tentokrát ovšem není tak intenzivní jako v případě "Teletubbies". Nepočítáme-li šílené zpracování, mám namysli zejména animace, zbývá ke kritizování snad jen strašný scénář a dívka jména Pepa s bratříčkem, jejichž vzájemné pouto se blíží psychické tyranii. No dobrá trochu přeháním a možná kritizuji něco co mi rozhodně není určeno, ale ani moje pětiletá setřenka se u téhle hovadiny nebavila. Btw rozhodně to není roztomilé, ať žije Bořek. 10% ()

Galerie (1 342)

Zajímavosti (6)

  • Chrochtání rodiny Peppiny se během třetí a čtvrté řady změnilo. (..Lucas..)
  • Diel, v ktorom Peppa ukazuje, že sa deti nemusia báť pavúkov, bol v Austrálii zakázaný, keďže v Austrálii žije veľké množstvo jedovatých pavúkov. (JADIM)
  • V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly. (Pierre)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama