Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(378)

Vaše kamarádka Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože, co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? (oficiální text distributora)

Recenze (130)

Lina

všechny recenze uživatele

Komentáře k animákům pro děti většinou nepíšu, jenže když čtu ostatní recenze, tohle mi nedá. Peppa vypadá na první pohled jako jednoduchá idiotská hloupůstka, jenže není. Vizuální podoba se sice podobá kresbám malých dětí, ovšem právě proto je jim blízká. Strmý kopec, na něm domeček, postavy s ručičkami jako párátka a ani příběhy nejdou pro námět daleko. Všechny jsou zjednodušené, podané z perspektivy dětí a jde o ty nejběžnější rodinné situace. Jede se do školky, na hřiště, do obchodu, na výlet. Peppa má mladšího bratříčka, který ještě skoro nemluví, zato miluje svého dinosaura. Tatínek chodí do práce, maminka pracuje z domu (a pravděpodobně píše kromě dopisů i scénáře.) Děti se ptají proč, ztrácejí hračky, smějí se jednoduchým věcem, hrají si v blátě a je pro ně nové všechno, co dospělí dávno berou jako samozřejmost – zahradničení, koupaliště, duha nebo vlak. Někdy se hádají mezi sebou nebo s kamarády a jejich rodiče to musí řešit. Na rozdíl od lehce depresivního králíčka Binga se tu nic nebere tragicky, dokonce se často vynoří humor přímo z reality. Třeba krásná situace, kdy si děti hledají papír na kreslení a vyberou si k tomu tatínkův důležitý pracovní dokument. Nebo když rodiče nostalgicky vzpomínají na to, jak jim dědeček zasadil před nově koupeným domem krásné růže. "A proč už ty růže nemáme?" "No..." Můžete přiznat, že se pak už o záhon nikdo pořádně nestaral? "Byla tady špatná půda, a tak zahynuly." Použitý jazyk je taky hodně jednoduchý. Omezuje se většinou jen na slovní zásobu malých dětí, takže v původním znění se dá využít i jako lekce angličtiny. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, ale když se objeví v televizi tahle Pepka, tak mě přepadne depka. Já nevím, tenhle seriál, i kdybych to bral z dětského soudku na mě působí až přehnaně za hranicí toho, co by normální člověk měl dělat jen s mírou. Prasátko Pepina se ale tenhle smysl života snaží obrátit vzhůru nohama a bohužel i její prdlý tatínek ji s tím podporuje. Jak to nakonec dopadne? Celá rodina se začne válet v kaluži bahna. Ano, souhlasím, bývají tam docela zajímavé díly, ale věřte mi, je normální v jednom dílu volat hasičům, když se nic neděje? Hrát si u rodičů v práci jen proto aby šéf rodiče vykopl? Neberu názor jiných, ale pro mě prasátko Pepina by bylo radši něco, co bych jednou viděl a dost... jenomže ono se to furt opakuje všude. ()

Reklama

easer07 

všechny recenze uživatele

CHRO,CHRO,CHRO, předpokládám, že dabéři musí mít víc jak 10 promile, aby toto vůbec mohli dabovat. Je to geniální, protože se mi to prostě líbí a ještě lepší je parodie, která nese název Prasátko Slezina. Takže opravdu super, dávám plno a teď rychle pryč, než na nás Tomík pošle ,,disaura''. CHRO, CHRO, CHRO. ()

Akitenshi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že moc nechápu všechna ta špatná hodnocení ve stylu "Nelíbí se mi to". Tohle je seriál pro děti, takže hodnocení vidím spíš podle toho, jak se to líbí mé dceři. A ta je z tohohle seriálu nadšená. :) Ostatně, je to skvělý seriál, na který se dá s dítětem dívat, jsou tam občas i dobré vtipy a dítě se zde pěkně učí základní chování ve společnosti, Peppa zažívá většinou obyčejná dobrodružství, která děti dobře znají a dokážou se s nimi ztotožnit, sem tam se naopak objeví díl, kde tvůrci pustili uzdu své fantazii a snaží se zde mířit spíš na představivost a kouzelný svět, do kterého se umí dostat jen děti. Takže za mě - skvělý "první" seriál. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když dávali tento seriál pro nejmenší poprvé, říkal jsem si: "Ty vole, co je to za fény?" Nešlo mi do hlavy, proč tvoří pohádky o fénech. Skutečnost byla ale mnohem děsivější, nejednalo se o fény, ale o prasátka, býky, antilopy, psy a další známá zvířátka. Seriál se brzy stal favoritem mé tříleté dcery a mně nezbylo, než si některé díly vychutnávat neustále dokolečka. Nakonec mohu říct, že: "je to strašná prdel, ty vole." Je to bezelstné, miloučké, bez násilí a "zla", nepoučuje tou vlezlou formou, ale spíše jednoduše vysvětluje, a hlavně baví. Dovede spolehlivě rozesmát malé i velké. Ano, a je triviální. Zápletky jak z nosu. Tatínek nemůže najít brýle a tak je Pepina s bratrem Tomem hledají a nakonec se zjistí, že na nich tatínek celou dobu seděl. Hihihihihihi. Pepiny rodina nakonec sebou třískne o zem a strašně se tomu hihňá. Je to blbé až je to dobré. No, a mě teď čeká jen namalovat ty fény po celém dětském pokojíčku. ()

Galerie (1 342)

Zajímavosti (6)

  • Chrochtání rodiny Peppiny se během třetí a čtvrté řady změnilo. (..Lucas..)
  • Seriál se objevil přibližně ve 180 zemích světa. (Pierre)
  • V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly. (Pierre)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama