Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(378)

Vaše kamarádka Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože, co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? (oficiální text distributora)

Recenze (130)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když dávali tento seriál pro nejmenší poprvé, říkal jsem si: "Ty vole, co je to za fény?" Nešlo mi do hlavy, proč tvoří pohádky o fénech. Skutečnost byla ale mnohem děsivější, nejednalo se o fény, ale o prasátka, býky, antilopy, psy a další známá zvířátka. Seriál se brzy stal favoritem mé tříleté dcery a mně nezbylo, než si některé díly vychutnávat neustále dokolečka. Nakonec mohu říct, že: "je to strašná prdel, ty vole." Je to bezelstné, miloučké, bez násilí a "zla", nepoučuje tou vlezlou formou, ale spíše jednoduše vysvětluje, a hlavně baví. Dovede spolehlivě rozesmát malé i velké. Ano, a je triviální. Zápletky jak z nosu. Tatínek nemůže najít brýle a tak je Pepina s bratrem Tomem hledají a nakonec se zjistí, že na nich tatínek celou dobu seděl. Hihihihihihi. Pepiny rodina nakonec sebou třískne o zem a strašně se tomu hihňá. Je to blbé až je to dobré. No, a mě teď čeká jen namalovat ty fény po celém dětském pokojíčku. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Peppa Pig je fantastická zábava pro děti. Já na to koukala v originálním znění a úplně jsem se rozplývala nad jejím roztomilým hláskem. Oceňuji taky, že v pohádce jsou naprosto reálné situace, se kterými se děti běžně setkávají, velmi nenásilnou formou tedy učí a vychovává. Jediné, co nechápu, je proč její brácha George se v dabované verzi jmenuje Tom? A nejlepší je, jak se na konci všichni válí smíchy na zemi. ;) ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

{\__/}...................................................................................................................................................................................................... ( • - •)..................................................................................................................................................................................................... / ⊃🎂..... KDO SI DÁ KOLÁČEK?? ()

KvetoslavL. 

všechny recenze uživatele

Na první pohled normální seriál pro malé děti... Na druhý pohled neuvěřitelně dementní seriál pro malé děti... Ale na třetí pohled je to možná geniální skrytá parodie na celý žánr dětských telepohádek. Příběhy transsexuálního prasátka Josefa, který místy připomíná reálné děti (narozdíl od dušínovských buznů typu Tea ze seriálu Teo), mentálně zaostalého bratříčka Tomíka (který umí asi dvě slova, z nichž obě jsou "dinosaurus!") a mojí nejoblíbenější postavy, tatínka, který je v celém seriálu za blbce a ostatní postavy si dělají srandu z jeho tloušťky (miluju obzvlášť jeho typický přiblblý pokerface, který v těchto - ale i mnoha jiných - situacích nasadí). Navíc tu máme další více či méně kuriózní postavy, animaci neuvěřitelně pitomou (scéna: Prasata (vč. 300 kg tatínka) jedou na kole do kopce, který má sklon asi 80°. Nebo už v komentářích zmiňované penisoidní hlavy postav.) a to celé je korunováno závěrečným epileptickým záchvatem všech postav, který (pokud to byl úmysl) je asi nejlepší parodií na typický závěrečný trapný smích, jakou jsem kdy viděl. Prostě tak blbý, že to snad nikdo nemohl myslet vážně. A pokud to myšlený vážně není, tak si to čtyři hvězdy rozhodně zaslouží. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pro hodně malé děti zjevně docela účinné. Když si odmyslím strašnou animaci, chrochtání, neustálé skákání do kaluží a epileptické záchvaty smíchu na konci skoro každého dílu, jde rozhodně o zábavný seriál. Narozdíl od leckdy slušně fantazijních českých večerníčků je tento anglický seriál pragmatický tak jako Angličané. Odehrává se v obyčejné rodině, která zažívá úplně obyčejné starosti - malá Peppa se učí jezdit na kole, jede na piknik, pomáhá na zahradě, hledá tatínkovi brýle, pohádá se s kamarádkou atd. atd. Navíc se děti jen tak mimochodem dozvědí spoustu praktických informací např. o Měsíci, o sázení rostlin nebo třeba o recyklování. Příběhy mají ale dvojí dabing, z nichž ten novější sestává ze schválně a neuměle pitvořivých hlásků a je naprosto strašný (náhoda nebo důsledek nedávné dabingové stávky?). ()

Galerie (1 342)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se objevil přibližně ve 180 zemích světa. (Pierre)
  • Diel, v ktorom Peppa ukazuje, že sa deti nemusia báť pavúkov, bol v Austrálii zakázaný, keďže v Austrálii žije veľké množstvo jedovatých pavúkov. (JADIM)
  • V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly. (Pierre)

Související novinky

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama