Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Lear se syny Jackem a Dylanem se přistěhovali do Oaklandu. John začal v místní televizi vysílat svou show, skládanou z bizarních historek a ze stařičkých hororových filmů. Poměrně senzitivní Jack se baví pozorováním sousedů, mezi nimiž jsou různé zajímavé postavy. Je mezi nimi i chladný pan Strick, přezdívaný Zombie, který se stále víc projevuje jako agresivní rasista až nacista. Leary mu odmítne odvysílat předvolební příspěvek a od té doby mezi nimi začíná soukromá válka. Po jednom incidentu zmizí malý Dylan podle výpovědi sousedů ho údajně Strick naložil do auta a odvezl. John je v šoku a spolu s policisty i policií syna hledá. O několik dní později je Dylan nalezen v lese živý a zdravý, jenže utrpěl nějaký šok a přestal mluvit. Strick zmizel neznámo kam. Zdeptaný Leary je na pokraji sil a začíná pít (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tak takhle. "Jackova ukolébavka" je další z mnoha a mnoha filmů, které nikdy neprorazí. Proč to? No, něco mu totiž chybí... Otec se se svými dvěma dětmi stěhuje (po smrti své ženy) do nového města. Všichni noví sousedé jsou milí a přátelští - až na jednoho. Samotářského podivína, který se netají svou nenávistí k Židům a černochům, a který bydlí (jako naschvál) přímo přes ulici... Děj je neoriginální, ale i přesto by se z něj dalo vytřískat poměrně dost dobré drama či napínavý thriller. Čekala jsem zkrátka mnohem napínavější či emociálnější film s mnohem větším záporákem. Sakra, vždyť měli k ruce Garyho Sinise, tak proč mu nedali víc prostoru zazářit?!? Svině první třídy přece umí dokonale!!! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh, ktorý horko-sladko sleduje pohľad na radosti i bolesti.Týmto rozpracováva závažné problémy a zároveň má istý humor. Napriek humornej stránke tento film nie je v žiadnom prípade komédiou. Je to veľmi emotívny a poučný príbeh o bojoch jednej rodiny, výzvach a tragédiách. Obsahuje úprimné posolstvá života a je možné ho vnímať ako symbolický príbeh, ktorý stojí za predpokladom, že dospievanie nie je nikdy ľahké. Niekedy je to bolestivé. Niekedy to desí. 8/10 ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

K uzoufání blbé, kalkul čouhá téměř z každého záběru. De Vito v rolích svérázných právníků a jiných pitoreskních postaviček se mi líbí, jako trpasličí taťka - klaun připomíná jen křečovitého šaška. Čas, kdy malý Dylan zase promluví, jsem odhadl na minutu přesně. Ještě deset minut před koncem bych dal 2*, ovšem závěrečná thrillerová taškařice poslala celý tento paskvil definitivně ke dnu. Jednu hvězdu dávám za solidní výkon mladého Roberta J. Steinmillera (Jack - hlavní role). // Zajímavost: ve své první velké roli (míša kulička Dylan) se nám ukázal Miko Hughes, zakrátko velká dětská hvězda (např. autistický svědek v Mercury). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Matně si vybavuju, že jsem tenhle film před šesti lety viděla a líbil se mi, bohužel nejsem schopná si vybavit detaily - šlo o mírně komediální, dojemné drama se slušnými hereckými výkony Dannyho DeVitta, Garyho Sinise i dětských představitelů. Docela ráda bych to někdy viděla znovu, ať můžu přihodit hvězdičku;-). EDIT: Hmm, druhé podívání a hvězdičku s čistým svědomím přišoupnout nemůžu. Slušné rodinné drama střihnuté thrillerem, ovšem tak nějak neučesané, roztříštěné... postava G. Sinise mi přišla malinko absurdní, takový nelogicky jednající strašák. Krátce po rodinné tragédii mě film emocionálně zasáhl, s odstupem skoro sedmi let už to není tolik silné, z tématu se dalo vytřískat víc: více slz i více napětí. Třetí pokoukání mě neláká, přesto pěkných 65%. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Melodrama s trochou napětí hlavně v závěru snímku. Příběh se dá hodnotit jako průměrný, s běžnou atmosférou a hereckými výkony na známku tři. Spíše než samotné zpracování a samotný děj, je zde zajímavější ta skutečnost, že dialogy umí tu a tam zaujmout a vykřesat emoce. Příběh také mimojiné pojednává o té části lidského jednání, kdy my lidé děláme v životě spousty chyb, ale ti lepší z nás si je dokáží uvědomovat a něco s tím dělat. Takové smutné události jako smrt v rodině, tragédie v podobě únosu či neustále hádky a násilí mezi členy rodiny jsou velké věci a způsobují traumata. Pod následkem těchto traumat pak lidé v běžném životě často chybují, ale také často své jednání nápravují. Jen je smutné, že lidé musí být častokrát šokováni nějakou příhodou aby začali sami ze sebou něco dělat a nestačí jim, že ráno vstanou a mají před sebou další obyčejný den, který svým jednáním mohou udělat neobyčejný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama