Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Been spending most their lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Coolio a jeho hit let 90. a Michelle Pheiffer (kterou mít na základce za učitelku, tak bych asi chodil věčně s vycákanýma trenkama) se svými proslulými symetrickými lícními kostmi v negerském ráji střední školy plný nezvladatelných kryplů překvapivě černé pleti. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Dřív jsem viděl parodii Bláznivou školu, která nebyla sice nic moc, ale byla aspoň trochu vtipná. Nebezpečné myšlenky jsou naivní příběh o tom, jak se děti z gheta začnou učit. Nejhorší je, že se film bere příliš vážně. Ani se mi nechce věřit, že tohle produkovali Simpson s Bruckheimerem. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Schématický film plný frází a klišé. Scénář je přesně podle hollywoodského modelu. Překrásná učitelka s úžasným vzděláním se dostane do školy k problémové třídě. Aby je zvládla, musí si vybudovat pozici svou předchozí kariérou u mariňáků. Pochopitelně ovládá karate. Po půl roce z dealerů drog a pouličního gangu vychová milovníky poezie, kteří se možná přihlásí na univerzitu. Propagační snímek amerického ministerstva školství. Jo a ředitel školy je černoch. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tento remake som videl ako prvý a tak sa mi originálne Pánu učiteľovi zdalo príliš mäkké a ľahké. Tu bolo správanie problémovej triedy tak akurát, došlo aj na bitky a zbrane. Získavanie žiakov cez karate a Boba Dylana bolo pochopiteľné, trochu menej už cez poéziu a sladkosti ako v škôlke. Ale Pfeifferka mala svoje čaro pre žiakov a aj pre mňa. Bojuje tu nielen s ignoráciou zo strany žiakov, ich rodičov, ale dokonca aj od vedenia školy. –––– V mé třídě je četba poezie odměnou už sama o sobě. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Pro filmy se školní tematikou mám jistou slabost. Jsou to klišé, vše je ohrané, ale mě ten scénář stále baví - z bandy nezvladatelných bastardů se díky nezlomné Michelle Pfeiffer stanou vzorní, nečekaně citliví studenti, jejichž IQ se z 20 z ničeho nic vyšvihne do třímístných výšin. Ehm... Podobné filmy: Džungle před tabulí nebo Panu učiteli s láskou ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)

Reklama

Reklama