Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Angie91 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré... to je vše co k tomu můžu říct... někdy mi i kápla slza a někdy jsem se mohla potrhat smíchy... chtěla jsem dát i 4 hvězdičky, ale v zárodku mé myšlenky jsem si ro rozmyslela, protože tohle téma se točí každý rok, každý měsíc, každý den... Proč mi to tak moc připomínalo Sestru v akci II, Bláznivou školu nebo Tančím, abych žil... prostě pořád stejné klišé :-(( ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Noooo ... zdá se, že s přibývajícími roky se ze mě stává silně otrlý cynik, neboť maličko prostoduché drama učitelky a jejích problémových žáků mě nikterak nedojalo. Že prý byla mariňákem ?!? Povídali, že mu hráli ! S nejistými grimasami, nervním prohrabováním vlasů a účelovými úhybnými manévry si ji u armády dost dobře nedokážu představit. Krom toho ... chápu, že skrz texty písní či básní lze dospět k vyššímu poznání, nicméně měla bych pár poznámek: 1) Pamlsek se za odměnu háže psu, nikoli studentovi ... v prostředí střední školy je používání takových metod poněkud ponižující - pro všechny zúčastněné; 2) Pokud vaši svěřenci pocházejí ze "sociálně vyloučené lokality" - z ghetta v zemi neomezených možností (!), hlubokou, zkušenostmi podloženou životní pravdu má spíš matka dvou z nich nežli vy: Je třeba především platit účty ... jinými slovy - možná by bylo na místě zaměřit se ve výuce i na něco praktického, použitelného v běžném životě; 3) Pokud žákům svým sluníčkovým přístupem seberete zbraň i štít, co jim dáte na vlastní obranu ? Básničku ? ... 2,5* ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trošku předělávka klasického filmu z 60. let Panu učiteli s láskou, ovšem předělávka velmi dobrá, byť je příběh ze zcela pochopitelných důvodů přizpůsoben létům devadesátým. Zásadní rozdíl proti původní verzi je ten, že tehdy byl učitelem černoch v problémové třídě bělošských dětí, teď je učitelkou běloška v problémové třídě černošských dětí. Děj si je místy podobný, ale přesto ten novější už je jaksi syrovější, protože, co si budeme nalhávat, 90. léta už byla o něčem jiném. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)

Reklama

Reklama