Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jsem četl knižní předlohu, nebo prostě knížku se stejným námětem a jmenovala se tuším "Peklo před tabulí"?? Ať mě místní Janové Erudové kdyžtak opraví :-) Dobře zpracovaný námět, bytelný scénář a Michelle Pfeiffer dělají z toho snímku nadprůměrný film, zasazený do školského prostředí, aneb kterak flinkovská omladina k rozumu přišla.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku dramatičněji podaná sestra v akci 2, tak na mě aspoň tenhle film na první pohled působí, rozhodně sem čekal víc, než jen už stokrát ohranej příběh o napraveným zmetkovi nebo rovnou o napravený celý třídě, aspoň ta občasná dramatičnost tomu přidává, jinak by to bylo spíš podprůměr, takhle aspoň průměr a to platí i pro Michelle Pfeiffer, která sice nehraje špatně, ale už sem jí viděl v lepších rolích ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré... to je vše co k tomu můžu říct... někdy mi i kápla slza a někdy jsem se mohla potrhat smíchy... chtěla jsem dát i 4 hvězdičky, ale v zárodku mé myšlenky jsem si ro rozmyslela, protože tohle téma se točí každý rok, každý měsíc, každý den... Proč mi to tak moc připomínalo Sestru v akci II, Bláznivou školu nebo Tančím, abych žil... prostě pořád stejné klišé :-(( ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

V pubertě mě tento film doslova uchvátil, chytil za duši, možná i ovlivnil. S odstupem více než 10 let mě prudce zklamal. Zase ta myšlenka, kdy se bílé učitelce podaří zcela nemožné, oslovit a zkrotit národnostně smíšenou a sociálně slabou třídu. Je jednou z mnoha či jednou z mála? USA opět o sobě podávají falešný obrázek, diskriminují a zase diskriminují. Zákon ulice je víc než zákon psaný. Holý život je víc než středoškolské vzdělání. Samotným teenagerům v celém filmu chybí motivace, jejich inteligenci udusává chudoba ekonomická a emoční. Michelle Pfeiffer z nevědomosti naráží na překážky, než zjistií, že je třeba nějakým způsobem pozitivně oslovit kápa celé třídy, který však ke konci filmu umírá. Mohl žít, kdyby splnil základní pravidlo a to že na dveře ředitele se klepe. On nezaklepal a vešel. Nebyl vyslyšen pro porušení onoho pravidla a možná proto zemřel. Každý má možnost volby, jak deklaruje film. Hudba je asi na celém snímku to nejlepší, Gangstar´s Paradise nemá chybu, stejně tak pouliční taneční přehlídka černošského komparsu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)

Reklama

Reklama