Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či zvolený rpístup k látke je ten správny. Nemala by to byť namiesto teen cool záležitosti skôr sociálna dráma? Tie náznaky tu samozrejme sú, ale je jasné, akým smerom sa film bude vyvíjať a ako skončí. Dangerous minds sa snažili zopakovať recept Pánu učiteľovi s láskou pre novú generáciu, lenže podľa mňa je takýto prístup už trochu zastaralý. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když hispánský student z ghetta řekl své středoškolské učitelce, že "učitelé jsou chudí", a já se cestou z kina zamyslel nad svou výplatní páskou, pochopil jsem, že aspoň v jedné věci se naplnilo bolševické heslo Dohnat a předehnat Ameriku. Co se týká samotného filmu, vždy jsem ho považoval za matnou nápodobu Společnosti mrtvých básníků (můj vůbec nejoblíbenější "učitelský" film), kterou drží nad vodou jen přítomnost M.  Pfeifferové. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Been spending most their lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. We keep spending most our lives. Livin' in a gangsta's paradise. Coolio a jeho hit let 90. a Michelle Pheiffer (kterou mít na základce za učitelku, tak bych asi chodil věčně s vycákanýma trenkama) se svými proslulými symetrickými lícními kostmi v negerském ráji střední školy plný nezvladatelných kryplů překvapivě černé pleti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno na tyhle pohádky o třídě nepřizpůsobivých, jak se u nás říká, příliš nevěřím. Moc si nedokážu představit, že učitel, ať už je jakýkoliv, donutí třídu Lakatošů a Deméterů přečíst třeba jen Malého prince a už vůbec si nedovedu představit kantora, který by tomu dokázal dát tolik času a energie, byť uznávám, že takový Samaritán se občas najde a stejně tak se může stát, a nakonec se v případě třeba Erin Gruwell stalo, že učitel žáky strhne a nastane určitá symbióza. Pokud mu tedy nehážou klacky pod nohy striktní obhájci školních předpisů. Stejně jako tady. Ale jinak jsem spíše skeptický. Nicméně na Dangerous Minds se kouká hezky, Michelle Pfeiffer válí a i žactvo, byť mi zpočátku lezlo na nervy, si mě nakonec dokázalo částečně získat, takže jsem jim odpustil tu rozjívenost, která mě vytáčela. I přes určitou naivitu jsem nakonec spokojen a o tom to vlastně nakonec je. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ono kdybych to viděl v těch 90 letech dal bych rozhodně nadprůměr. Bohužel dnes mi film přijde jako čajíček. Filmů s podobnou tématikou se rodí neustále víc a víc, já se u nich bavím vždy tak průměrně(187) a občas i vysoce nadpůrměrně(Zkažená mládež), tenhle film padá do prvního případu. Nicméně celkem mile mě překvapily parádně civilní herci, at už studenti nebo Pfeifferová. A i ta atmosféra školy byla bezchybná. Jen mi to prostě nepřišlo tak dobrý jak se říká. A co bych to byl za člověka kdybych neohodnotil hudbu která má snad jednu z nejprofláklejších raperských písniček vůbec. Film má hodně moc plusů ale bohužel i dost mínusů. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)
  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)

Reklama

Reklama