Reklama

Reklama

Srdce k pronajmutí

(TV film)
  • Kanada Borrowed Hearts (více)

Obsahy(1)

Mladý a pohledný majitel továrny patří k oněm schopným mužům, kteří mají v obchodních záležitostech šťastnou ruku a v životě dostatek zábavy. Co by mu tak mohlo scházet? Zvládne přece všechno - i poněkud podivínskou podmínku jednoho z důležitých obchodních partnerů. Ten totiž vyznává tradiční rodinné hodnoty a rád by poznal Samovu ženu a děti. Jenže kde tak honem vzít šťastnou rodinu a útulný domov? Navíc se blíží Vánoce. Kathleen je zase krásná a osamělá svobodná matka. Pracuje v Samově továrně a sní o tom, že jednou vydělá tolik, aby zaplatila hypotéku na byt. Ona potřebuje peníze a Sam potřebuje vytvořit dojem šťastné rodiny, a tak spolu uzavřou obchodní smlouvu. Vypadalo to prostě - stráví spolu vánoční svátky, Sam podepíše lukrativní smlouvu a zase se rozejdou. Jen kdyby Sam za tu krátkou dobu nepoznal něco, co nikdy předtím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Co se mi vrylo do paměti při sledování tohoto filmu ? Krátká věta - "někdo ani neumí milovat, protože ho to nikdo nenaučil " - já dodávám, že i tak se může jednat o člověka plného lásky, který ji pouze neumí dát najevo, a často se tím i trápí. Proč mám v posledních letech stále neodbytnější dojem, že slušní lidé mají v naší republice strašný problém přežít ?? Ale k filmu. Romantický, vánoční a dějem silně pohádkový příběh, který jistě nemůže nikoho urazit, ale dospělý a myslící člověk mu prostě neuvěří. Film však zapadá do vánoční atmosféry, a za to mu buďme vděčni. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohodovka, u které už po pěti minutách víte o čem to bude, co všechno se stane a jak to dopadne. Nicméně je natolik milá a Hector Elizondo natolik okouzlující, že jí to celkem snadno odpustíte, stejně jako všechna ta obvyklá klišé, instantní dějové zvraty a naivitu. Z letošní nadílky televizních vánočních filmů zatím ten nejpříjemnější. ()

Reklama

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Srdce k pronajmutí z roku 1997 jsem shlédl na přání mé drahé choti, která mi tvrdila, že se jedná o pěkný film plný romantiky a vánoční atmosféry. Po uplynutí 88 minut jsem s tímto názorem souhlasil jen částečně, protože mne jeho děj stěží dokázal udržet před TV obrazovkou. Opět se mi tak potvrdilo, že zámořská produkce málokdy přijde s milým vánočním filmem, na který jsme zvyklí tady u nás v České republice. Navíc mi žádné jméno z uvedených herců nic neříkalo a i podle průměrného hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek Srdce k pronajmutí bude patřit mezi pořádné průsery. Až tak hrozné to ale nebylo, jelikož když jej srovnám s jinými vánočními počiny, byl to diametrální rozdíl. Nechyběl zde sníh, což bylo důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Romantika si zde rovněž našla své místo a že jí bylo až až, přímo plný pytel slaďounkých bonbonků. Bohužel jsem ve filmu postrádal humor, což byla velká škoda a hodně mne to mrzelo, protože k vánocům legrace určitě také patří. Problém a to velký jsem měl s dvojicí hlavních hrdinů, kteří mi byli vrcholně nesympatičtí. Myslím, že to je alfa a omega dobrého filmu a tady se tvůrcům volba muže a ženy vůbec nepovedla. Zahráli si je Roma Downey a Eric McCormack a ani jeden z nich mi k srdci nepřirostl. Roma zde hrála svobodnou matku Kathleen, která sotva dokázala vydělat dost peněz pro sebe a svou malou dceru. Kathleen pracovala v továrně, kterou vlastnil Sam, jehož si zahrál Eric McCormack a který se chystal propustit polovinu zaměstnanců a fabriku prodat mexickému podnikateli. Toho ztvárnil Hector Elizondo, pro mne jediná sympatická postava tohoto filmu, který se mi líbil už v Pretty Women. Mexičan před vánočními svátky přijel do Kanady podepsat smlouvu a při té příležitosti chtěl poznat i Samovu rodinu. Jenže ten žádnou neměl, bydlel sám v honosném domě a tak jeho přítele a pracovního partnera napadlo, aby si nějakou rodinu pronajal. A tak se také stalo a díky náhodě se do jeho domu nastěhovala zrovna Kathleen s dcerou. Jejich soužití však nebylo jednoduché a přineslo několik kritických okamžiků, jak se však na rodinný romantický film sluší, nakonec vše dobře dopadlo. Jenže mne většina filmu nebavila a často jsem se nudil, i když za to nemůže určitě lehce předvídatelný děj. Absence humoru, špatní herci, málo překvapení, to vše mne velmi zklamalo, a musel jsem se hodně snažit, abych u TV vydržel. Suma sumárum, vzhledem k výše uvedeným nedostatkům a pouhé trošce pozitivních věcí, ode mne Srdce k pronajmutí dostalo dvě pronajaté hvězdy **. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný vánoční film, který jsem viděl už potřetí, ale znovu se mi líbil a pořád má pro mne jakési vánoční nádherné kouzlo. Poprvé jsem ho viděl na Štědrý večer, kdy ho dávala Nova, a asi proto ho mám už tak nějak spjatý s Vánocemi a vánoční pohodou. Takže samozřejmě i tato vánoční rozněžnělost se podepisuje na mém hodnocení. Film je to sice možná jak z červené knihovny, příběh možná není zrovna originální, ale přesto je to krásný příběh, který se naprosto úžasně hodí k Vánocům a který při té správný konstelaci dokáže velice úžasně zapůsobit. A potom je zde ještě jedna věc, co tento film dělá v mých očích kvalitním a nezapomenutelným, a to sice Hector Elizondo. Ten je tady opravdu jako nějaký anděl, který ani nemusí moc hrát, aby působil příjemně, jemu stačí jeho vhodné vzezření a tajemný pohled, a je hotovo. Ale samozřejmě i ostatní herecké výkony jsou docela dobré a například scéna na vánočně osvětleném kluzišti je přesně ukázkou, co by se mělo ve vánočních filmech objevovat. Takovéhle scény na vánočních filmech prostě miluji. Na konec mého komentáře musím konstatovat, že tenhle film je velice povedený a je pro mne jedním z těch nezapomenutelných vánočních filmů, který mě dokáže správně naladit na vánoční atmosféru. Takže je to za čtyři hvězdičky, v rámci vánočních filmů se skutečně jedná o nadprůměr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha romantických amerických slaďáků. Tenhle film navíc ani neoplývá žádnými zvučnými jmény (možná až na Hectora Elizonda, kterého znám převážně ze seriálu Nemocnice Chicago Hope). Tento film mi připadá (asi ještě trochu více než ostatní) přitažený za vlasy, protože je zkrátka už moc pohádkový a sentimentální. Opět jeden z těch filmů, který jsem viděla strašně dávno a na který se znovu dobrovolně určitě nepodívám. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama