Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Při hledání mýtické planety Země bojuje poslední lidská civilní posádka o přežití se smrtícími roboty Cylony. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (1)

Battlestar Galactica (2004) 

dle mého soudu nejlepší sci-fi seriál všehomíra, kterému jsem po prvních deseti minutách pilotu naprosto podlehl a chtěl dostat další a falší dávku BSG do očí a hlavy. Skvěle stvořený futuristický svět, který je tak podoben našemu a přitom tak odlišný je ukotven výborně nejen v historii, která je často připomínána a stává se důležitou, ale i obrazu, kde všechny lodě, prostředí i kostýmy jsou skvělé, naštěstí se totiž nikdo nepokoušel vynalézt kolo a byli použiti věci jen s minimálními úpravami (zbraně, civilní oblečení) a nebo byli jako lodě dosti promyšlené (třebas Vipery). Pravda, tempo se v celém seriálu sem tam neudrží (obzvláště ve čtvrté sérii), ale to mi rozhodně nevadí, vždyť některé "vedlejší" díly patří mezi to nejlepší. Vivat nejlepší scifi seriál, vivat BSG! So say we all! ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama