Reklama

Reklama

Krásný ztráty

(pořad)
Talk-show
Česko, 2000, 498x25 min

Kamera:

Martin Čech

Hudba:

Michal Prokop

Účinkují:

Michal Prokop (moderátor), Aňa Geislerová, Pavel Kuka, Tereza Brodská, Richard Krajčo, Dan Bárta, Květa Fialová, Vladimír Dlouhý, Vilma Cibulková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Už od února roku 2000 vítá každý týden Michal Prokop diváky České televize při sledování pořadu, jemuž název dala jeho dnes už dvacet let stará písnička V baru jménem Krásný ztráty s textem Pavla Šruta. V únoru toho roku byli prvními hosty Michala Prokopa politik Jan Ruml a modelka Jaroslava Rytychová. Spoluautorem celé koncepce pořadu je Jan Lacina, který je i spoluautorem scénářů, má na starosti výběr a kontakt s jednotlivými hosty, spolu s Michalem Prokopem dávají dohromady dvojice a spolu hledají spojovací nit mezi jednotlivými vybranými barovými „návštěvníky“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Michal Prokop se drží spíše zpátky a nechává konverzovat své dva hosty mezi sebou. Což vzhledem k tomu, že se v zásadě dodržuje schéma "umělec spolu s vědcem", vede k mnohdy zajímavým tématům. Problém je, když si hosté navzájem nesednou. Pak Prokop neumí vystoupit do popředí a diskuzi usměrnit či rovnou převzít otěže. Přesto převažují ty díly, kdy ho "není zapotřebí." ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jen za pěknou titulní melodii, jinak typický pravoláskařský pořad, plný havlomilů, dusidentu, chartistů a židů, tedy nic pro mě. Samozřejmě že záleží na výběru hosta, ale poslouchat od těch všech porevolučních plaček a především ukrivděných '68, stále dokola jak dřív trpěli a nemohli pomalu svobodně dýchat, je z dnešního pohledu po tom co vyplavalo na povrch, po určitých zkušenostech z určitými lidmi, už značně kontraproduktivní. A režimní zpěvák Prokop? Kolik dostal funkcí a kšeftů v ČT po listopadu? Neuspěl do 1989 v konkurenci svých kolegů, uspěl bez konkurence jako havlista. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jedna z nepočetných stálic televizního publicistického nebe, v níž nad očekávání dobrou práci uvádí její konferenciér - v tomto případu opravdu nikoliv moderátor - Michal Prokop. Na jiné úrovni, v jiných podmínkách a souvislostech rocker s politickou minulostí poslance a náměstka ministra kultury provádí svým barem celou škálu lidí, které vesměs osobně zná a s nimiž si často také tyká; v tomto ohledu připomíná jiný pořad VYSÍLÁ STUDIO A a jeho průvodce Karla Štědrého. Nápad se zvaním dvou navenek zcela odlišných hostí je až překvapivě nosný. V tomto nanejvýš neformálním ovzduší je stylové všechno, i obecná čeština barmana s dokončeným akademickým vzděláním. Ilustrativní je v tomto ohledu i závěrečné fotografování. KRÁSNÉ ZTRÁTY stále zůstávají nádhernými zisky ducha a pohody. Přejme si, aby to tak zůstalo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Michala Prokopa mám rád jako zpěváka a rovněž coby konferenciér není k zahození. Má civilní, nikoli však hulvátský projev a svým hostům neskáče zbytečně do řeči. A jako všechny (nebo alepsoň hustá většina) pořady tohoto typu - je to hodně o hostech a stopáž může být delší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"...V baru jménem Krásný ztráty mám i já svůj stůl. V baru jménem Krásný ztráty, buď tam přesně v půl. Pojď svůj obraz hledat, pojď mu koupit rám. V baru Krásný ztráty má bejt velkej flám. No tak pojď tam s námi, no tak pojď tam hned. Čekají tam známí. Už pár tisíc let..." Týmto krátkym úryvkom z piesne "Krásny ztráty", od dnes už neexistujúcej kapely Framus Five, zahajuje viac ako desať rokov spevák, rocker, skladateľ, textár, člen beatovej siene slávy, politik a moderátor Michal Prokop svoju talk-show, ktorá sa pravideľne vysiela vo verejnoprávnej Českej Televízii. ** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Michal Prokop je skvělý muzikant, jeho rozporuplná osobnost ovšem způsobuje, že ne všem je zcela sympatický. Krásný ztráty sice nedosahují úrovně Noci s Andělem, patří ale mezi vyvolené pořady, na které se hudebnímu fandovi vyplatí dívat. Je přeci příjemná změna slyšet, že se spolu lidé dovedou rozumně bavit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Prokopa má raději ve Framus Five :-) ! Jako moderátor ujde, ale jako hudebník byl lepší. Ne každý host mi sednul a někdy byli hosté co se týče témat tak roztříšteni, že jednotlivé díly působily značně nekonzistentně. Krásný ztráty nebyl mnou vyhledávaný pořad, ale občas jsem nějakou tu noční hodinu když host zaujal setrval před obrazovkou. * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hlavně kvůli uměřenosti a eleganci Michala Prokopa to považuji za jeden z nejpovedenějších pořadů tohoto typu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Michal Prokop mě baví víc jako zpěvák než moderátor, ale jeho talk-show Krásný ztráty hodnotím jako poměrně zdařilou. Z poslední doby mě zaujal díl s pozoruhodně nesourodou dvojicí S. Komárkem & M. Hamplem, který mě hodně bavil. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prokop je nejen velmi dobrý zpěvák, ale i moderátor. Nenásilnou formou komunikuje se svými hosty, která nechává si zajímavě povídat. Prokop nevystupuje vlastně v roli moderátora, ale spíše v roli skutečného barmana, s kterým si můžete, ale nemusíte povídat, neboť jste dva, když se snesete, můžete hovořit spolu, když ne, čeká připravený barman. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V baru "Krásný ztráty" vždy vládne uvolněná pohoda, i když se tady alkoholické drinky nepodávají. Kdo jiný by tenhle osobitý pořad mohl uvádět, než muž mnoha profesí Michal Prokop, po jehož písni nese tenhle komorní občasník svůj název. Na obrazovkách už je k vidění po více jak dekádu a vystřídala se v něm pěkná řádka hostů. A s nimi mám problém. Z větší části se jedná o někoho, kdo zrovna nejitří můj zájem anebo je k uzoufání nudný, anebo už tady bylo tolik osobností, že jen stěží může být překonán nějaký pomyslný vrchol. To by musel dorazit nějaký "pecka" host. Rozhodně bych ubral na politicky angažovaných hostech. Michal Prokop je jedním z mála moderátorů, pokud ho tak nazveme, kteří svůj pořad netlačí do úrovně povrchní show nacpané laciným fosforeskujícím humorem, na kterém s oblibou vegetuje zprofanovaný kolega "od vedle" Karel Šíp, anebo ne vždy akceptovatelný jízlivý humor egocentrického Jana Krause. Prokop si jede svůj styl. Zkoušel jsem se dívat na tenhle pořad v různých časových úsecích a rozhodně doporučuji jeho sledování v pozdějších večerních hodinách. Určitá navozená intimita přidává na rozhovorech na vážná i nevážná témata poměrně působivou atmosféru. A kromě toho, do barů se taky nechodí zpravidla ve dne. 60% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Diskuzní pořad dělá v prvé řadě moderátor, ale i ten nejlepší je zcela závislý na svých hostech. Samozřejmě, že dobrý od špatného se pozná zejména v případech, pokud host je méně výřečný, hůře překonává ostych, trému, že tu zodpovědnost vezme na sebe ( v tomto případě má Michal Prokop jisté rezervy ), nicméně potom jsou případy, kdy naopak host(é) mají co říci, tak by se měl moderátor upozadit, nikam se necpat a nechat na svých hostech, aby byli Ti, co pořad " odtáhnou ". Toto je přesně ta parketa, která Prokopovi vyhovuje nejvíce. Důležitý je vždy výběr hostů a na ten má Michal Prokop a jeho tým nebudu říkat štěstí, spíše to bude " ČiCH " . Někdy i populární téma ( hosté ) nemusí a paradoxně i nejsou zárukou úspěchu a naopak méně lukrativní a na první pohled vyhlížející téma může býti v konečném výsledku velkým zážitkem. Příkladem za všechny budiž díl, kdy si Michal Prokop pozval 2 statistiky. Mimo jiné bývalého dočasného premiéra naší vlády Honzu Fischera a hudebníka, sportov. nadšence a statistika Richarda Hindiše. Při jejich poutavém vyprávění, kdy 25 min uběhne jako voda, dotyční si na nic nehrajou, žádné pózy, vše pojmenovávají pravými jmény, si člověk nejednou povzdechne...škoda, že tuto zemi nevede tým apolitických odborníků, ale politici honící si svá ega, nedejbože v poslední době přicházející trend v podobě sázek na " známé osobnosti " společenského života. Když totiž člověk náhodou cestou autem naladí rádio a narazí na rozohovor, kde moderátor zpovídá kandidáta na primátora města Prahy Honzu Kalouska, tak neví, zda-li se má smát nebo se bát o tuto zemi, byť nemůžu říci, že by to pan hudebník Kalousek myslel špatně. Nicméně pouze dobrý úmysl nestačí, je potřeba na to míti odborné znalosti a všeobecný přehled. Pokud totiž dotyčný nemá alespoň základní vizi, co chce konkrétně v Praze zlepšit a jak toho docílit a pouze dokola omílá věci jasné i " 10 - ti letému děcku ", nebude něco v pořádku. To jsem dosti odbočil, zpět k pořadu. Schopný " moderátor ", ( v tomto případě by se slušelo jistě jiné označení ) možná průvodce pořadem a z velké části dobrý čich na výběr hostů, dělají z tohoto pořadu záruku nadstandartní TV tvorby. JÁ osobně se vždy raději dozvím, co např. pana Fischera vedlo k přijetí postu premiéra a jak se vyrovnával se ztrátou soukromí a větší publicitou, než co (ne)měla předešlý den Agáta Hanychová na sobě.... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Umělecká stylizace, hudba a obrazové efekty na mne působí nepříjemně. Rozhovory pak nekoncepčně, roztříštěně a často až snobsky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Moderátor M. Prokop mohl být už dávno vyměněný někým zajímavějším. Pořad už se dosti unavenil a diváci s ním. Proto stále nižší sledovanost.***(5.10.2010) ()

Související novinky

Americký Oldboy

Americký Oldboy

16.04.2005

Juhokórejský temný thriller OLDBOY od uznávaného režiséra Chan-wook Parka, ktorý po svete pozbieral najrôznejšie prestížne ceny vrátane Veľkej ceny poroty v Cannes, bude mať (ako to už býva) … (více)

Reklama

Reklama