Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodová muzička, snehová krajina, studený severný vietor a kde sa vzala tu sa vzala, stredom tejto v podstate pustatiny beží postava v papučiach a pyžame...Už pri tejto scénke, ktorá ma akosi prinútila spozornieť som tušil, že ma ten film zaujme...a naozaj zaujal. O čom film je? Príbeh o Paulovi Barnellovi (Robin Williams), ktorý sa v podstate zo začiatku javí ako obyčajný chlapík, ale aj on má svoje problémy. Jeden z nich je finančný a od bankrotu ho delí len tenká pomyselná čiara a už len čaká kým ho energetici odpoja ...kto neplatí nesvieti :-). Celkovo film tým, že sa odohráva na severe, dejom, príbehom aj čiernym humorom pripomína Farga, ale nemá to už takú výbornú atmosféru. Mne osobne sa ale aj tento kúsok veľmi pozdáva, i keď ku deju značne prispievajú rôzne náhody a podobne, nie sú v ňom výrazné trhliny a zaujme. Veľkým kladom okrem výborného obsadenia je aj to, že príbeh nemá hluché miesta. Väčšinou filmu ma sprevádzala dobrá, celkom pohodová muzička...a bolo to veľmi príjemné pozeranie, pri ktorom som sa super pobavil. Hodnotenie: 60% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, která není vůbec špatná, ale do dokonalosti tomu přece jen dost chybí. Dobrá zápletka, plejáda výborných herců, ale chybí tam nějaká nezapomenutelná hláška nebo scéna. Přesto film o pojistném podvodu, mrtvole v lednici a hlavně kouzelné Holly Hunter v roli přisprostlé manželky hlavního hrdiny stojí za podívání a já hodnotím lehce nadprůměrně 3 a půl * = 70%. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Collin Friesen .. Asi bude výhoda, že Fargo neznám (už neplatí). I tak jsem měl ještě asi v polovině snímku pocit, že Big White v hodnocení utrží stejně zklamané čtyřicetiprocentní hodnocení jako např. Everything Is Illuminated. Zápletka s nalezenou mrtvolou mne totiž zrovna nezaujala a přes všechnu absurdní komediální černotu jsem se zrovna neusmíval. Naštěstí pozornost držela úžasná kamera, servírující jeden krásnější záběr za druhým a fantasticky jemná hudební složka. Navíc jsem se při druhé polovině snímku také výtečně pobavil a smích byl častý společník. Herecké kreace jsou taktéž velmi dobré a na Alison Lohman se tak příjemně dívá 70%. ()

mutlovka 

všechny recenze uživatele

Různorodé postavy se smíchají do jednoho šíleného příběhu a vyleze z toho černá komedie zasazená do prostředí skvostně bílé Aljašky. Robin Williams dá se říct v tomto filmu není až tak vtipný jako obvykle, ale to vůbec nevadí, alespoň vedle něj vynikla Holly Hunter jako jeho žena postižená Aspergerovým syndromem. ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Přeně ten tip filmu, u kterého vypneta a necháte se příjemně bavit. Herecký casting se povedl na jedničku, hlavně Holly Hunter si musí každý oblíbit. Dalo by se i polemizovat o vykrádaní podobných snímků, jako třeba Farga, ale k čertu s tím. Tek kdo se chce příjemně pobavit a přitom nehledá silně intelktuální-art filmy, tak pak The Big White je pro něj jasná volba. 7/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)

Reklama

Reklama