Reklama

Reklama

Kráva

(festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Sovětský svaz, 1989, 10 min

Režie:

Alexandr Petrov

Předloha:

Andrej Platonov (kniha)

Scénář:

Alexandr Petrov

Obsahy(1)

Snímek o vztahu ruského chlapce a krávy, ke které choval téměř rodinný cit a uvědomoval si více než kdokoliv jiný její důležitost. (Sfinkter)

Recenze (12)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Maľba na sklo je jedna z techník, ktoré sa v animovanom filme až tak nevyužívali, a keď hej tak ich využitie nebolo také známe ako vo filmoch Alexandra Petrova, ktorý drží akési prvenstvo v rámci tejto techniky. Jeho Krava je krásnym sentimentálnym filmom, ktorý je prerozprávaný očami chlapca. Petrov tu pracuje so svetlom a tieňom a vďaka tejto kombinácií je schopný vytvoriť snovú atmosféru, ktorá je umocnená príjemnou hudbou. Je to smutný film ale nemá ani jednu chybičku. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane je to rok 1989, iný štýl animácie, na strane druhej silný príbeh o tom, ako nám slúžia zvieratá a ako sú deti viac citlivé než dospelí. Spolu to vytvára sentimentálnu kombináciu. Dielo ešte nie je tak prepracované ako jeho neskoršie, no napriek svojej nedokonalosti a jednoduchosti na mňa pôsobilo najsilnejšími dojmami a najviac ma oslovilo svojim odkazom. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Toto poetické dílko působí citlivým a nostalgickým dojmem a příjemně zobrazená venkovská atmosféra je jako balzám na oči. Ve srovnání s jeho dalšími snímky však nic význačného. Přesto musím u něj zohlednit, že se jedná o prvotinu Alexandra Petrova a tak dávám slabší 4hvězdičky. Z českými titulky jsem ho našel na stránkách ULOZ.TO [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Utrpení zvířat mě zasahuje víc než utrpení lidí (s výjimkou dětí), protože zvířata (a děti) jsou na tom hůř... Člověk se může vědomě nemnožit, může spáchat sebevraždu, může si v bolesti říct, že bude líp, žít tedy budoucností či minulostí, zatímco zvířatům nezbývá než žít okamžikem a trpět a trpět. Výtvarná stránka filmu vytvářela příhodnou atmosféru, s výjimkou pohybu, který byl přespříliš trhaný a rozmazaný. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama