Reklama

Reklama

Godzilla tai Megaguirus: G šómecu sakusen

  • Japonsko ゴジラ×メガギラス G消滅作戦 (více)

Obsahy(1)

Dvacátý čtvrtý film Godzilla série stejně jako díl předešlý a následující zcela ignoruje všechna pokračování původního filmu z roku 1954 a je tak vlastně jeho přímým pokračováním. Ocitáme se v Japonsku, které se zřeklo atomové energie a kde se po zničení Tokia stala hlavním městem Ósaka. Když Godzilla opět zaútočí, rozhodne se ji armáda zničit jednou provždy. Pomoci jim v tom má "Dimension Tide", zařízení vystřelující miniaturní černé díry. Při zkušebním testu však proniknou na Zemi extrémně nebezpečné pravěké obří vážky. (Ertai)

(více)

Recenze (21)

Lima 

všechny recenze uživatele

25) GODZILLA vs MEGAGUIRUS (2000)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___Jedna dvě, Godzilla jde, nese si pytel problémů. Neutuchající je fantazie ´TOHO´ scenáristů, někdy jakoby se předháněli, kdo vymyslí větší šílenost. Godzilla má zde totiž opravdu tvrdého protivníka a tím je vládní projekt v podobě speciálního děla, které vystřeluje - ehm - černé díry, jenž mají Godzillu "zkonzumovat" a vymazat jí tak z povrchu zemského. A jakoby to nebylo málo, ke slovu se dostanou i v tokijské kanalizaci narozené masožravé bestie podobné přerostlým vážkám a jejich matka - obří MEGAGIRASU, která Godzille pořádně zatopí. Nechybí i lidské emoce, zde v podobě mladé vojandy, které Godzilla na začátku při jedné z vojenských akcí zabije přítele a ona ze všeho nejvíc prahne po pomstě (stejně jako v následujícím díle). Godzilla zde už dávno nepřipomíná maníka v kožichu a digitálními efekty se zde nešetří, což sice popírá kouzlo původních Showa dílů, ale vývoj nezastavíš. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japoncom už z toho nekonečného bojovania s Godzillou začalo totálne hrabať a vymysleli dosiaľ najšialenejšiu zbraň. Delo ktoré z orbitu strieľa čierne diery! Tie majú Godzillu vcucnúť a raz a navždy uväzniť v ničote. Pri testovaní zbrane sa však z inej dimenzie dostane na zem obria vážka ktorá tu znesie vajcia. Z tých sa samozrejme vyliahnu mláďatká a začnú robiť bordel. Celé to končí zrodením supervážky Megaguirus aby mala Godzilla komu rozbiť držku. Záverečný súboj je nezvykle vyrovnaný a Megaguirus dáva Godzille pekne zabrať, čo nie je bežné. Po rokoch dokonca robia monštá opäť aj pekné wrestlingové chvaty. Napriek tomu a pekným efektom mi to však prišlo slabšie než predchádzajúci diel. Tá hmyzia verbež ma nejak netento, motív pomsty ušatej hrdinky ( od počiatku 90-tych rokov vystupujú v Godzillej sérii výhradne ženy s poriadne odstávajúcimi ušami ) nič moc a záverečný záber keď spokojne stojí pri kráteri ktorý bol ešte pred chvíľou mestom v žiari zapadajúceho slnka je rovnako stupídny ako to strieľanie čiernych dier či zbytočná postava malého chlapca ktorá vyšumí do prázdna. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nově odstartovaná ALTERNATE REALITY SERIES mi moc radosti zatím nepřináší. Společnost Toho vyměnila režiséra, ale nevím, jestli zrovna Tezuka byl tou správnou volbou. Nezkušený režisér však dostal opravdu nelehký úkol, který si pro něj připravili scénáristé. Jejich představivost nezná mezí a nejen divák se nestačil divit, cože jim to v nejnovějším díle naservírovali přímo pod nos. Absolutně vypustili vše (co se dějové linky předchozích dílů týká) a rovnou nám nabídli pokračování původní Gojiry. Tohle by mi ještě tolik nevadilo, kdyby nenahradili ve vzpomínkových scénách starý vzhled Gojiry za ten nový. Bohužel jsem si na něj ještě nezvykl a popravdě se mi dost hnusí. Zvláště při scénách kdy monstrum plave na vodní hladině. Herec v kostýmu měl mnohem větší kouzlo, přestože jeho akrobatické kousky vypadali dost směšně. Masaaki Tezuka si však nejvíce zakládal na akčnosti a destrukci, čímž si u mě získal plusové body. Jen ten nápad s vystřelováním červích děr byl dost přitažený za vlasy. Naštěstí se zápletka točila hlavně kolem pronásledování Gojiry pomstychtivou Kiriko, takže jsem se zhruba od poloviny stopáže vážně nenudil. Pohledná hlavní hrdinka si získala mé sympatie již od úvodní scény a nad její naivitou jsem jen mávnul rukou. O něco horší to už bylo s digitálními vážkami, které se tvůrcům vůbec nepovedly. Královna Megaguirus byla docela vyvedená, jak co se vzhledu týče, tak i svou velkou škálou nejrůznějších útoků díky kterým ničila nejen budovy, ale i samotná Gojira z ní byla místy doslova „PAF“. Jejich závěrečný fight mi rozhodně vylepšil náladu a celkový dojem z filmu. Jinak si totiž myslím, že by už konečně Toho mohlo uvažovat nad zkrácenou délkou stopáže, protože množství zbytečně natahovaných scén jen sráží celkový dojem a má negativní vliv na budování atmosféry a napětí. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Kde začať... svieži (i keď tradične prestrelený) nápad bol prehlušený neskutočným nákladom hlúpostí zo všetkých strán - vedci pracuju s čiernou dierou a pri vzniku časovej brány len sucho poznamenajú, že to je len časová brána, necháme ju tak...dôvod zatopenia Tokia mi ostal neodhalený.... Jeden počítačovo generovaný model vážky skopírovany tisíckrát vyzerá na obraze presne tak ako si myslíte, zle (začiatok nového tisícročia, čo si budeme hovoriť). Vážky len tak pre nič zanič letia ku Godzille presne v správny čas...tak by som mohol pokračovať ďalej a rozpitvávať tento kúsok dopodrobna, ale radšej vás ušetrím, pozrite si ho sami! Plus divné druhé moštrum, herecké výkony nekomentovaniahodné, maximálne nevydarené triky - vidieť závesné motúziky, pri niektorých sekaných záberoch som myslel, že mám problém s počítačom a ono to je súčasť filmu, dokonca príde aj na bullet time z Matrixu! ....Nepodarený film. dá sa povedať, že je to tak zlé až je to zábavné, takže bod plus za guilty pleasurness. Začínam mať podozrenie, že tento film bol robený zle úmyselne. V množstve hlúposti sa približuje na Jadro, ale naňho nemá ešte zďaleka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Slabota. V prvom rade Godzilla má mizerných protivníkov - tak ľudské komando (i keď uznávam, zbraň strieľajúca čierne diery je ultimatívna stupidita) ako aj monštrá. Malé vážky sú otravné a navyše odporne digitálne. Veľká Megaguirus je na druhej strane strašne kamenná a jediné, čo dokáže je lietať okolo Godzilly a občas ju pichnúť. A ešte uhýbať sa ohnivým dychom Godzilly. No to mi je súboj... ()

Zajímavosti (13)

  • Vzhled Godzilly v tomto filmu je odlišný od jeho předchůdce ze snímku Godzilla 2000 (1999), ale přesto se jedná o jeden a tentýž kostým, pouze upravený. Změny se týkaly tvaru hlavy a krku, a barevného odstínu – tento Godzilla je oproti svému předchůdci viditelně světlejší. (Israha)
  • Hlavní protivník ve filmu, obří vážka Meganulon, se poprvé objevila ve filmu Sora no daikaijű Radon (1956). [Zdroj: Wikizilla] (dawe04)
  • Autor speciálních efektů Kendži Suzuki po finančním neúspěchu filmu prohlásil, že propad je jeho vina. (Terva)

Reklama

Reklama