Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Satirická komedie z produkce HBO, kterou režíroval Richard Benjamin, vychází ze stejnojmenné knihy penzionovaného plukovníka Air Force Jamese G. Burtona, který měl dohled nad testováním zbraní. Vypráví pobuřující příběh o tom, jak Pentagon utratil v průběhu sedmnácti let 14 miliard dolarů na vývoj a výrobu bojového vozidla, o němž si mnozí mysleli, že je to nesmyslný krám, ale jen jeden usilovně hledal pravdu a odhalil ji. Pravdu přece žádný výmysl nenahradí! V hlavních rolích Cary Elwes, Kelsey Grammer a Olympia Dukakis. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jak obvyklé. Generál Partridge povýšen, poctivec plukovník Burton vyhozen. Ale za ten finální výbuch a pohled na generálův kyselý obličej to stálo. Skvělá kombinace satirického humoru (scéna s ovcemi nakládanými, vykládanými a zase nakládanými a posléze pronásledovanými) a docela mrazivé reality. Šlendrián, na němž se pakují ti nahoře, zatímco ti dole to odnesou, v lepším případě nesmyslným testováním odolnosti proti výbuchu s nádržemi naplněnými vodou, v horším případě skutečně na bojišti. Mně se to hodně líbilo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

By simple definition, we are in the business of winning wars aneb Bradley Infantry Fighting Vehicle rulez! 1) Co se stane a jak se věci budou vyvíjet bylo jasné po prvních deseti minutách. Tato nudná satira si nezaslouží více, než dvě hvězdičky. Kdyby ale tvůrci věc zpracovali jako vtipnou půlhodinovou povídku, neváhal bych s pěti hvězdičkami. 2) Zajímavé je, že za absurdními náklady na vývoj vozidla nestojí nějaké tunelování, obchodní zájmy zákulisních firem ani zahraniční podvratná činnost. Jde čistě a jen o lenost a drobné výhody pro každého zúčastněného. Není to podobné i u nás? ()

sirien 

všechny recenze uživatele

sem skoro na hraně dát tomu 5* - na televizní nízkorozpočťák to bylo fakt fun a ten mix realistické byrokratické absurdity, humoru a serióznosti tam byl tak nějak přesně akorát na můj vkus - přesně tolik aby to pořád bavilo, ale ne tolik aby se to kamkoliv zvrhlo. ()

Gixian 

všechny recenze uživatele

Hodně "ze života" (armády), tématicky zajímavé, ale neobsahuje to žádné napětí a chybí tomu humor (respektive ten co je obsažen, je dost detinský). Takže chválím, že látku někdo chtěl sfilmovat, ale úplně nejsem unešen výsledkem. Na jedno zkouknutí to jde, ale žádná třeskutá zábava to fakt není. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipně a trefně popsané praktiky asi nejen v Pentagonu, ale i v mnoha jiných armádách všech zemí, co na tom širém světě jsou. Jen možná ty jiné armády se to nesnaží takhle ledabyle zamaskovat. Vzpomínám na slavné BVP s dveřmi, ve kterých byly nádrže na palivo a tudíž to BVP mohlo jet pouze nepříteli v ústrety, ale ne už zády k němu, že... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

6/10. Taková prodlužená, americká verze jedné epizody britského, politicko-satirického seriálu Jistě pane ministře. Odehrává se to v Pentagonu a není to tak vtipné, ale budete nevěřícně kroutit hlavou od začátku do konce. Ale jak něco takového ohodnotit po filmové stránce? Na jedné straně je dobré, že takový film vznikne protože v takové verzi se dostane k více lidem, než kdyby to byl jen dokument. Ale jako film to nemá nic zapamatovatelného, nic co by vystoupilo z průměru. Kromě toho příběhu samotného, té skutečnosti, že se něco takového doopravdy stalo. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Z filmárskeho pohľadu nič prevratného a čo sa týka komediálnej časti je to kyslý úsmev. Herecky zvládnuté aj keď skôr seriálové výkony. Čo sa týka príbehu má spád, zvraty a vrcholy. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Priemerná oddychovka plná klišé kde presne viete ako to skončí (záver je možné predpovedať v podstate aj aké budú jednotlivé zábery a ktorá postava čo povie). Jediná špeciálna vec je, že je to podľa skutočných udalostí a že s udalosťami podobného typu sa bohužiaľ stretávame celkom často aj u nás. Urazí ak vás uráža totálna priemernosť, osloviť veľmi nemá čím. ()

Reklama

Reklama