Reklama

Reklama

Visací zámek (familiárně Visáči) je punk rocková skupina, působící na české hudební scéně již od počátku 80. let minulého století. Vtipný mystifikační televizní dokument začíná vzpomínkami jednotlivých členů na její vznik. První koncert měli plánovaný na 15. listopadu 1982, ale neuskutečnil se, neboť ten den se konal pohřeb L. Brežněva. Po té se stali slavnými, prodala se kvanta pirátských nahrávek, neboť oficiálně je nebylo možné vydat. Skupina měla naplánován koncert v plenéru na 17. listopadu 1989, ale bohužel ani ten neproběhl, neboť na tento den připadl státní svátek a pobouření fanoušci Visacího zámku šli demonstrovat na Národní třídu. V karikaturním duchu se odvíjí celý příběh zábavného pořadu, v němž si nejsme vůbec jisti, co je pravda a co lež... (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna obrovská mystifikácia, ktorá to dáva okato najavo. Uleteno fiktívny príbeh s členmi a o členoch legendárnej pražskej punkovej skupiny Visací Zámek. Pre fanúšikov tejto kapely nevyhnutná povinnosť, pre vyznavačov punk rockovej hudby výborná zábava, pre väčšinovú populáciu, ktorej je punková kultúra cudzia úplna zbytočnosť. Ja ako starý punkáč dávam bez zaváhania štyri hviezdičky a kričím spoločne s Michalom Pixom: "Punk´s not dead, vy volové!" **** ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vždy mi bol bližší koncept panku ako odviazanej, divokej a uletenej zábavy a srandy zo všetkého ako ultravážne sa berúci nihilistický protest voči všetkému. Respektíve, ten protest áno, aj voči všetkému, ale s humorným nadhľadom, nie s pohľadom tragéda. Presne tak, ako to zdokumentoval Peter Zelenka. S Elizabeth Taylorovou a Lenkou Kořínkovou, ako pankovými lady Number 1! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Natočit v roce 1993 dokument o vývoji punkové skupiny do roku 2007 se dá nazvat slušným úletem. S hodnocením jsem čekal 15 let, abych se dozvěděl, jestli autor nepochybil. Dneska už vím, že takřka vše v dokumentu je pravda. Visací zámek skutečně zahájil "sametovou revoluci", stal se nejlepší světovou skupinou, recitace jejich textů v hodinách jazyka českého je dávno povinná a drobné odchylky připisuji pouze režisérově roztěkanosti při věštění z koule. Každý, kdo někdy nosil kohouta na hlavě nebo si trochu popřemýšlel o anarchii, by tohle měl vidět. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Taylor má nejraději Dopravní značky, já mám nejraději Vlastu, protože "Punk's not Dead, Vy Volové!!". No chtěl bych ještě napsat pár veršů, které dost vystihují dobu "Pravdu nenajdeš ve výkladních skříních. Pravdu nemají nevinní ani vinní. Pravdu nenajdeš v týhletý zkurvený době. Pravdu najdeš snad jenom sám v sobě!". ()

Jancll 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmů Mňága: Happyend a Rok ďábla jsem se stal fandou netradičního žánru fiktivních dokumentů. Ani tato prvotina z dílny Petra Zelenky nezklamala, ba naopak: Smál jsem se od začátku až do smutného konce. A Přemek Podlaha a jeho rozhovor s Michalem Pixou v Receptáři opravdu nemají chybu... ()

Galerie (1)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama