Reklama

Reklama

Visací zámek (familiárně Visáči) je punk rocková skupina, působící na české hudební scéně již od počátku 80. let minulého století. Vtipný mystifikační televizní dokument začíná vzpomínkami jednotlivých členů na její vznik. První koncert měli plánovaný na 15. listopadu 1982, ale neuskutečnil se, neboť ten den se konal pohřeb L. Brežněva. Po té se stali slavnými, prodala se kvanta pirátských nahrávek, neboť oficiálně je nebylo možné vydat. Skupina měla naplánován koncert v plenéru na 17. listopadu 1989, ale bohužel ani ten neproběhl, neboť na tento den připadl státní svátek a pobouření fanoušci Visacího zámku šli demonstrovat na Národní třídu. V karikaturním duchu se odvíjí celý příběh zábavného pořadu, v němž si nejsme vůbec jisti, co je pravda a co lež... (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Základním problémem je, že u téhle skupiny vím jen to, že existuje (nebo existovala), ale nikdy jsem ji neslyšel ani ze záznamu, takže v podstatě vůbec nevím, o koho jde. I jejich nejznámější hit Traktor znám pouze přeneseně z počítačové hry Polda II. Mám ale strašně rád filmy Petra Zelenky a ony úletové sekvence jsem si skutečně užíval, ať už Jiřinu Švorcovou recitující text, ve kterém zazní slovo zkurvený, Přemek Podlaha mluví o rozřezávání tyčí dopravních značek autogenem pro použití v minometu a tak podobně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna obrovská mystifikácia, ktorá to dáva okato najavo. Uleteno fiktívny príbeh s členmi a o členoch legendárnej pražskej punkovej skupiny Visací Zámek. Pre fanúšikov tejto kapely nevyhnutná povinnosť, pre vyznavačov punk rockovej hudby výborná zábava, pre väčšinovú populáciu, ktorej je punková kultúra cudzia úplna zbytočnosť. Ja ako starý punkáč dávam bez zaváhania štyri hviezdičky a kričím spoločne s Michalom Pixom: "Punk´s not dead, vy volové!" **** ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jednou mi kámoš u piva nadšeně popisoval dokument o Visacím zámku. To by samo o sobě nebylo nic zvláštního, jenže mluvil o jejich pobytu v Nepálu, o jejich slávě v Japonsku a dalších šílenostech. Sice se mi zdálo, že je to i na Visáče hodně ujetý, ale nechtěl jsem se ním hádat a část té přibarvenosti jsem přisuzoval značnému množství alkoholu v krvi. Když jsem si to druhý den pustil a uviděl jméno Petra Zelenky, tak už jsem byl doma, ale bavil jsem se o to víc. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

Neseriózní dokument o neseriózní české kapele. I tak lze nazvat tento film, který mapuje historii i budoucnost jedné z legend českého punku. Až do této doby jsem Visáče nepovažoval za to nejlepší, co v rámci žánru u nás vzešlo. Teď už konečně chápu, že ta zábavná a parodická zvláštnost, dělá z tuto kapelu geniální, která má co říct i v dnešní době. už jim lze jen popřát další a další roky příjemného hraní a bavení minulé i současné generace posluchačů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chodili po kolejích po Strahově, kde bydleli, a tam vykládali, že nejlepší punková v Praze a v celejch Čechách je Visací zámek. No a nakonec se ukázalo, že už ta fáma byla tak slavná, že tu kapelu bylo nutno zkrátka vytvořit." A pak už se to jenom sypalo - první koncert zrušený kvůli úmrtí Brežněva, bezvadní archiváři z STB, vyvolání "sametové" revoluce, zatčení kvůli Greenpeace, včelařství v Nepálu, zámkománie v Japonsku a všechna ta sláva, o které si mohli The Beatles jenom nechat zdát. Tak přejme Lence Kořínkové její pohádkové zbohatnutí a užívejme si spousty archívních záběrů kapely a vlastně i těch, které v době natočení tohoto snímku ještě neexistovaly. Vždyť je to sranda a pro tu stojí za to žít. ()

Galerie (1)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama